kris4o1993 написа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Hearts of Iron 2
Collapse
X
-
Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
-
messire Woland написаМай не е сайт, а е форум, а? Няма лошо, но там има само 11 мнения и практически нищо по играта ... постарайте се момци, ако искате някой да ви обърне внимание. А форумът и тук е подходящ за такива дискусии - огледайте се, неведнъж сме обсъждали още първата част, втората и подобни игри, така че аз лично не виждам полза от още един празен форум за целта
BTW: Ето линк за Armageddon (4 сийдъра) http://www.mininova.org/tor/641850. За да можете да инсталирате трябва да имате Hearts of Iron 2 Doomsday пачната до 1.3а. След като си го инсталирате е препоръчително да си изтеглите пач 1.1 за Армагедон от тук защото оригинала е пълен с бъгове
Comment
-
Мерси,вече съм го записал
Бтв доста интересна е идеята за прикачване на бригади към корабите (като модернизация ). Това доста спомага когато корабите удъртеят.И нещо друго така забелязах като начало,сякаш подводниците доста по често намират конвой (може и да е защото доста успешно проникнах в атлантика).Също ми се струва че и щабовете доста по често дават разните там събития(пробив,отстъпление,засада и т.н.).
Като цяло за 20мб (мисля там някъде беше) е доста прилично според мен.
Иначе тези нови сценарии (армагедон и бездна) нещо не ми се нравят,доста фантастично става и предпочитам да си стоя настрана от тях.
След два три дни като поиграя малко повече и ако намеря нещо заслужаващо повече внимание ще го споделя.
Бтв няма лошо че има форум,но играта не е особено популярна и едва ли има смисъл от цял форум.Но дай боже да се съберем повече хора пък да го напълним
The end of the world came pretty much as we predicted.Atomic spark,struck by human hand raged out of control.Great cities were reduced to dust,burning continents were absorbed by boiling oceans.The spirits of the dead faded in the background radiation that blanked the Earth.
The 2 minute war - FallOut
Comment
-
22 май 1950 - операция sealion - пълен успех
24 май 1950 - американският флот е унищожен/ първите 14 ракети са изстреляни по източното крайбрежие на САЩ
The end of the world came pretty much as we predicted.Atomic spark,struck by human hand raged out of control.Great cities were reduced to dust,burning continents were absorbed by boiling oceans.The spirits of the dead faded in the background radiation that blanked the Earth.
Comment
-
BulSoldier написа22 май 1950 - операция sealion - пълен успех
24 май 1950 - американският флот е унищожен/ първите 14 ракети са изстреляни по източното крайбрежие на САЩ
Comment
-
Е аз не си правих марионетки и само съм изтикал съветския съюз след каспийско море.
А иначе атомни бомби още не съм правил,въобще атомната технология съм я занемарил,за сметка на конвенционалната техника.
а и доста зор си дадох да направя голям хубав флот.Last edited by BulSoldier; 31-10-2007, 12:58.
Comment
-
Като спомена това наскоро забелязах че има настройки за сложност и агресивност :mhehe:
Comment
-
Имам нужда от малко помощ.Играя с япония..за сега успях да згаза китай (изцяло)и да направя тибет и там още някъква ...и Сиям -марионетни държави.Годината е 1937-8.Наблегнал съм на развитие на пехота и логистика( но имам и 10 танкови девизии-2 ъпгрейд).Въпроса ми е -сега на къде..иска ми се към америка ама не знам как....и др път съм пробвал ама винаги ме мачкат(((Някакви идеи да имате за по нататъчното ми развитие :vsad:Рицар
Comment
-
Може да съ обърнеш към френско- британските владения в азия и по нататък към австралия нова зеландия,канада. АКо германците бият СССР може и тях да нападнеш.
А американците ако ще нападаш гледай да не се бавиш много иначе стават с огромен флот и незнам как ще ги биеш.
Comment
-
Много моля,помогнете ми,умолявааам виии((
Добре да,ама кажете как става номера да ги бия тия-отчаян съм..направо ми иде да я делна играта.Следния случай-отивам до някой американски остров..някой от по малките и срещам следните проблеми:
1)Бойните ми кораби не могат да се замъкнат до там-казва ми че са изван обхват!!!!!!(при положение,че корабната ми база е на съседния остров)За разлика от мен Американците явно не срещат такива проблеми и техни кораби си ходят преспокойно от Бостън до Токио.Аз не мога да придвижа бойните си кораби с 3-4 полета,къде ти само с 2-3 мога....За разлика от тях,обаче транспортните се влачат през целия Тих океан без проблеми с по 5-6 полета????!!!!Ама са сами,боините непрекъснато ми казва че нямат опхват.Както и да е ще се преживее.
