ЗА Героизма и високият морал съм съгласен, като пример ще изтъкна генерал Власов. Герой от сраженията при Смоленск 41г. Но се отклоняваме от темата.
Добре за ПАНТЕРАТА се разбрах ме.
Имам нов въпрос за ШЕРМАНИТЕ на източния фронт?
Аз доколкото знам са основно в три модификации представени както следва:
1990 бр М4А1
2073 бр М4А2
2 М4А4
Танковете модел М4А2 са били с дизелов двидател "Дженерал-Мотърс Корп. - МС 6046" нещо което е съобразено с руските условия на ТВД.
Руския ТВД налага и още едно изменение на конструкцията, която превръща танка от посредсвен в много добър. Това е така нареченото "хоризонтално окачване" и принципно нови вериги ( ах тази руска кал).
Танковете от този модел са М4А3Е8 и започват да се произвеждат от март 1945. На руснаците са доставени малка бройка (колко незнам, ще ми е интересно да науча), които участват в манджурската операция.
Добре за ПАНТЕРАТА се разбрах ме.
Имам нов въпрос за ШЕРМАНИТЕ на източния фронт?
Аз доколкото знам са основно в три модификации представени както следва:
1990 бр М4А1
2073 бр М4А2
2 М4А4
Танковете модел М4А2 са били с дизелов двидател "Дженерал-Мотърс Корп. - МС 6046" нещо което е съобразено с руските условия на ТВД.
Руския ТВД налага и още едно изменение на конструкцията, която превръща танка от посредсвен в много добър. Това е така нареченото "хоризонтално окачване" и принципно нови вериги ( ах тази руска кал).
Танковете от този модел са М4А3Е8 и започват да се произвеждат от март 1945. На руснаците са доставени малка бройка (колко незнам, ще ми е интересно да науча), които участват в манджурската операция.
Comment