Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Български оръжейни конструкции

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

• Гост
    Guest replied
    1951 написа
    Това е идеята - да им се даде свястно оръжие на момчетата, а не нещо на което му пада пълнителя по време на стрелба или засича когато трябва и нетрябва.

Между другото лобито на Арсенал и Аркус са доста стабили и поради това още дълго може да ни пробутват недодялки като Шипка или патлаците Аркус.
    Това положение с лобито не е лошо - освен командоси в страната има и голям процент работници във Военно-промишления комплекс. Е, те на улицата ли да останат?

Leave a comment:

• 1951
    replied
    AYB написа
    А и частите ако имат "свястно и проверено оръжие" като МП-5/10, какво ще стане? Ще бъдат ли по-ефективни в работата си, или само да се "перчат" повече?
    Това е идеята - да им се даде свястно оръжие на момчетата, а не нещо на което му пада пълнителя по време на стрелба или засича когато трябва и нетрябва.

Между другото лобито на Арсенал и Аркус са доста стабили и поради това още дълго може да ни пробутват недодялки като Шипка или патлаците Аркус.

Leave a comment:

• Thorn
    replied
    Естествено че ще бъдат.

Мисълта, че в решителен момент оръжието може да откаже или да си изплюе болтовете дали допринася за по-голяма ефективност?

Leave a comment:

• Гост
    Guest replied
    Юлиан Август написа
    Ами да, но вместо чуждите грешки да са отчетени още на ниво разработка, то сега ще откриваме топлата вода. Например, липсата на единична стрелба и редове по 2-3 изстр, прозрачен пълнител, ергономика и допълнителни аксесоари като свястно фенерче и пр. А и този 9x18, който е със стоманен сърдечник и е крайно неподходящ в градска среда, отделно дето на ниво стоп-ефект и дулна енергия е скръб. Няма и вариант с вграден приклад. Всички тези неща е можело да предвидят преди производството, но кой да мисли... Аз съм твърдо на мнение, че е по-добре да се плати повече за нещо като МП-5/10 и частите да имат свястно и проверено оръжие, от колкото да се държи на родното, само защото е родно- без да се гледа що за стока е.
    Би ли назовал едно оръжие от този категория, което ти допада и за което смята, че е безгрешно направено.

А и частите ако имат "свястно и проверено оръжие" като МП-5/10, какво ще стане? Ще бъдат ли по-ефективни в работата си, или само да се "перчат" повече?
    Last edited by Гост; 09-05-2007, 08:52. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Leave a comment:

• Стич
    replied
    Въпросната "Шипка" е урод недомислен и още по-лошо изпълнен.

Leave a comment:

• 1951
    replied
    Шипка не е младо оръжие.
    За първи път четох за него през 1993 или 1994 г. Някъде от тогава датират първите образци.

Leave a comment:

• Лейн
    replied
    AYB написа
    "Шипка" е младо оръжие и като такова подлежи на доусъвършенстване и развитие. Първите образци на АК и М16 също не са били перфектни - напротив, дълги години са доработвани и изчиствани от грешки, и слабости.

Е, Шипка май не е сред първопроходците сред картечните пистолети...

Leave a comment:

• Юлиан Август
    replied
    Ами да, но вместо чуждите грешки да са отчетени още на ниво разработка, то сега ще откриваме топлата вода. Например, липсата на единична стрелба и редове по 2-3 изстр, прозрачен пълнител, ергономика и допълнителни аксесоари като свястно фенерче и пр. А и този 9x18, който е със стоманен сърдечник и е крайно неподходящ в градска среда, отделно дето на ниво стоп-ефект и дулна енергия е скръб. Няма и вариант с вграден приклад. Всички тези неща е можело да предвидят преди производството, но кой да мисли... Аз съм твърдо на мнение, че е по-добре да се плати повече за нещо като МП-5/10 и частите да имат свястно и проверено оръжие, от колкото да се държи на родното, само защото е родно- без да се гледа що за стока е.

Leave a comment:

• Гост
    Guest replied
    "Шипка" е младо оръжие и като такова подлежи на доусъвършенстване и развитие. Първите образци на АК и М16 също не са били перфектни - напротив, дълги години са доработвани и изчиствани от грешки, и слабости.

Leave a comment:

• Юлиан Август
    replied
    1 и 4 са явно конструктивни недомислия /като го видях за първи път, си помислих, че приклада на МП-38, 40 е по-свестен/. За качеството на изработка и материали е ясно, същата работа като при Аркуса. Ресурс- 5000 изстр. ?

Leave a comment:

• draka
    replied
    bsb написа
    Никой от критикуващите досега не каза нищо за замисъла на оръжието, като изключим невъзможността за единичен огън - на хората не им харесваше изпълнението. Нали правиш разлика между проект и конструкция от една страна и материали и изработка от друга?
    Освен това на базата на личните преценки на разни хора, наречени потребители, се гради колективната оценка на дадено изделие. Като има много лични негативни преценки, дори и "Работническо дело" трудно може да създаде колективна положителна оценка.
    Не знам доколко всичко това има общо с темата. Но за пореден път се убеждавам в един свой емпиричен извод - руснаците, а в случая българите, са много добри в изобретяването, конструирането и изработването на единични изделия, ама когато се стигне до масово и серийно производство, нещата се развалят (да не използвам по-неприлични думи).
    липсва едини4ен огън
    2-нека4ествено е изработено,предпазителят след около година употреба,се разхлопа,тоезт и при най лек контакт се мести
    3-при стрелба регулярно трябва да си търся болта държащ ложата ,на земята-пада от вибрациите при стрелба явно
    4-липсва регулируем по дължина приклад,да не говорим ,4е този е така закрепен,4е когато прикладваш по стабилно,при стрелба се мести наляво-надясно от там
    5-4есто заси4а и то със боеприпаси произвеждани у нас ,от създателите и
    Замисълът сигурно е бил добър,но горепосочените недостатъци са твърде
    много за оръжие претендиращо да изпълнявя зядачи във високорискови ситуации
    Аз коментирам само крайния продукт

Leave a comment:

• Гост
    Guest replied
    Не знам доколко всичко това има общо с темата. Но за пореден път се убеждавам в един свой емпиричен извод - руснаците, а в случая българите, са много добри в изобретяването, конструирането и изработването на единични изделия, ама когато се стигне до масово и серийно производство, нещата се развалят (да не използвам по-неприлични думи).
    Във времена като сегашните - и малкото прилича на много!!!

Leave a comment:

• bsb
    replied
    Никой от критикуващите досега не каза нищо за замисъла на оръжието, като изключим невъзможността за единичен огън - на хората не им харесваше изпълнението. Нали правиш разлика между проект и конструкция от една страна и материали и изработка от друга?
    Освен това на базата на личните преценки на разни хора, наречени потребители, се гради колективната оценка на дадено изделие. Като има много лични негативни преценки, дори и "Работническо дело" трудно може да създаде колективна положителна оценка.

Leave a comment:

• Гост
    Guest replied
    Това си е лично тяхна преценка за нещата. Според мен "Шипка" е едно добре замислено съвременно оръжие от среден клас. Вярно, не може да се мери с Хеклер и Кох, но едва ли такава е била задачата на разработчиците му.

Leave a comment:

• 1951
    replied
    Аз Ламборджини Галардо не съм карал (Need for Speed не се брои...), даже не съм и виждал на живо... Но снощи прочетох данните му в сайта на производителя и смятам, че е много смотана кола.
    Никой не може да не убеди в обратното, тъй като си имам собствено мнение.

PS Надявам се схаванхте иронията и сори за офтопика.

Leave a comment:

Working...
X