pnp5q написа
Виж мнение
pnp5q написа
Виж мнение
"Аз, Добрина, подарих детето си на попа, а получих нива на Добри гости близо до Дражиловите ниви. И никой от децата ми, нито от рода ми да не се бърка на попа, също и затова, че той му е подарил....Защото той ми подари също 7 лакътя памучно платно и 5 ленено и 3 кълбета пшеница"
"Държавните бирници са хищници, които гледат на божествените наредби като на паяжина, в която се ловят само слабите мухи. Те плячкосват беззащитния народ, като продават децата му в робство"
pnp5q написа
Виж мнение
) - все пак преместването на големи маси от население не е определящ - и достатъчен - фактор, че статута им е еквивалентен на робски. (И още повече - респективно - непринудителното придвижване - на свобода.)
), има собственост.
Айде,очаквам вашите упреци.Сигурно ще ме обявите за родоотстъпник за това,че отричам "робството".Всъщност не знам друга държава,която да използва термина робство за чужда политическа власт и друга държава в която да кръщават футболни отбори на национални герои(това пък най-голямата глупост).Признак за комплексарщина(на национално ниво) и псевдопатриотизъм.
За кръвния данък от завладените народи и дали това е робство има да отчетем доста повече нюанси - например великия везир роб ли е, еничарите, които получават заплата и заемат високи постове в държавата, роби ли са и т.н.?
Comment