Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За съветските и немските танкове

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

интересен документ: "German 75mm and 88mm APCBC Ammunition at Oblique Angle", Department of Tank Design Report No. M.6914A/4 No.1
    albireo написа
    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

По някое време ще ви дам разбор на човекочасовете за производството на Пантера. Общо са дадени като 2000. Интересно как се съпоставя това с Т-34.
      albireo написа
      ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Много добра статия със сравнение между немски и съветски танкове от ВСВ. Добра е главно защото обобщава голям брой мнения и заключения, които при нас са достигнати и съответно разхъврляни в различни теми.

В ответ на рост производства советских танков немцы обрекли себя на создание множества сложных, но малосерийных образцов бронетехники

Comment

Imperial написа
          В момента нямам налични данни, но доколкото ми е известно Хитлер решава в един момент всичката немска техника да се наименова на някакво животно.
          всеки си има причина за това как кръщава, ама иди ги попитай доколкото ми е известно примерно Focke Wulf кръщава самолетите си на птици (примерно ФВ 44 е Врабче, ФВ 190 е Wurger - Сврака, или по-вероятно сврачка - малкото птиче дето складира дребни гризачи по шипове на дървета) доста преди А.А. Шиклгрубер да се появи на сцената. японците също си имат класификация примерно на флотските самолети (планини бяха разузнавателните, отделно наблюдателните са еди-какъв-си облак и т.н.). в крайна сметка наименованията стигат и до руснаците с техния Зверобой

а снимките на пантерата може ли да видим някъде другаде?

Comment

Comment

това сякаш е 85мм версия, но това според мен не е стандартен купол, а и оръдието не е руското, май. предполагам локална, югославска модификация след войната. колеги, нещо повече за това?

добавено: статията на Голъм наистина ми допадна и аз ходех на сайта на Чобиток по-често, но в един момент ъпдейтите по главните теми ги разредиха много и ми стана скучно предполагам това ще промени нещата.
              Last edited by 3F122; 22-06-2006, 12:36.

Comment

Статията, към която Голъм е дал връзка наистина е много добра.
                Recalibrating my lack of faith in humanity...

https://www.youtube.com/watch?v=MvqjkS6t9Yk

Comment

Да, много е обективна и наистина обяснява добре нещата. Попаднах на нея до голяма степен случайно, а донякъде не - главно заради навика си да преглеждам новините на armor.kiev.ua .

Comment

3F122 написа
                    това сякаш е 85мм версия, но това според мен не е стандартен купол, а и оръдието не е руското, май. предполагам локална, югославска модификация след войната. колеги, нещо повече за това?

...
                    това е Югославски вариант на Т-34 след воината /ВСВ/ , влошаването на отношенията м/у СССР Югославия спира производството на Возило А(както го именуват сърбите )лиценза е спрян
                    произведени са единчни броики (приблизително 7-8 , машината участа на парада 1951г.в Белград )

конкретно по детаилите , забелязваш ли промените във фронталната част на корпуса и отрязването а скулите , както и изцяло новата купола

Comment

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

красота
                      albireo написа

Comment

Разочаровах се че не стреля с оръдието в края на краищата. Иска ми се да чуя как звучи 88мм
                        "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                        "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Imperial написа
                          вярно е красиво.

на шоуто през 2003 в Дъксфорд слушах Т34, Chieftain, Conqueror. особенно последния пука тъпанчета. трудно ми е да повярвам, че танк може да се движи толкова тихо като тигъра на видеото очаквах да е много по-шумен и се чудя дали заглушителите вярно са ефективни или просто автоматичното ниво на запис на камерата си казва думата. а може би просто не са го натиснали достатъчно във всеки случай V12 roxxorz :rock: тъй да се каже
                          Last edited by 3F122; 11-07-2006, 14:13.

Comment

Понеже от скоро се интересувам от немските и руските танкове през втората световна, бих ви помолил да ми препоръчате някоя литература на Български език относно немските и руските танкове, техните статистики,вариации, боевете в които са участвали и т.н. Имайте предвид, че съм още в началото и литературата да не е за напреднали .

П.С. Искам да попитам и защото сайтът "Броня" е изоставен. В смисал от една година и нагоре няма нови статии. Като чели автора е загубил ентусиазна си.
                            Last edited by <GLaDiaToR>; 02-08-2006, 23:14.

Comment

Авторът няма време за съжаление.
                              albireo написа

Comment

Жалко

Comment

Working...
                                X