Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Hearts of Iron 2

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Ако не се лъжа аз бях пускал снимка. Това е мод - SMEP. Той добавя доста нови евенти. Много е хубав мода но едно нещо ме накара да се откажа от него - когато стане евента Япония да се предаде на САЩ и играта крашва което ме дразни...

Иначе ако искаш ще ти дам линк. При него ако със СССР не направиш чистката от 1937, генералите се разбунтуват през 1938 и става Civil War. Също има и още много алтернативки - една от тях е ако си с Германия и вместо да анексираш Австрия предложиш съюз, сичко ще се развие съвсем по различен начин

Comment

Ми не, мерси.Аз си мислих че е орегиналната игра.Аз модовете не ги долюбвам много много.Почти винаги са някак незавършени,претупани. Само Kaiserreich ми харесва много))-Например- Modern Day мода. Изучавам някаква технология, ма нещо елементарно, примерно...бе не знам, не ги помня какви бяха, ама айде-стелт технологията.И няма картинка, аз се кефя основно на картинките в играта-на екипи, на армиите, на events, на градовете, бе на всичко. Не мога да разбера, толова ли е трудно подяволите, да сложат един стелт за картинка??Някак атмосферата ми се прецаква...
      Рицар

Comment

И на мен Kaiserreich-a ми е любим Скоро ще излиза новата му версия, която ако не се лъжа ще има нова карта. Ето снимка:

Comment

Някой може ли да ми помогне малко. Играя с Канада, анексирах цяла южна Америка, обаче не виждам никакъв шанс срещу САЩ. Идеи някакви ?(годината е 41)
          Рицар

Comment

Преди няколко часа излезе Armageddon 1.3 beta2 patch - link.
            Оправени са няколко бъга от бета1 + няколко по-стари:

Partial Changelog - HOI2 Arma 1.3 Beta 1 to HOI2 Arma 1.3 Beta 2

### Code changes ###
            ### Bug fixes 1.3 Arma Beta 1 to 1.3 Arma Beta 2 ###

- Fixed missing Tech teams for countries annexed and released through diplomatic actions in the same game session from reloaded game
            - Fixed a bug with convoys
            - Fixed an issue with unit modifiers loaded from INC files at scenario start (used in some mods)
            - Removed the “-“in front of daily intelligence cost (cosmetic fix)
            - Fixed a bug with AI production slider that prevents some countries (like PHI in 1936 GC) to produce anything
            - Fixed a bug when AI doesn’t annex a country or do any other free of charge diplomatic missions (except trades) when it should increase its intelligence level
            - Fixed a bug with max leader skill for leaders of annexed and released after a save and reload (in some cases these had 0 max skill)

### Other EXE changes ###

- Fixed new spy mission time (was 1 hour later then on tool tip) for both home and foreign missions.
            - Added missing game speeds in Options (on scenario selection). The list was moved slightly to the right for better view.
            - Default game speed was set to Normal.
            - Default AI Aggressiveness was set to Normal.
            - Reduced AI overproduction of Supplies in peace time
            - Reduced AI overproduction of money in peace time
            - When acceptall cheat is active spy mission chances correctly will be shown as 100%.
            - Added missing chances on Military Control request (diplomacy screen). Note: Because this is related only to total IC of the 2 countries it can be either 0% or 100%
            - Added "money" event trigger
            - Airplanes on Naval Strike missions will return to airbase after each naval battle now
            - Added new messages for spy missions against the player
            - Added new flag to misc.txt about 3rd countries spy reports: 0 = no reports; 1 = only detected; 2 = detected + all successful; 3 = all reports.
            - Added Max IC modifier on cost to misc.txt: If base IC in target > this use this, else use base IC in target.
            - Added Trade (Open Negotiations) and Cancel Trade Agreement to the free of cost actions for the AI (other free actions are Offer Trade Agreement and Demand Territory).
            - Removed hard-coded transfer of units from releasing country to Vichy on its creation. Fixed by coreymas

