Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Hearts of Iron 2

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

StrEagle написа Виж мнение
    AAR?
    After Action Report.
    Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
    Проект 22.06.1941 г.
    "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Писането на ААR отнема доста време, още повече ако е съпроводено със снимков материал и лека сюжетна линия (колкото по-литературно и задълбочено съдържание, толкова по-добре). Ето и образци - http://forum.paradoxplaza.com/forum/...play.php?f=280

Comment

2Shy написа Виж мнение
        Аз играя с България и много хубаво се получи при мене- първо Германия анексира Чехословакия и Австрия. После създаде Словакия и заедно със СССР си поделиха Полша. След това през '39 Остта обяви бойна на Съюзниците(Полша бе Саюзник!!) -Англия +8 нейни марионетки(май бяха повече но карай) и Франция.През това време аз си подобрявах отношенията и с двете страни(даже поисках да стана Съюзник(+170 имах с Франция но Англия отказа и оттогава ги намразих )) .И оттогава си казах Остта е истината-Германия помете Норвегия, Дания, Люксембург, Белгия и Холандия.Бтв ССССР прегази прибалтийските държави и скючи мир с Финландия .Наядох Германия с ресурси( бях събрал бая ) и си казах ако прегази Франция влизам в Остта.Но щом Германия зе Белгия, Холандия и Люксембург Италия(с която съм +200 още от '36 ) и Унгария врязоха в Остта и си казах-ся или никога .Германия, Италия и Унгария пометоха Франция и през '40 се създаде Франция на Виши и Германия зе мн територии.След това Италия която бе зема Етиопия и Албания обяви война на Гърция, а аз отказах да войувам с Румъния за да не наусна Остта и армиите ми бяха на север. Те ми зеха Горна Джумая но са мн слаби(ИК е само 15!) и таман ги обръщам, когато някой умник(от нашите!) обяво война на Югославия, аз аз таман настъпвах на Юг.Добре че Румъния скочи и те на братята сърби а италианците които въпреки че владеят Албания са басивни към Гърция най-сетне се размърдаха.Изненадващо 12 девизий срщу мойте 5 претърпяха поражение а и на останалите фронтове мн ги биеха.Спрях за ся до тука но продължавам еи ся .Войната с Гърция бе интересна но ме заболяха рацете и по-късно ще пиша
        Значи глей са. Това което описа е точно реалния ход на събитията.
        Незнам дали осъзнаваш, но е трябвало да знаеш че Германия ще обяви война на Югославия. И всъщност нищо нелогично не е станоло освен твоите действия. Не е лошо освен игри и малко история да се чете.
        Прости играта е исторически ориентирана въпреки че може да променяш хода на историята особено ако си с големите сили.

Comment

По-добре е ако играеш с България да нападнеш Югославия преди Германия да победи Франция.
          Така никой не се намесва и ако победиш взимаш всичко-анексация.Иначе се намесва цялата оста......
          Нека духът ти живее и нека ти който,обичаш Тива,да прекараш милиони години ,обърнал лице към северния вятар,докато очите ти съзерцават щастието.
          Надпис от чашата с пожелания от гробницата на Тутанкхамон.

Comment

Някои предположения за България. Може и да са напълно лаишки - признавам си, че съм пълен аматьор - но поне при мен са работили (играя на нормална трудност и furious за ai). Първите две години строя само фабрики и чак след това правя армия. Това в началото ми забавя развието на въоръжените сили, но наваксвам по - късно. Правил съм сравнения със сценарии, когато от самото начало правя армия и горе долу около 40 - 41г имам еднаква армия, но в този случай имам значително повече индустрия - обикновено ми се получава около 60 IC след като съм анексирал Гърция и при положение, че имам нисък dissent. Което ме навежда на втората мисъл - добра идея е да се анексира Гърция - това става доста лесно. В момента, в който италианците обявят война на Гърция и аз им обявявам война. Напредвам към Солун и след това към Атина. Почти винаги италианците се излагат много сериозно срещу гърция, което съответно кара германците да им помагат (това става и в реалността). Въпросът е, че аз обикновено мога да взема Солун и Атина още преди Германците да са се намесили и още преди италианците да са спечелили граничното сражение - следователно като анексирам Гърция (а тя няма други провинции, които трябва да завладея, за да я анексирам) я вземам цялата. След това идва ред на Югославия - по това време германците вече са се заели с тях (за да стигнат до Гърция), което значи, че на сърбите им е само до мен - обявявам им война и почти без да срещна съпротива вземам Македония и най - източните им провинции, като понякога успявам да взема и Албания. Така благодарение на италианците се сдобивам с цяла Гърция и половин Югославия. Недостатъка на това е, че след това трябва да стана член на Оста и това не е подходящо за хора, които искат да играят на страната на Съюзниците. След това може да се води и война с Турция - обикновено е достатъчно да се превземе Истанбул и да се задържи за известно време, за да почнат да молят за мир, като в случая ми предлагат дори няколко азиатски провинции. Приемам мира, прехвърлям си дивизиите в азиатската част на Турция, обявявам им отново война и ги дозавладявам. Това обаче го правя ако съм вече член на Оста и ако Турция не е член на Оста. Играя предимно на пехотни и планински дивизии. От самото начало постоянно местя слайдера към планирана икономика.