2)Изучил съм сякакви глупости по снябдяването на армията,за повдигане на морала,за по добра организация-жертвах и ядрени програми и самолетни,само и само да мога да ги снабдявам по добре да са с екстра морал и такива ми ти идиочтини.Накрая какво става-отивам си аз до следния осттров..който и да е,мъкна с мен 6-7,че и 8 понякога танкови бригади 2 левъл,2 планински пехотни бригади с инжинер(не винаги),до 7-8 пехотни подразделения на 3или 4 левъл не помня точно,(някои от тях са с great war artilery-май така се пишеше),други са с AA,трети са с противотанкова артилерия,четвърти са с милиция,накои са с някакви там гаубици не ги знам за какво са,имам още 1-2 конни девизии.абе общо към 30-32 девизии(заедно с танковите).Срещу това американеца има 1-на,повтарям 1-на девизия от тия гарнизоните с някаква гаубица там(девизияа е 2ро нижо,влезнах на сейфа от страната на Америка и проверих)и толкос..и тая девизия спира мойте((((((КАКВО ДА ПРАВЯ(((Ако са повече давизиики кам 3-4 не дай си боже 5 да са острова е непревзимаем((
3)Имам на острова-мой остров 3 гарнизона с милиция,гаубици някакви...идва американеца с 3 пехотни девизии,не знам какво има в тях и ме згазва.
МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ.Ако може ,някой да ми каже какви изследвания се правят от началото до края,ще започна от начало ако е необходимо....Целите са ми две-Китай и Америка.В момента е 1940г аз оспях 1 остров да взема и това е..от 3 години се бием(((Много ви се моля,помогнете ми.Играя да hard-normal,меня си настройките,и на nornal на нивото на агресивност.
Извинявам се за правописните грешки ама бързам за даскало и нямам време за редакция.Моля абстрахирайте се от тях,помогнете ми ако можете а аз ще ги оправя довечера или веднага когато имам свободно време,чесна дума.Рицар
Comment
-
rome1989 написаМного моля,помогнете ми,умолявааам виии((
Добре да,ама кажете как става номера да ги бия тия-отчаян съм..направо ми иде да я делна играта.Следния случай-отивам до някой американски остров..някой от по малките и срещам следните проблеми:
1)Бойните ми кораби не могат да се замъкнат до там-казва ми че са изван обхват!!!!!!(при положение,че корабната ми база е на съседния остров)За разлика от мен Американците явно не срещат такива проблеми и техни кораби си ходят преспокойно от Бостън до Токио.Аз не мога да придвижа бойните си кораби с 3-4 полета,къде ти само с 2-3 мога....За разлика от тях,обаче транспортните се влачат през целия Тих океан без проблеми с по 5-6 полета????!!!!Ама са сами,боините непрекъснато ми казва че нямат опхват.Както и да е ще се преживее.
2)Изучил съм сякакви глупости по снябдяването на армията,за повдигане на морала,за по добра организация-жертвах и ядрени програми и самолетни,само и само да мога да ги снабдявам по добре да са с екстра морал и такива ми ти идиочтини.Накрая какво става-отивам си аз до следния осттров..който и да е,мъкна с мен 6-7,че и 8 понякога танкови бригади 2 левъл,2 планински пехотни бригади с инжинер(не винаги),до 7-8 пехотни подразделения на 3или 4 левъл не помня точно,(някои от тях са с great war artilery-май така се пишеше),други са с AA,трети са с противотанкова артилерия,четвърти са с милиция,накои са с някакви там гаубици не ги знам за какво са,имам още 1-2 конни девизии.абе общо към 30-32 девизии(заедно с танковите).Срещу това американеца има 1-на,повтарям 1-на девизия от тия гарнизоните с някаква гаубица там(девизияа е 2ро нижо,влезнах на сейфа от страната на Америка и проверих)и толкос..и тая девизия спира мойте((((((КАКВО ДА ПРАВЯ(((Ако са повече давизиики кам 3-4 не дай си боже 5 да са острова е непревзимаем((
3)Имам на острова-мой остров 3 гарнизона с милиция,гаубици някакви...идва американеца с 3 пехотни девизии,не знам какво има в тях и ме згазва.
МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ.Ако може ,някой да ми каже какви изследвания се правят от началото до края,ще започна от начало ако е необходимо....Целите са ми две-Китай и Америка.В момента е 1940г аз оспях 1 остров да взема и това е..от 3 години се бием(((Много ви се моля,помогнете ми.Играя да hard-normal,меня си настройките,и на nornal на нивото на агресивност.
Извинявам се за правописните грешки ама бързам за даскало и нямам време за редакция.Моля абстрахирайте се от тях,помогнете ми ако можете а аз ще ги оправя довечера или веднага когато имам свободно време,чесна дума.
2) Във водните докторини имаше една (не си спомням името й) и пише Max Amph Assault - 3 (а в по-късните технологии вместо 3 пише 8). Това показва с колко дивизий можеш да направиш десант без да получиш наказание (както си разбрал то е голямо)(примерно ако си нападнал с 30 дивизии някой остров който има 3 няма да победиш, но ако нападнеш с 3 може и да успееш)
Ако имаш още въпроси ми пиши на скайпа: kris4o1993Last edited by kris4o1993; 07-11-2007, 21:35.