### Database Changelog ###

- Fixed issues with China Garrison & Front AI that caused quick loss to Japan. (Cueball)
            - Fixed issues with Huayuankow flooding event = 87, that caused AI china troops to get trapped in 0 infra provinces.
            - changed back the Canadian Invasion = yes to invasion = no.
            - Fixed a few minor string errors in config files.
            - Fixed some remaining event deathdates from 1955 to 1963.
            - Set percentage on foreign missions to 0.6 for minors.
            - Minor tweaks to various AI files.
            - Soviet should again try to demand provinces before they dow baltic states.
            - Fixed trait bug in Ita minister file. ID = 3038
            - Fixed trait bug in ROmanian Minister file ID = 22042
            - Fixed trait bug in Chilean Minister file ID = 44127
            - Fixed trait bug in Vichy minister file ID = 57041
            - Soviet should share techs with Mongolia and Tannu Tuva
            - Improvements to Garrison AI, military build AI & Research AI to many countries (kudos Fernando Torres)
            - Changed some mission chances and costs
            - Reduced diplo and spy mission costs discount for AI countries
            - Reduced AI Influence missions
            Ще си позволя да дам и малко вътрешна информация (която по разбираеми причини е добре да не напуска пределите на този форум ):
            1. Не се планират повече промени по кода на играта за 1.3 final.
            2. Решихме се на втора бета по 2 причини:
            - Paradox са доста заети по HoI3 и 1.3 final трябваше да чака още няколко месеца докато пулучи благословията на компанията и бъде пуснат официално.
            - Да дадем възможност на модерите и по-запалените фенове да се включат в довършителните работи по този patch, а именно: AI, events, поправка на правописни грешки и пропуски. Ако това се случи, има голяма вероятност тези промени да бъдат включени във финалната версия на 1.3, която ще излезе по всяка вероятност след пускането на HoI3 (това решение е изцяло в ръцете на Paradox). Това е и една много добра възможност за всеки от вас и за всички нас да пооправим грешките във файловете, отнасящи се за България.

Приятна игра!

Comment

Здравейте виждам ,че има хора ,които са победили СССР.Аз в момента играя с Германия и съм стигнал до Тану Тува,проблем са ми партизаните постоянно се бунтуват.Не мога и да разположа гарнизони,тъй като все още не съм анексирал СССР.Дайте някой съвет как да се справя с проблема или трябва като сега да продължавам да си ги гоня от провинция в провинция.

Comment

Бихте ли сложили линк за донлоуд към мода Kaiserreich
                като излезе новата му версия, че аз съм леко дезориентиран

Comment

Заповядай:

Kaiserreich BetaV Arma 1.2

Ето ти и програмка с която да си играеш мода без да си прецакваш оригиналната игра:

http://www.mediafire.com/?fjfkayyniyy - JSGME

Сваляш програмката JSGME и я поставяш в директорията на играта. Стартираш я веднъж и ти се появява папка MODS. След това сваляш самия мод и го слагаш в папката MODS (на мен ми е така: D\games\Armageddon\MODS\Kaiserreich beta V\тук са файловете на играта)

После пускаш програмката и избираш мода Kaiserreich beta V и го активираш (тук се чака. Колкото по-силен ти е компа, толко по бързо ще стане)

После стартираш играта и избираш от сценарийте Kaiserreich и си готов

Eто линк към мода във форума на парадокс: http://forum.paradoxplaza.com/forum/...d.php?t=223176

#############################
                  ######## Changelog BetaV ########
                  ############################

#######################
                  ## new major changes ##
                  #######################
                  - new events for the Republic of the Sicilies (Congress of the Greater Sicilian Union, mafia and many more) by AC and Placido
                  - new events for the Commune of France by Masked Pickle and Andromedos
                  - new events for Canadian Victory over Union of Britain (Liberation of UK) by Johnny Canuck
                  - new events for UoB and CSA victory over Canada by Meadow and AC

######################
                  ## other new events ##
                  ######################
                  - new events for Galicia by Jedrek
                  - new events for Caribbean Federation (CSA Intervention) by AC
                  - new events for Italian Federation (the path of the Italian Federation) by AC
                  - new events for South Africa (1938 election) by AC
                  - new tech team takeover in the Ausgleich events by lordgoof
                  - reworked events for the Congress of the Third International
                  - new events for Bulgaria by patriot1
                  - new events for USA by freetup and Jedrek
                  - new events for Germany and Mittelafrika by Andromedos (domestic events) and Berlichingen (naval construction)
                  - new events for Bengal receving military help from CoF and UoB by AC
                  - new events for Finland by Andromedos and KanaX
                  - new events for UoB victory over Ireland by AC
                  - new events for PSA victory over Mexico and Mexico victory over PSA by freetup
                  - new events for German victory over CoF by AC
                  - new events for a peace between Germany and United Kingdom by Johnny Canuck
                  - new events for Netherlands by Shadowbound, revised by thegreatplant and AC
                  - new events for German rule in Spain and Italy by AC
                  - new events for Japan, China and Korea by thegreatplant
                  - revised events for Ethiopia
                  - various events and changes by V-X
                  - many new flavour events by Masked Pickle, Yuriswe, AC and Hamlee

- overall, different event trees are better interconnected than before.

