Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Руският Флот

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

• Super_Hornet
    replied
    Кухулин написа Виж мнение
    Тенденция - това значи съпоставяне на по-старото с по-ново и екстраполация в бъдещето. Няма как да анализираш тенденциите, ако не си в час с по-новите разработки.

Не се заяждам, просто без стройна логическа мисъл всякакво обсъждане на факти е безсмислено.

Конкретно, как според теб се вписват в тенденциите да речем SLAM-ER и Nulka - два образеца, които имат пряко отношение към темата?
    Добре, а кой в Черно море притежава/ще притежава тези два образеца?

Leave a comment:

• vlado67
    replied
    потвърждават тезата ми че флота е само традиция.... (за черно море)

Leave a comment:

• Кухулин
    replied
    vlado67 написа Виж мнение
    отношението е следното... статистика и тенденция на развитие... начин на използване на силите... нали не си мислите че изповядват една и съща концепция....
    Тенденция - това значи съпоставяне на по-старото с по-ново и екстраполация в бъдещето. Няма как да анализираш тенденциите, ако не си в час с по-новите разработки.

Не се заяждам, просто без стройна логическа мисъл всякакво обсъждане на факти е безсмислено.

Конкретно, как според теб се вписват в тенденциите да речем SLAM-ER и Nulka - два образеца, които имат пряко отношение към темата?

Leave a comment:

• vlado67
    replied
    щом интернета ви е основен информатор ... отношението е следното... статистика и тенденция на развитие... начин на използване на силите... нали не си мислите че изповядват една и съща концепция....

Leave a comment:

• Кухулин
    replied
    вероятно съм чел колкото тебе.... от пресата... те това нещо РЕБ ще е последното нещо дето някой ще го публикува.... от досегашната ми служба и по-старите образци си мисля че руснаците имат предимство... дали е така ще видим.... за сега по скоро - ДА , ама .... не се сещам за отклонени руски ракети (изключвам П-15 ...въпреки че и даваха 96 процента вероятност за попадение без противодействие... навремето... ) докато за харпуни и екзосети данни бол...особенно за вторите... някой да е чувал тяхната вероятност за поражение... джокер.. по-малка е от 96 процента... продължавайте да потапяте лично мен ме забавлявате... флота в черно море е по-скоро традиция... (освен за крайбрежни действия и при условие на силно ПВО и ПРО) ... въпросът е до точното разузнаване и правилното определяне на броя на ракетите в залпа.... не напразно руснаците си взеха крим....
    А какво отношение имат досегашната ти служба и по-старите образци към хипотетичния бъдещ конфликт в Черно море?

Leave a comment:

• Super_Hornet
    replied
    Обикновено тука, когато се дават подобни смели оценки, се поместват едни таблици, снимки на странички, интернет-източници, че дори и извадки на форумни мнения, които се считат за достатъчно достоверни.

п.п. И аз се забавлявам.

Leave a comment:

• vlado67
    replied
    вероятно съм чел колкото тебе.... от пресата... те това нещо РЕБ ще е последното нещо дето някой ще го публикува.... от досегашната ми служба и по-старите образци си мисля че руснаците имат предимство... дали е така ще видим.... за сега по скоро - ДА , ама .... не се сещам за отклонени руски ракети (изключвам П-15 ...въпреки че и даваха 96 процента вероятност за попадение без противодействие... навремето... ) докато за харпуни и екзосети данни бол...особенно за вторите... някой да е чувал тяхната вероятност за поражение... джокер.. по-малка е от 96 процента... продължавайте да потапяте лично мен ме забавлявате... флота в черно море е по-скоро традиция... (освен за крайбрежни действия и при условие на силно ПВО и ПРО) ... въпросът е до точното разузнаване и правилното определяне на броя на ракетите в залпа.... не напразно руснаците си взеха крим....

Leave a comment:

• Super_Hornet
    replied
    чета , чета,,, и не вярвам на очите си колко много специалисти има.... свалят ракети, потапят кораби, комуникации прекъсват... никой не отвори приказка за РЕБ.... а за черно море забравихте че е достатъчно малко и основните действия едва ли ще се паднат на корабите...(дори и при морски десант корабите ще се включат накрая) ама вие си спорете... не ми пречите... и последно не забравяйте че босфора лесно може да бъде затворен... имаше подобни идеи ....едно време... а харпуна отдавна е изучен от когото трябва... вероятно е същото и за старите руски ракети...
    Явно не си чел за нещо, чието име има сакрално значение - "Хибини"-ииии!

Leave a comment:

• Кухулин
    replied
    Е ето де, тъкмо е време ти да отвориш приказка за РЕБ.

Leave a comment:

• vlado67
    replied
    чета , чета,,, и не вярвам на очите си колко много специалисти има.... свалят ракети, потапят кораби, комуникации прекъсват... никой не отвори приказка за РЕБ.... а за черно море забравихте че е достатъчно малко и основните действия едва ли ще се паднат на корабите...(дори и при морски десант корабите ще се включат накрая) ама вие си спорете... не ми пречите... и последно не забравяйте че босфора лесно може да бъде затворен... имаше подобни идеи ....едно време... а харпуна отдавна е изучен от когото трябва... вероятно е същото и за старите руски ракети...

Leave a comment:

• Super_Hornet
    replied
    И Лазарев поема към небието.

"Крейсер «Адмирал Лазарев» будет утилизирован в 2016 г"

Модернизация тяжёлого атомного ракетного крейсера «Адмирал Лазарев» (второго из четырёх ТАРК проекта 1144 «Орлан»), не планируется, корабль будет утилизирован, сообщили «Интерфаксу» в Главном штабе ВМФ. Об этом пишет ВПК . «Решение о возвращении в строй атомного крейсера "Адмирал Лазарев"

Leave a comment:

• Super_Hornet
    replied
    И Петър, но той е след него, а може би и заедно с Лазарев.

Leave a comment:

• Amazon
    replied
    Super_Hornet написа Виж мнение
    Е, той така или иначе е пръв, а и вече е доста старичък. Дано останалите три получат стабилна модернизация, че да прослужат още 2 десетилетия.
    Само Нахимов е сигурен.

Leave a comment:

• Super_Hornet
    replied
    Е, той така или иначе е пръв, а и вече е доста старичък. Дано останалите три получат стабилна модернизация, че да прослужат още 2 десетилетия.

Leave a comment:

• Amazon
    replied
    Super_Hornet написа Виж мнение
    Киров заминава...

"Про утилизацию тяжелого атомного ракетного крейсера "Киров""

http://bmpd.livejournal.com/1361755.html

Leave a comment:

Working...
X