Comment
-
такаа, с германците си цъкам предимно и открих чудни бъгчетаа. Почвам си там от 36, чакам до сеп. 39 и мажа поляците за около 10 дена, развил съм около 150 дивизии, блитцкрииг тех., и на френската граница имам около 36-40 дивизии, остъпвам им най-южжната си територия (тоест оставям само 2-3 див. там и те се набутват.) интересно е, че се набутват сичките 40 дивизии дет си висят на мажино и просто минаваш отгоре по фланга и не само, че мажино е твой ама и си обградил между 35-40 дивизии, вече трябва да пристигат танковете от покорена полша и с тях буташ навътре (те са слаби без 40 див) та французките падат, важно е да гепиш и ниските страни, че после правят проблеми.
Е тук идва красотата, ако си добър и имаш 20-25 танкови дивизии, с тях прегазваш югославия и гърция и горе долу до май-юни 1940 си концентрирал всичко освен там гарнизоните по съветската граница. И любимата ми част, ако си бърз СССР не са взели още прибалтииските държави, съвсем буквално можеш да прегазиш и трите за една седмица с 9 танкови див., после буташ пехотата да ги опазят че СССР ти обявява война !! Не ти на саюза и от това освен, че като почва войната имаш прибалтика, почти веднага се присъединяват към теб португалия и испания !! , до юни 1941 би трябвало да избуташ съюза от европа !! (ест. в началото трябва да обкръжаваш доста, та се поизпотяваш.) До средата на 1942 вече трудно напредваш из азия , а съюза се предава !!! Получаваш всичко до урал ! А партизанската активност пада до 2-3 процента навсякаде! Та буташ на юг през иран, турция винаги ти обявява война, газиш ги (вече поне 250 див имаш) италиянците обикновенно с малко помощ са превзели египет и се съединяваш с тях около израел, цяла севрна и западна африкаа са твой, от там малко почивка. Чакаш март 1943 концентрираш 40-50 танкови див, разделени на корпуси по 4, 6 и 9, и 20-30 пехота, англичаните се млатят с японци и ги прегазваш за отрицателно време, до август цяла индия трябва да е твоя, ресурсите са ти от сорта на 155к метал 1600 енергия и тн. Оттам наттатък е сложнооо, щото ти трябва, мнооого ама мнооого флота за десанти.
Ако на някой му е харесал да казва и други номерца намерих.Кръвта из нашите гърди
не е съвсем изляна!
Народе, цял стани! Иди!
Че Македония въстана.
Comment
-
Ти сигурен ли си че играеш същата игра? Или си ползвал някакви кодчета? Питам, понеже 250 дивизии са около 2500 точки човешки ресурси, а с Германия започваш с около 800 през '36; 20-25 танкови дивизии през 1939 г. - това не знам какви танкети си правил и какво си жертвал за да ги произведеш на време, но аз лично винаги залагам на качеството, а не на количеството. Два пъти я изигравах тази игра с Германия (след това омръзва), като към 1943-44 вече владея света и по-нататък става безинтересно. Като казвам "света" има предвид буквално, освен Южна Америка и тук-там някоя забутана провинция в Африка или Азия. САЩ пада изключително лесно посредством морски и въздушни десанти. Големи надводни кораби е безсмислено да се строят с оглед на цената и времето им за строеж; комбинация от подводници и морска авиация рано или късно потапя всичко, просто така е направена играта. Отново да кажа за десантите - с тях се постигат най-фантастични сценарии и се стига чак до Нова Зеландия. Единствената трудност е Франция: нея я преревземах (с Германия) един път с десант от юг, а другия път - с два десанта, от юг и запад.
Сега съм почнал от 1936 г. с Италия, да видим докъде ще я докарам"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
дам сигурен съм и качеството на войските ми винаги е с един ъпгрейд отгоре (39,41,43,45)танковете също ми са от по-тежките, нищо, че са бавни. Сигурно, защото само пехота и танкове правя и 3-4 планински, нищо друго, никви гарнизони, оставям по 1 див. пехота на 7-8 провинции и ако има бунт, тя потушава, само в франция имам повачко войски.А незнаех, че може с България и сега ще пробвам , ако става ще е жестоко.
А ти 36 год. с германия почваш с 37 пехота и три танкове, до януари 37 вече имам 80 див, посли и австрия като се прсъедини и тя 20 див, дава. А сигурно и защото ресурси не трупам, като почнеш да завладяваш, сами идват и няма смисъл, ако ми трябва нещо ама много, спокойно си го купувам от някоя страна.
А с руснаците е ужасноо, с 300 дивизии, юни 1941, едва удържам даже ме избутват с по една две провинции из целия фронт, атакувам с по 150 див., срещу 10-12 и ме удържат ?! Накрая се получи една блокада и просто, чаках да му свърши менпауър на немците и чак тогава ги избутвах.Кръвта из нашите гърди
не е съвсем изляна!
Народе, цял стани! Иди!
Че Македония въстана.
Comment
Comment