Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Официална тема за ВСВ загадки

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Да, този въпрос е неколкократно обсъждан в поне две или три теми. Има отговор.

Comment

Даа, навсякъде другаде историците може би все още се чудят защо Хитлер спря пред Дюнкерк. За нас обаче няма тайни. Просто се поразрови.
      Ех тоя Брайън Мей.

Comment

Аз все пак да напиша нещичко, макар че е ясно... поправете ме, ако струпам някоя върхова простотия, понастоящем не съм в кондиция.

В спомените на Гудериан този епизод е описан подробно - той разказва как немските танкове са спрени, но той, не вярвайки на заповедта, продължава, и отново започват да валят заповеди за спирането им. Танковете са спрени на 10-15 километра от бреговете - немските танкисти безучастно гледат как британски морски съдове от всякакъв тип и товароподемност евакуират обкръжените войници от брега. Не е съвсем ясно защо Хитлер взима това решение - съществува версия, че той все още се надява на мир с Великобритания, ето защо не иска да унищожава целия им Експедиционен корпус с надеждата, че ще може да представи това като жест на добра воля в преговорите. Според друга хипотеза Хитлер е повлиян (отново) от Херман Гьоринг, който (за пореден път) преувеличава способностите на немската авиация и гръмко заявява, че Луфтвафе е способно за нула време да унищожи притиснатите до морето британски войници. Както е известно, това не се случва.

П.П. Брайън Мей над всички.

Comment

Иронията на Док е както винаги на място . Серж, на мен това тълкувание винаги ми се е струвало дефектно, почти очевидно е защо, но предполагам, че все още се дължи, защото изглежда удобно за не малко хора. Тук достигнахме (общо взето), до друго, според мен, по-обосновано. Но както посочи и Док - няма смисъл по сто пъти да се пише едно и също, форумът си има функция за търсене.
          Една бърза употреба на тази толкова полезна функция даде следното:

тема: Франция, 1940 г.

тема: Легенди за ВВ2
          (постове #9, #10 и #11)

тема: Въпрос относно евакуацията при Дюнкерк

Има какво да се прочете.

Comment

:tup:
            Извинявам се за флуда, както вече казах, в момента не съм в кондиция. :p

Comment

Кой започва войната като редник, а на свършека й е с чин Бригаден Генерал? (Един единствен е. При това не е известен с този факт).
              Recalibrating my lack of faith in humanity...

https://www.youtube.com/watch?v=MvqjkS6t9Yk

Comment

Ба! Дори и опит за познаване ли няма? След войната, човекът е известен политик.

Comment

Маргарет Тачър?

Comment

Сигурно е някой новозеландец или австралиец .

Comment

Аз имам съмнение за един актьор, с името на шотландси крал, пише следното
                      a degree in architecture from Princeton; a military career ranging from private to brigadier general in the Air Force Reserve in World War II, to a voluntary combat mission in Vietnam
                      и това ме съмнява, че може да е направил това изкачване в по-дълъг период

Comment

М`да, май и аз попаднах на него - Джеймс Стюарт?

Comment

тц.
                          Блестящ ум. Завършва един от най-престижните университети в света с двойно отличие. Става професор на 25г. Когато избухва войната пропътува половината свят да се запише доброволец. След като разпознават в него офицерския материал, се издига бързо като щабен офицер.

След войната е особено противоречива личност. Противник на Америка, на ядрената надпревара и на колониалната политика. И въпреки това остава в историята, като човек стоящ далеч вдясно от центъра.
                          Last edited by albireo; 18-07-2008, 12:29.

Comment

В смисъл, че не е политик. Но пък пишеше, че е изкарал службата от редник до бригаден генерал. Обаче нещо ме съмнява - бил е пилот - какъв редник? А и май по-късно става бригаден генерал.
                            Аз не мога да намеря нищо, .
                            Last edited by gollum; 18-07-2008, 12:52.

Comment

Даниц обаче, на шега на майтап ама поне е уцелил нещо. В смисъл Тачър го е харесвала, особено що се отнася до икономическа политика. А той нея хич не я е долюбвал, особено заради полувасалната към Америка външна политика.

Comment

Е, Даниц има усет, интуиция, дето се вика (плод на разнообразни познания). Аз имам само "вселенския информатор", обаче не и достатъчни умения да си служа с него .

Comment

Working...
                                X