Comment

Прочетете този AAR. Уникален е :

Comment

AAR е много добър Много добре и нестандартно направено. Играча, който го е писал, има дар слово.

Comment

Някой може ли да ми обясни защо не мога да рисърчна САМ при положение, че и двете изисквания ги покривам- Semi-Modern Static AA и Rocket Engine. Даже до преди седмица (игрова) ми беше зачерно самото поле за САМ (червен цвят, все едно функцията не е активна, а отново имах двата проекта). Тогава на 13 Март (игрово) се случи Теоритичен пробив именно на САМ проекта. Оттогава ми сети в сиво този проект и дотук. Мисля да рисърчна и Modern Static AA, за да видя дали ще ми отключи САМ, но доколкото показва норматива, ако мога така да се изразя е Semi-Modern Static AA+Rocket Engine. Някой има ли идея, защо ми се получава така?

Comment

ssbg написа Виж мнение

Някой може ли да ми обясни защо не мога да рисърчна САМ при положение, че и двете изисквания ги покривам- Semi-Modern Static AA и Rocket Engine. Даже до преди седмица (игрова) ми беше зачерно самото поле за САМ (червен цвят, все едно функцията не е активна, а отново имах двата проекта). Тогава на 13 Март (игрово) се случи Теоритичен пробив именно на САМ проекта. Оттогава ми сети в сиво този проект и дотук. Мисля да рисърчна и Modern Static AA, за да видя дали ще ми отключи САМ, но доколкото показва норматива, ако мога така да се изразя е Semi-Modern Static AA+Rocket Engine. Някой има ли идея, защо ми се получава така?
                    Мисля че трябва да развиеш на макс АА. Същото е и с бомбардировачите - неможед да рисърчнеш Междуконтинентален страт. бомб. без да си разработил останалите.

Comment

kris4o1993 написа Виж мнение
                      Мисля че трябва да развиеш на макс АА. Същото е и с бомбардировачите - неможед да рисърчнеш Междуконтинентален страт. бомб. без да си разработил останалите.
                      Стратегически въобще и нямам намерение да правя, но идеята ми е, че уж е дадено, че да се стигне до секретно оръжие САМ трябва да се рисърчнат техниките Semi-Modern Static AA и Rocket Engine. Аз и двете ги имам, но ето че е невъзможно да рисърчна САМ технологията. Явно наистина ще е нужно първо да рисърчна Modern Static AA и чак тогава ако не се отключи САМ като сектретно оръжие незнам?
                      Или аз не те разбрах и идеята ти е, че трябва да рисърчнеш всичко възможно от самолетите, за да може накрая да произвеждаш Междуконтиненталния?

Comment

Има някои изисквания, които не са изписани. Например за Turbojet CAW не пише, но трябва да си стигнал до модерните самолетоносачи. Така и за SAM трябва да си стигнал до модерните AA.
                        War, war never changes..

Comment

Благодаря за помощта

Comment

Искам да питам някои във форума правил ли е допълнителни event-и: за българия, германия, държавите в ю.америка и т.н. (видях във форума на парадокс че Одзава е направил някакъв мод за България, но сега не мога да го намеря)

Comment

Имам въпрос;
                              Как става повишението на генералите,на колко опит
                              Забелязах че и аз мога да ги повиша ама губят точки.
                              Има ли проблем ако генерал с по малка длъжност управлява голяма армия, това пречи ли по някакъв начин.
                              Предварително благодаря.

Comment

За всеки офицерски чин си пише колко дивизии може да управлява. Ако си му сложил повече от колкото може да управлява броят на дивизиите, които са в съединението се оцветява в червено. Не че няма да правят каквото им кажеш, но го правят неефективно. Също така, когато имаш група от армии в една провинция (примерно аз си правя армиите от по 3 дивизии и понякога може да се съберат до 20тина дивизии в провинция) трябва да си имаш офицер, който може да управлява толкова дивизии, колкото има в цялата провинция (например фелдмаршал).

Аз и двете ги имам, но ето че е невъзможно да рисърчна САМ технологията.
                                Коя е историческата година на SAM технологията и ти, кога се опитваш да ги направиш? Понякога не ги дава веднага. Например сега правя ядрените самолетоносачи, крайцери и подводници и нито веднъж не ми ги даде веднага след като бях направил всички изисквани изследвания, а примерно по около месец или повече след това. Същото беше и за въздушно кавалерийската дивизия и за атомните бомби и за стратегическите ракети и за междуконтиненталния бомбардировач, въобще за почти всички секретни оръжия.

Comment

Working...
                                X