Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Официална тема за ВСВ загадки

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts



    А какво по-точно те интересува? Доколкото разбирам е станал съветник в Квантунската армия. Иначе е водел разпитите на Зиновиев и Каменев.

    Comment


      Интересуваха ме документи около него. Вчера, при търсенето за него, съм допуснал досадна грешка - търсил съм го като Ляшков и естествено - не намерих нищо. Сега ще видя в дебелите книги, но предвид това, че той е от НКВД, а сведенията е добило ГРУ (чиито архиви не са достъпни), надали ще има нещо смислено. Обаче самият случай, за който преди не бях чувал нищо, е доста показателен за тежките последици от чистките.
      Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
      Проект 22.06.1941 г.
      "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

      Comment


        Да, интересен е случаят. Семейството му е унищожено. За бягството му, пък ми направи впечатление, някак си първо научили в полското разузнаване?! В Манджурия??? Всичко е издал, включително и радиокодове. Планирал да премине с диверсионна група от Турция и да убие Сталин в Сочи, в банята, която сам планирал за него.

        Comment


          Съветски документи, много от които подписани от самия Люшков има в архива на Александър Яковлев

          Comment

          Working...
          X