Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Руският Флот
Collapse
X
-
Това - относно възможностите на ракетите на Калибр-НК - http://bmpd.livejournal.com/255530.html
-
ПУ е универсална, като влизат поне пет типа ракети - 2 вида ПКР, една КР за удари по земни цели, плюс още две ракето-торпеда.Amazon написа Виж мнениеАз като бях чел за Калибр, същото нещо ми беше направило впечатление. Това е накакво събирателно название на ракети които много не си приличат и имат коренно различно предназначение. Не знам какво ги обединява под един индекс. Може би пусковата установка и системата за управление?
Leave a comment:
-
Темата е за руския флот все пак, не за билиони-трилиони-зилиони и икономически статистики.
Leave a comment:
-
Bulgarian, от такива като видя, дето се опитват да ни мислят за олигофрени нас във форума, и да ни ограмотяват, видите ли, се изприщвам.
Leave a comment:
-
"Алмаз-Антей": ракетные крейсера проекта 1164 не получат новое зенитное вооружение
Leave a comment:
-
Аз като бях чел за Калибр, същото нещо ми беше направило впечатление. Това е накакво събирателно название на ракети които много не си приличат и имат коренно различно предназначение. Не знам какво ги обединява под един индекс. Може би пусковата установка и системата за управление?Dinain написа Виж мнениеЯсно, то просто е друга ракета.
Leave a comment:
-
Воланд, защо си мислиш, че ше спускат просто така "корабчетата" по вътрешните канали, без да имат някакви способности? Че то точно така немците пускат по Дунав техните през ВСВ.
Leave a comment:
-
Ъм, аз съм останал с впечатление, че експортните версии обикновенно са с различна или частично липсваща електроника за понижаване на способностите им. А тук става дума и за много различни размери (1/3 добавена дължина!), продиктувана от различните габарити на торпедните апарати, т.е. направо си е друга ракета това.
Leave a comment:
-
Да, има сериозни разлики във "вътрешните"/експортните версии на различните видове оръжия, които произвеждат руснаците.
Leave a comment:
-
"Крылатая ракета 3М14 комплекса "Калибр" - наш "Томагавк" или второе пришествие "Граната""Dinain написа Виж мнениеКак става десетократното увеличение на обсега на една и съща ракета?
https://ru.m.wikipedia.org/wiki/%D0%...5%D1%82%D1%8B)
. Широко освещаемые в СМИ испытательные пуски новейших российских крылатых ракет большой дальности (КРБД) комплекса Калибр-НК, производимые из акватории Каспийского моря с борта ракетных кораблей пр. 11661К и 21631, вызывают к этим ракетам повышенный интерес. Причина понятна : Россия…
Подробен материал, който се надявам да ти даде достатъчно яснота за разликата между нещата, с които се оборудват руските ВМС и изделията с литер Е.
Leave a comment:
-
Как става десетократното увеличение на обсега на една и съща ракета?
Leave a comment:
-
Колкото и да ти е смешно, то тази нула е съвсем на място - твърди се, че КР за удари по земни цели, които са за вътрешна употреба, ще притежават максимална далечина на поражение - 2500 км.Dinain написа Виж мнение@Воланд
E, при обсадата на Севастопол все пак пренасят някакви подкрепления и снабдяване, огънят на оръдията пречи на немското настъпление - да речем, не са предотвратили падането на Севастопол, но са го забавили в някаква степен. Но в същото време пък хиляди моряци са пратени да се бият в окопите около града. Флотът действа едва като брегова батарея, при Ленинград е същото. И бива систематично потопен от Луфтвафе. За някаква истинска морска операция, рейдове (или десанти!) към Румъния или България да не говорим...
Ама това пак е в контекста на водеща се война. Постигането на контрол на акватория в мирно време е със съвсем други измерения, не ТТХ на кораби и ракети. Влизането в такава полемика с Кало ми напомня предишния ти подпис...
ПП Сега загледах линка за корабчета (ъпгрейднати речни катери) и се уплаших от нулата, прибавена от журналиста - "На «Буянах» устанавливается модуль универсального корабельного стрельбового комплекса (УКСК) с восемью пусковыми для ракет комплексов «Оникс» или «Калибр». Последний включает в себя крылатые ракеты 3М14 с максимальной дальностью применения до 2600 километров, что позволяет расценивать эти корабли как носители стратегических вооружений."
То от Черно море ще мята до Ламанша! 
Leave a comment:
-
И това няма по това време, катерчетата (и няколко мини-подводници), които участват в битката за Севастопол, са италиански. Румънските и българските флоти само си патрулират по бреговете и минират. Немските катери и 6 подводници са прехвърлени в Черно море чак след битката за Севастопол. Наистина на хартия руското превъзходство в началото е огромно (1 линкор, 5 крайцера, 18 есминеца, 44 подводници и множество по-малки - само катерите им са 84, повече от всичките, прехвърлени от Оста в ЧМ за цялата война). На практика, не свършват почти нищо с този флот.
Leave a comment:
-
Пренасят, обаче какво има на другата страна - румънски корабчета, немски моторни катери. Ни крайцери, ни други сериозни кораби. Каквито руският черноморски флот има. В този смисъл, в онези времена биха могли с много по-голямо самочувствие в СССР да казват "ние контролираме Черно море", защото в по-голяма степен е имало с какво, не като сега. Друг е въпросът защо при тотално морско и въздушно превъзходство съветските ВВС и ВМС нищо не успяват да контролират, а даже позволяват на немските сили да настъпват по тънък провлак, достъпът до който може съвсем лесно да се прекъсне с флотска артилерия.
В светлината на сравнението на тогавашната и сегашната ситуация - надали у някой здравомислещ човек би останало някакво съмнение относно гръмки твърдения като тези, че се контролира нещо, било то Черно море или друга акватория.
Leave a comment:
Leave a comment: