Значи,планът на Крис4о за вход през Кавказкият регион горе-долу се препокрива и с моя,с изключение на това,че 1-во .1936 стартирам макс серия от летища,2-ро.анексирам турция чакам малко и слагам авиобаза в някоя от най-източните провинции и 3-то освобождавам Осм. имп/турция и подхващам съветите с авиация и пехота.
В общи линии пешаците при мен винаги са на заден план в сравнение със самальотите
Бтв иначе ще е наистина интересно да се пробват тия Барбароси срещу ЧИ(човешки интелект).Не съм убеден,че на руснаците ще им е толкова лесно
В общи линии пешаците при мен винаги са на заден план в сравнение със самальотите

Бтв иначе ще е наистина интересно да се пробват тия Барбароси срещу ЧИ(човешки интелект).Не съм убеден,че на руснаците ще им е толкова лесно
), то СССР ще има до 41-ва(а може и дори до 40-та) извадена гигантска армия с баталиони от тежки танкове и достатъчно авиация за да е трудно на Райха да се предпази от пробив в някоя точка по хубавия равнинен терен на източна Европа. А ако Чи-то е достатъчно умно може да не е посторило гигнатска офанзивна армия, а вместо това да е струпало превъзхождаща авиация на фронта из източна Европа и лека полека да съсипва немските комуникации и морал докато след няколко години окопна война натрупа достатъчен резерв за голяма нападение. Германия няма ресурсния потенциал да издържи на много дълга война, дори само заради това, че Плоещ(най-сериозната немска петролодобивна база - а петрола си е най-слабото звено на Вермахта в играта) е в зоната на съветски въздушни атаки. Освен това Кавказкия фронт на Германия през Турция си е труден за снабдяване ако имаш руския и английския флот(+ авиация) в съответно Черно и Средиземно море.
.
. Ефекта на изненадата избледнява с напредването на времето, ето защо всички мерки трябва да се вземат така, щото главната предпоставка за успех на кампанията - разгром армията на противника, да бъде изпълнена в колкото се може по-пълна степен именно докато агресора (Германия) може да се възползва от преимуществата дадени от изненадата. В подробно изложения от мен "вариант" - които в много голяма степен се препокрива и с оригинала, успеха се постига изключително бързо и при кадърно водене на воиските изглежда дори "лесен". Чрез него агресора изцяло диктува хода на събитията, като по този начин се възполва в максимална степен от преимуществата си. Не разбирам за какво отстъпление на съветски сили изобщо може да се говори - АИ-то по никой начин не съумява да изведе силите си извън обсега на светкавично настъпващите танкови сили.
Лошото е че ми прецака превода и сега трябва да започна отначало или пък да го зарежа...
.
Comment