Според мен си е точно по темата - 5,7мм боеприпас на FN "Five-Seven и Р-90 става и за самоотбрана, обаче е с прекалено голяма пробивна способност и слаб стопиращ ефект, така че съвсем не е подходящ в такава роля. Приложен в щурмово оръжие е съвсем друга бира, но не е тема на това обсъждане.
Кой е оптималният калибър за лично късо нарезно оръжие...
Collapse
X
-
Comment
-
Това е защото скромните ти способности не ти позволяват да прозреш, че това е идеалното оръжие за неизбежният и все повече приближаващ Зомби-Апокалипсис!
Извън шегата, това нещо май беше конструирано за специалните части, тъй като на близки дистанции пробива всеки клас бронирана жилетка. Както аз го разбирам примерно SWAT си действат с MP5 да речем, изведнъж да появява брониран ненормалник и те вадят five-seven (шантава работа). Междо другото в едно от съседните до нас каунтита (NJ), май го избраха като оръжие за щатската полиция - след интензивно тестване и решение на шерифа, независимо от високата цена която започва от $1000. И на мен ми е интересно с какво това оръжие, ще е полезно на полицията о не виждам сценарй при който това ще се случи.This is my signature. There are many like it but this one is mine.Comment
-
Добре,ето още едно недоразумение,което на някои хора им допада.............сигурно заради цената.
"Смъртта на бойното поле,приятелю,не е сред най-изящните на този свят" У. ШекспирComment
-
Ciao Beretta!
Колт получи от Морската Пехота поръчка за 12,000 пистолета М1911: http://www.foxnews.com/us/2012/07/28...Colt_.45_M1911
Ретроградни морски пехотинци, връщат се обратно към 101-годишна конструкция
Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українецьComment
-
Човека от клипа се опитва да го сравнява с FN Five-seven което според мен е некоректно, пък даже и разликата в цената цитира - пълна манипулация. Все едно да сравняваш флоберка с M16 защото имат приблизително еднакъв калибър пък и двете са пушки, пък флоберката била пет пъти по-евтина...Добре,ето още едно недоразумение,което на някои хора им допада.............сигурно заради цената.
http://www.youtube.com/watch?v=JwIsE...feature=fvwrelThis is my signature. There are many like it but this one is mine.Comment
-
Психологично-монетарни...
Почти всички американци, с които съм обсъждал 9х19 срещу .45 са твърдо убедени в неимоверно голямото преимущество на последния патрон. Вярно или не, при какви разстояния, за кой именно 9х19 става дума (щото някои са с по-висока дулна енергия от .45) - няма значение. Същото е и с 1911 - изпитан в две световни и мнозинство локални войни, класика, шедьовър и т.н. Душевният комфорт се постига само ако имаш 1911 в калибър .45.
Монетарните причини само ги подозирам, но те са неизбежни.Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українецьComment
-
Ами решили са да пенсионират 12000 марини и това ще им е прощалният подарък.
Иначе сериозно - не виждам нещо особено сензационно. Гледах съм клип с морски пехотинец да се оплаква че баретата е много тежка за огневата мощ която предлага.
Колта май беше същото тегло като баретата - 100-тина грама разлика, но имаме .45 срещу девет милиметра. Повечето патрони на беретата не са чак аткъв плюс за резервно оръжие и само я изравняват като тежест с колта. Да не говорим, че в САЩ който не е стрелял с 1911 и AR15 има опасност да му вземат гражданството, а от 80 млн. собственици на оръже, вероятно огромна част притежават пистолета. Така че на нов морски пехотинец, поне помощното му оръже ще е напълно познато, да не говорим че с голяма вероятност ще има и опит с AR15 (M4), така че получаваш полу-готов войник директно от цивила
Хехе - Писал съм едновременно с Ник.This is my signature. There are many like it but this one is mine.Comment
-
Това за психологично-носталгичния фактор е очевидно, макар че силата му е изненадваща... все пак цели 27 години след като е заменен с Берета, марин кор-а да се завърне към добрия стар Колт, това си е сензация. Иначе за мен основния недостатък е в 7-те патрона, бих се чувствал некомфортно с толкова. Според мен ролята на side arm-а е по-скоро да имаш да гърмиш с нещо за сплашване, докато дойде помощ/муниции за основното оръжие, а не толкова да пръскаш глави с него. Затова някой модерен пистолет с повече патрони би бил по-подходящ. Но - традиция."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)Comment
-
Статията не го споменава, но защо ли предполагам(може много да бъркам), че поръчката от 12000 пищова ще отиде основно в Forecon(разузнаването на морската пехота) и предвид нуждите на тез хорица от мощен пистолет позволяващ добавянето на разни аксесоари(що ли предполагам, че това дето са си го поръчали иде с 11 патронен пълнител, муфа за заглушител, а пикатини релсата за монтаж на фенер се вижда и на снимката) никак не е случайно, че не искат М9Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.Comment
-
И още един оптимален калибър, 11 мм Гасер (11.2x36 Gasser, първият от ляво):

със съответното си оръжие:

За да добиете представа за размерите му, ето го редом с други револвери Гасер:

Те това е оптимум!Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
-
Comment