Да, този въпрос е неколкократно обсъждан в поне две или три теми. Има отговор.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Официална тема за ВСВ загадки
Collapse
X
-
Аз все пак да напиша нещичко, макар че е ясно... поправете ме, ако струпам някоя върхова простотия, понастоящем не съм в кондиция.
В спомените на Гудериан този епизод е описан подробно - той разказва как немските танкове са спрени, но той, не вярвайки на заповедта, продължава, и отново започват да валят заповеди за спирането им. Танковете са спрени на 10-15 километра от бреговете - немските танкисти безучастно гледат как британски морски съдове от всякакъв тип и товароподемност евакуират обкръжените войници от брега. Не е съвсем ясно защо Хитлер взима това решение - съществува версия, че той все още се надява на мир с Великобритания, ето защо не иска да унищожава целия им Експедиционен корпус с надеждата, че ще може да представи това като жест на добра воля в преговорите. Според друга хипотеза Хитлер е повлиян (отново) от Херман Гьоринг, който (за пореден път) преувеличава способностите на немската авиация и гръмко заявява, че Луфтвафе е способно за нула време да унищожи притиснатите до морето британски войници. Както е известно, това не се случва.
П.П. Брайън Мей над всички.
Comment
-
Иронията на Док е както винаги на място . Серж, на мен това тълкувание винаги ми се е струвало дефектно, почти очевидно е защо, но предполагам, че все още се дължи, защото изглежда удобно за не малко хора. Тук достигнахме (общо взето), до друго, според мен, по-обосновано. Но както посочи и Док - няма смисъл по сто пъти да се пише едно и също, форумът си има функция за търсене.
Една бърза употреба на тази толкова полезна функция даде следното:
тема: Франция, 1940 г.
тема: Легенди за ВВ2
(постове #9, #10 и #11)
тема: Въпрос относно евакуацията при Дюнкерк
Има какво да се прочете.
Comment
-
Аз имам съмнение за един актьор, с името на шотландси крал, пише следното
a degree in architecture from Princeton; a military career ranging from private to brigadier general in the Air Force Reserve in World War II, to a voluntary combat mission in Vietnam
Comment
-
тц.
Блестящ ум. Завършва един от най-престижните университети в света с двойно отличие. Става професор на 25г. Когато избухва войната пропътува половината свят да се запише доброволец. След като разпознават в него офицерския материал, се издига бързо като щабен офицер.
След войната е особено противоречива личност. Противник на Америка, на ядрената надпревара и на колониалната политика. И въпреки това остава в историята, като човек стоящ далеч вдясно от центъра.Last edited by albireo; 18-07-2008, 12:29.
Comment
Comment