Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Руският Флот

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

• Лейн
    replied
    Това - относно възможностите на ракетите на Калибр-НК - http://bmpd.livejournal.com/255530.html

Leave a comment:

• Super_Hornet
    replied
    Amazon написа Виж мнение
    Аз като бях чел за Калибр, същото нещо ми беше направило впечатление. Това е накакво събирателно название на ракети които много не си приличат и имат коренно различно предназначение. Не знам какво ги обединява под един индекс. Може би пусковата установка и системата за управление?
    ПУ е универсална, като влизат поне пет типа ракети - 2 вида ПКР, една КР за удари по земни цели, плюс още две ракето-торпеда.

Leave a comment:

• Dinain
    replied
    Темата е за руския флот все пак, не за билиони-трилиони-зилиони и икономически статистики.

Leave a comment:

• Kramer
    replied
    Bulgarian, от такива като видя, дето се опитват да ни мислят за олигофрени нас във форума, и да ни ограмотяват, видите ли, се изприщвам.

Leave a comment:

• Super_Hornet
    replied
    "Алмаз-Антей": ракетные крейсера проекта 1164 не получат новое зенитное вооружение

Leave a comment:

• Amazon
    replied
    Dinain написа Виж мнение
    Ясно, то просто е друга ракета.
    Аз като бях чел за Калибр, същото нещо ми беше направило впечатление. Това е накакво събирателно название на ракети които много не си приличат и имат коренно различно предназначение. Не знам какво ги обединява под един индекс. Може би пусковата установка и системата за управление?

Leave a comment:

• Kramer
    replied
    Воланд, защо си мислиш, че ше спускат просто така "корабчетата" по вътрешните канали, без да имат някакви способности? Че то точно така немците пускат по Дунав техните през ВСВ.

Leave a comment:

• Dinain
    replied
    Ъм, аз съм останал с впечатление, че експортните версии обикновенно са с различна или частично липсваща електроника за понижаване на способностите им. А тук става дума и за много различни размери (1/3 добавена дължина!), продиктувана от различните габарити на торпедните апарати, т.е. направо си е друга ракета това.

Leave a comment:

• Super_Hornet
    replied
    Да, има сериозни разлики във "вътрешните"/експортните версии на различните видове оръжия, които произвеждат руснаците.

Leave a comment:

• Dinain
    replied
    Ясно, то просто е друга ракета.

Leave a comment:

• Super_Hornet
    replied
    Dinain написа Виж мнение
    Как става десетократното увеличение на обсега на една и съща ракета?

https://ru.m.wikipedia.org/wiki/%D0%...5%D1%82%D1%8B)
    "Крылатая ракета 3М14 комплекса "Калибр" - наш "Томагавк" или второе пришествие "Граната""

. Широко освещаемые в СМИ испытательные пуски новейших российских крылатых ракет большой дальности (КРБД) комплекса Калибр-НК, производимые из акватории Каспийского моря с борта ракетных кораблей пр. 11661К и 21631, вызывают к этим ракетам повышенный интерес. Причина понятна : Россия…

Подробен материал, който се надявам да ти даде достатъчно яснота за разликата между нещата, с които се оборудват руските ВМС и изделията с литер Е.

Leave a comment:

• Dinain
    replied
    Как става десетократното увеличение на обсега на една и съща ракета?

Leave a comment:

• Super_Hornet
    replied
    Dinain написа Виж мнение
    @Воланд
    E, при обсадата на Севастопол все пак пренасят някакви подкрепления и снабдяване, огънят на оръдията пречи на немското настъпление - да речем, не са предотвратили падането на Севастопол, но са го забавили в някаква степен. Но в същото време пък хиляди моряци са пратени да се бият в окопите около града. Флотът действа едва като брегова батарея, при Ленинград е същото. И бива систематично потопен от Луфтвафе. За някаква истинска морска операция, рейдове (или десанти!) към Румъния или България да не говорим...

Ама това пак е в контекста на водеща се война. Постигането на контрол на акватория в мирно време е със съвсем други измерения, не ТТХ на кораби и ракети. Влизането в такава полемика с Кало ми напомня предишния ти подпис...

ПП Сега загледах линка за корабчета (ъпгрейднати речни катери) и се уплаших от нулата, прибавена от журналиста - "На «Буянах» устанавливается модуль универсального корабельного стрельбового комплекса (УКСК) с восемью пусковыми для ракет комплексов «Оникс» или «Калибр». Последний включает в себя крылатые ракеты 3М14 с максимальной дальностью применения до 2600 километров, что позволяет расценивать эти корабли как носители стратегических вооружений." То от Черно море ще мята до Ламанша!
    Колкото и да ти е смешно, то тази нула е съвсем на място - твърди се, че КР за удари по земни цели, които са за вътрешна употреба, ще притежават максимална далечина на поражение - 2500 км.

Leave a comment:

• Dinain
    replied
    И това няма по това време, катерчетата (и няколко мини-подводници), които участват в битката за Севастопол, са италиански. Румънските и българските флоти само си патрулират по бреговете и минират. Немските катери и 6 подводници са прехвърлени в Черно море чак след битката за Севастопол. Наистина на хартия руското превъзходство в началото е огромно (1 линкор, 5 крайцера, 18 есминеца, 44 подводници и множество по-малки - само катерите им са 84, повече от всичките, прехвърлени от Оста в ЧМ за цялата война). На практика, не свършват почти нищо с този флот.

Leave a comment:

• messire Woland
    replied
    Пренасят, обаче какво има на другата страна - румънски корабчета, немски моторни катери. Ни крайцери, ни други сериозни кораби. Каквито руският черноморски флот има. В този смисъл, в онези времена биха могли с много по-голямо самочувствие в СССР да казват "ние контролираме Черно море", защото в по-голяма степен е имало с какво, не като сега. Друг е въпросът защо при тотално морско и въздушно превъзходство съветските ВВС и ВМС нищо не успяват да контролират, а даже позволяват на немските сили да настъпват по тънък провлак, достъпът до който може съвсем лесно да се прекъсне с флотска артилерия.
    В светлината на сравнението на тогавашната и сегашната ситуация - надали у някой здравомислещ човек би останало някакво съмнение относно гръмки твърдения като тези, че се контролира нещо, било то Черно море или друга акватория.

Leave a comment:

Working...
X