#####################
                  ## political edits ##
                  #####################
                  - new ministers and leaders for Italian Federation and Republic of the Sicilies by AC
                  - new ministers for Caribbean Federation by AC
                  - new ministers for South Africa by AC
                  - new ministers and leaders for Commune of France by Masked Pickle
                  - new ministers and leaders for Canada, Union of Britain and United Kingdom by Johnny Canuck
                  - new ministers and leaders for Galicia by Jedrek
                  - revised ministers for Greece and Mexico by Masked Pickle
                  - revised ministers and new leaders for Bulgaria by patriot1
                  - new ministers for Quebec by AC
                  - new ministers for Korea by thegreatplant
                  - overall, new ministers here and there
                  - three new revolters (Brittany, Normandy and Occitania) thanks to New Nations Mod

- new starting cabinet for Commune of France, South Africa and the Republic of the Sicilies
                  - Union of Britain Naval OOB by Johnny Canuck
                  - Mittelafrika OoB by Veldmaarschalk

############################################
                  ## territory, resource and industry edits ##
                  ############################################
                  - increased initial tech level of the Republic of the Sicilies and Bulgaria (especially naval techs)
                  - increased initial resources for Hungary
                  - additional resource events for some countries
                  - new tech teams for Italian Federation, Republic of the Sicilies, Union of Britain, United Kingdom, Hungary, Galicia, Bulgaria and Mexico
                  - new tech teams for Austria, Hungary, Croatia, Serbia and Poland awakened in the Ausgleich events

##############
                  ## graphics ##
                  ##############
                  - many new eventpics
                  - many new ministers, leaders and techteams pictures
                  - different colours and unit sprites for various nations
                  - new brigades and division pics for Bulgaria by patriot1
                  - new flags and shields for Union of Britain (by Meadow), CSA (by Meadow) and Flanders-Wallonien (by Afalsejedi)
                  - new optional flag and shield for Canada (by Meadow) if it becomes syndicalist (in the flag/shield folders)
                  - new topbar, sidebar and fullscreen for Union of Britain by KanaX (available in the SKINS pack, separated download)
                  - new topbar for CSA by KanaX (available in the SKINS pack, separated download)

##############
                  ## bugfixes ##
                  ##############
                  - removed many bugs, especially in the American Civil War, Spanish Civil War and German Capitulation chains.

###################
                  ## other changes ##
                  ###################
                  - various new unit names (Commune of France, Republic of the Sicilies, Finland, Carlist Spain and others)
                  - new navy names and models for Russia and Soviet Union by Akira
                  - new army names for Carlist Spain by KanaX
                  - added correct description for all the starting countries and the major revolter (CSA, American Union State, United Kingdom, Carlist Spain, Federation Anarquista Iberica, Imperial Abyssinia).

А за тези които незнаят какво е Kaiserreich:

What is Kaiserreich?

Kaiserrech: Legacy of the Weltkrieg is an Ahistorical Modification to Hearts of Iron II: Doomsday and Armageddon that asks the question: "What if the Germans had won WWI?" The scenario starts in 1936, but there will also be battle scenarios in the next release. The Second American Civil War, the Kazahk-Turkmen War, the Spanish Civil War, The Second Arab Revolt, the Fourth Balkan War, the Austro-Magyar War and The Grand South American War to name a few.

I'm New to Kaiserreich, Which Country should I play?

If this is your first time and you want to get the feel of the game first, Russia is a good choice, especially if you've played All The Russias. Russia has little threats for the beginning of the game, and can be a fun game trying to reunite the Empire, take on the German Empire for control of Mitteleuropa or getting even with Japan. Good choices would also be Britain, Mexico, Australasia, Bulgaria and Hungary.

Is Kaiserreich compattible with Armageddon?

Yes, Kaiserreich is compatible with both Doomsday and Armageddon.

How do I uninstall Kaiserreich?

Open the JSGME and de-activate Kaiserreich. Your files will be the way they were before you activated Kaiserreich.

