Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Официална тема за ВСВ загадки

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

страхил написа Виж мнение
    Я да видим кой ще се сети каква е тази "джаджа".....
    Прилича ми на железопътно торпедо!
    GOTT MIT UNS!

Comment

Не само прилича , ами направо си е

Comment

Хайде и аз да се включа. Какви са тия танкове?
        Attached Files
        Прави нещо, докато мислиш какво да правиш!

Comment

Четворки?

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

И аз не знам. Годината е 1942-1943, а снимката е правена в Бронирания полк.
            Прави нещо, докато мислиш какво да правиш!

Comment

Т - IV с допълнителна защита на купола.

Comment

Преди няколко седмици разглеждах точно тази модификация. PzKpfw IV Ausf. H http://www.achtungpanzer.com/images/iv.jpg

Comment

Ония танкове пък на мен ми приличат на Pz III, а не IV - обаче не мога да определя коя модификация, залагам на J.
                  "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                  "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

За снимката на TypTyp танковете са Panzerkampfwagen IV Ausf G Sd Kfz 161/2

equipped with "Schurzen" (side plates designed to help deflect hollow charge projectiles). This vehicle was known as the Maybach T-IV by the Bulgarians. 46 units were obtained, though in the book "Equipment and armor in the Bulgarian Army-Armored Vehicles 1935-45" by Kaloyan Matev, he says the number was 97.

Comment

Четейки една книжка (Империал знае коя е ), попаднах на интересен случай и смятам да го пусна тук като загадка. И така: кой немски кораб е бил бомбардиран през 1937 година и приблизително къде? Няма да питам от кого, тъй като версиите по въпроса се разминават значително.

P.S. Загадката е може би лесна, но за всеки случай да допълня с подсказка - броят на загубите сред немските моряци (убити и ранени) е над 100 души.
                      Last edited by messire Woland; 15-09-2010, 11:17.
                      Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                      Проект 22.06.1941 г.
                      "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

здравейте....
                        по темата ще отговоря,че немският "джобен" линеен кораб "Дойчланд"-14.290 т. е бомбардиран на 29 май 1937 краи Ибиза,по време Гражданската война в Испания, от самолети на Републиканската армия.

Comment

Баш четворка си е,ето ти я с детайлите http://en.wikipedia.org/wiki/Filez-IVG-latrun-4.jpg

Comment

Мда, наистина лесна загадка, но пак - браво
                            Малко повече информация. Самолетите са били 2 СБ, пилотирани от руснаци. Излитат на 29ти май от базата "Los Alcazares", като целта им е испанският крайцер "Canarias", за който се предполага, че е някъде около Балеарските острови. При приближаването им, от "Deutschland" откриват огън по тях. При първата атака единият СБ пуска бомбите си, а втория - след като прелита и оглежда кораба. Жертвите (31 убити, между 74 и 101 ранени) са от бомбите на втория самолет. Предвид това, че целият екипаж на "Дойчланд" е от 628 души, тези загуби представляват 17-21% от целия персонал на кораба.
                            Интересното идва след това. Руснаците са убедени, че са бомбардирали испански крайцер ("Canarias"), а освен това имат стриктна заповед да не атакуват немски кораби. Когато се разбира истината, испанците обявяват, че в атаката са участвали единствено испански пилоти.
                            Немският "Дойчланд" отива в Гибралтар за да остави там ранените, а друг немски кораб ("Admiral Scheer"), заедно с ескорт от ескадрени миноносци обстрелва в отговор испанският град Алмерия, убивайки 19 цивилни.
                            Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                            Проект 22.06.1941 г.
                            "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

ами предполагам ,че като познал аз съм наред.Ако не ме поправете,все пак съм нов.....и за това ще пусна една снимчица ,някой да каже нещо за нея въпреки че е изключително лесна....
                              Attached Files

Comment

Francis Drake написа Виж мнение
                                За снимката на TypTyp танковете са Panzerkampfwagen IV Ausf G Sd Kfz 161/2
                                Не е сигурно дали са G или H, в България са доставени и двата модела...
                                " В България пристигат Panzer IV Ausf G и Ausf H, като в наши документи разделение между двата вида няма. Затова не се знае точното количество доставени машини модификация “G”. Логично е да се търси връзка между датите на пристигане на доставките и произвежданите по това време модификации. В Германия Panzer IV Ausf G се произвежда от май 1942 г. до юни 1943 г. Най-характерен белег на модификацията е оръдието – 7,5 сm КwK 40 L/43, снабдено с двукамерен дулен спирач. По всичко останало в началните месеци на производство Panzer IV Ausf G прилича на Ausf F. С увеличаването на поръчките танкът се променя. Опростяват се люковете на механик-водача и радиста. Изчезват наблюдателните прибори от двете страни на куполата и отпред – отдясно на оръдието по посока на движението. Люкът на командира става едностранен вместо двустранен. Допълнително се поставя 30-mm брониран лист в предната част на корпуса с изрези за картечницата и наблюдателния прибор на механик-водача. Появяват се мортири за димни гранати и 5 mm екрани на купола и бордовете на танка. На последните серийни машини е поставено оръдие 7,5 сm КwK 40 L/48 – основен белег на Ausf H. Тези и други технологични промени правят модификация “G” трудно различима от следващата “H”..."
                                Това е цитат от:
                                Sub sole nihil novi est

Comment

Working...
                                X