Amazon написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Космически новини
Collapse
X
-
-
Кухулин написаОбикновено под "Велик филтър" се разбира последния - този, който е в бъдещето. Тъй като човечеството е преодоляло миналите прагове, смята се, че вероятността за преодоляването им е достатъчно голяма. Оттам следва, че вероятността една напреднала цивилизация да излезе в космическа експанзия е достатъчно малка => действа някакъв Велик филтър.
Кухулин написаСравнява се именно типовото излъчване. Галактика с такива и такива параметри трябва да изпъчва едикакси. Гледат и търсят несъответствие. Ако намерят такова несъответствие, мъчат се да определят причините. Засега несъответствията се обясняват достатъчно добре с естествени аномалии.
Другият момент е, че за момента възприемаме нещата като количествена, е не качествена промяна. Т.е. цивилизация от трети тип трябва да "гори" енергия като нас, но в мащабите на енергията на цяла галактика (милиарди звезди). Обаче нямаме идея как точно ще се ползва тази енергия и какви следи ще оставя това ползване.
Comment
-
gollum написа Виж мнениеСпокойно може да греша, но аз разбирам нещата така: за далечен обект в общи линии "хващаш" определено излъчване и на негова база преценяваш що за типов обект е, т.е. колко голяма галактика е, с приблизително колко звезди, от какъв тип и прочее. Т.е. на база излъчването, което засичаш, определяш типа, т.е. какво е типовото. Т.е. как различаваш изкуствения от естествения обект, ако излъчването им е сходно, а разликата между двата е видима само ако можеш да разгледаш директно структурата му?
А на практика много силно се съмнявам да има типово излъчване с пик в инфрачервената област. Какви ще са тия звезди, дето светят инфрачервено Галактика от кафяви джуджета?
Comment
-
Кухулин написаА на практика много силно се съмнявам да има типово излъчване с пик в инфрачервената област. Какви ще са тия звезди, дето светят инфрачервено Галактика от кафяви джуджета?
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениетипово излъчване с пик в инфрачервената област"Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Comment
-
gollum написа Виж мнениеДори и да предположим, че във всяка звездна система има по една обитаема планета, пак не вярвам сумарното излъчване да може да се хване в инфрачервения спектър на цялата галактика
Сферите се нагряват от звездата => излъчват в инфрачервения диапазон.
За какви нужди използват тази енергия зелените човечета - на никой в това изследване не му пука. Търси се цивилизация тип III, а не се прави цивилизационен анализ. Може би в друго изследване.
Comment
-
pnp5q написа Виж мнениеАми ако другите са блокирани от газово-прахов облак
Comment
-
Кухулин написаЦивилизация тип III означава, че във всяка звездна система ще имаме сфера на Дайсън, а не обитаема планета.
Сферите се нагряват от звездата => излъчват в инфрачервения диапазон.
За какви нужди използват тази енергия зелените човечета - на никой в това изследване не му пука. Търси се цивилизация тип III, а не се прави цивилизационен анализ. Може би в друго изследване.
Отделно - вероятно е възможна космическа цивилизация, която не използва тези енергийни нива и въпреки това е истинска космическа цивилизация. Тук вече опираме в това какво представлява въпросната цивилизация, как функционира и използва енергията си.
Та, това, което изследването ни казва е, че не можем да намерим цивилизация от трети тип както ние сега си я представяме. ТО е очевидно уточнение, но е добре да се помни, че има и други възможности.
Comment
-
Съгласен съм, всичко е възможно, но ние (човечеството) работим с наличното. Възможно е около Сатурн да обикаля извънземен чайник, но нищо не можем да направим по тоя въпрос.
Засега търсим цивилизация, която фони в инфрачервено. Ако намерим - хубаво. Ако не намерим, продължаваме да търсим и така...
Comment
-
gollum написа Виж мнениеупотребата на енергия при една подобна цивилизация ще води до излъчване в инфрачервената област (т.е. топлина). Защо?"Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Comment
-
pnp5q написа Виж мнение... няма процеси със 100 % КПД...
Аз все си мисля, че като/ако отркием друга цивилизация то тя ще е по-скоро на близко до нашето на ниво (50 години напред-назад) и то няма да са всички области напреднали изостанли. Например военно ние сме по-напред, във физиката те и т.н. Тезата ми е такава, защото развитието на технологиите и науките не се води само от общочовешкото желание за знание, а и от нуждите на колектива/обществото.
А отнотносно това защо ще е откриема на сходно до нашето ниво - мисля си, че ако има общество с повече от 5500 години развитие от нас ("Със сегашният ни растеж и консумация се очаква до 200 години да станем Тип 1 цивилизация, 3200 години по-късно Тип 2 и 5800 години след това Тип 3."), то те ще знаят за нас и нашите опити да открием други и или ще се свържат с нас или ще се прикрият от нас. Едва ли ще знаят за нас и просто ще ни игнорират, освен ако няма 100-ци като нас и сме ясни и просто не им пука.Куршумът е глупак, а щикът – юнак!
Comment
-
TodorJ написа Виж мнение5800 години след това Тип 3
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеЗа тип 3 трябва малко или много да пообиколим галактиката, тоест да навъртим някой и друг милион светлинни години път. Едва ли ще успеем за това време.
Куршумът е глупак, а щикът – юнак!
Comment
Comment