Comment

Благодаря ти

Comment

Здравейте. От скоро играя Hearts of Iron: Doomdays. Имам проблем с бъг в играта-версията на играта уж е най-новата. Проблемът е, че когато детачвам някое ново подраздерение от вече съществуваща дивизия понякога се показва само командващия-името на девизията е нещо от сорта на @$!%=!. Тя е неизползваема-немога да я предвижа наникъде, нито да й задам някаква задача.
                      Имам, макар и рядко проблем с ресурсите: например в един момент парите на държавата са 100, в следващия обаче са -795, което е необяснимо->това не е просто графичен бъг, ами фирмите/хората не работят както трябва по зададените проекти-весело се мъдри червено долърче... Също рядко се случва Дрезден да ми произвежда -394 енергия, а Есен да произвежда +1024 енергия. Необяснимо за мен е защо става така. Нямам никакви модове и е дръпната от тракер. Благодаря за помощта.
                      ПП)При колко отрицателно отношения спрямо дадена държава, тази държава може да ти обяви война? Например с Франция имам отношения -63, а това ме навежда на мисълта, че скоро може да се готвим за превантивна война с французите?

Comment

Изтегли си играта от замунда или арена,оттам гарантирано работи.
                        За отрицателното отношение няма еднозначен отговор,все пак ако си с Германия,шансът франчолята да ти обявят война ако ти не им обявиш на 01.09.1939г. е около 99%,пробвал съм го.

Comment

Шансове СССР да обяви война на съюзниците след падането на Райха и Япония? Скенариото е 1944, а положението не е много розово. От Остта остана само... България и на никъде. Изведнъж-бам, Германия се предаваа и изникват 20-на нови държави, армийте ми бяха конфискувани или просто изчезнаха и останах с няколко свой, един HQ на германците в Скопие и цялата флотилия на райха. Не съм си и представял, че така ще се развият нещата. България се чувства доста изолирана от останалата част от Света, На северната й граница стоят девизий командвани от Кузнецов, които могат да прегазят страната набързо. Веднага отказах държавата ни да стане марионетка на Съветите-бях си изхабил всичките пари за преговори със съветите, но те се правеха на много важни. Та има ли някакво спасение под формата на война между съюзниците и комитерна? Благодаря

Comment

Не се безпокой за Франция. В момента в който дойде евента за искането на Danzig от Полша, поляците отказват и ти им обявяваш война, а понеже полша е съюзник, почва ВСВ..
                            А аз имам проблем с руснаците, '43 държа всичко от Англия до Полша, съюзници са ми Националистическа Испания, Италия, Унгария, Румъния, България, Финландия, Хърватска, Vichy Франция, Япония и останалите от западна Азия.
                            Франция и Италия държат Африка и на запад до Персия. Япония и останалите държат всичко от Китай до Персия. Почвам десант в Канада през направените мои бази в Гренладия от Анлгия. И в момента в който пренеса главните ми армии, въпреки че с Русия и съюзниците й съм в отлични отношения (200 relations), въпреки че държа на границата около 300 пехотни дивизии с прикачени бригади, във всеки регион имам по 10/10 фортове, имам 800 индустриални мощности и 800/1500 транспортни мощности - пак ми обявяват война!!.. не мога да се разбера с братушките..
                            War, war never changes..

Comment

Играта е кодирана така. Ако не обявиш война на руснаците до 1943, то те ти обявяват на тебе

Comment

Не се безпокой за Франция. В момента в който дойде евента за искането на Danzig от Полша, поляците отказват и ти им обявяваш война, а понеже полша е съюзник, почва ВСВ..
                                На мен колко евента не ми се случиха. Единствено за Саарската област и за Браухич май беше (за жена му). Нито съм присъеденил Австрия към Германския Райх (станахме съюзници, но не това ми е мисълта), Нито пък са ми дали Чехословакия, нито нищо. Иначе подписах антикомитерния пакт ала дръжки. Ползата е никаква. С Руснаците си търгувам нормално, Италия нещо не иска да се присъедини към Оста, Япония ми е далече. Между друго Франчолята ми обяви война още 1937 година. Предтекст нямаше, но явно съм бил струпал много войски на западния фронт и сега се чудя как да пробия Мажино, без да обявявам война на Белгия или Холандия. Взех Страсбург, ала дотук. Трябва наистина да се замисля, за подсигуряване на източния фронт срещу Полша, а ако и Чехословакия нещо се направи на интересна чувствам, че ще имам ядове. При +50 със съветите ще ми даде ли евента за разделяне на Полша 1939 година или по-рано?

Comment

Working...
                                X