Само отвътре-навън
Дано да проработи експеримента. Пишат че енергията на частиците била много малка, но пък и няма никакво съпротивление.
Дано да проработи експеримента. Пишат че енергията на частиците била много малка, но пък и няма никакво съпротивление.
. Но по-важното тук, според мен, е начинът, по който ще се използва тази ракета и товарът, който ще носи. До колкото разбирам стратегията на SpaceX да развият многократното използване на първите степени е не просто маркетингов трик, а наистина един от основните им фокуси, което естествно ще се отрази на теглото, което Falcon Heavy ще може да изстреля. Попадал съм на изчисления какъв точно ще е ефектът и изводът е, че дори и при обратен полет на трите ядра на Falcon Heavy и кацане на площадката за изстрелване (Return to the launch site) пак теглото, което може да се изстреля както в ниска околоземна орбита, така и в геостационарна ще бъде повече, от колкото Delta IV Heavy може към момента. Като за показателят геостационарна орбита разликата няма да е изключително висока, но все пак ще бъде комфортна. С други думи мисля, че стратегията им е да използват Falcon Heavy основно за полети с тегло подобно на сегашните тежки ракети, като излишъкът в капацитет ще се използва за връщане на първите степени (централното и двете странични ядра на ракетата) и управляемо кацане на площадката за изтрелване. Ако успеят да го постигнат мисля, че това ще е революция в бизнеса.
Comment