Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Български оръжейни конструкции

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

• Оръжейник
    replied
    Темата е "Български оръжейни конструкции", а споменавате само шипката и пищовите.
    За мен на първо място сред българските оръжейни разработки стои ОГ-7В за РПГ-7. Разработен е в НИТИ и произвеждан във ВМЗ.

Leave a comment:

• Victor_Nevsky
    replied
    Тук изглежда добре за запитването ми ...

Та чаткам си аз пешеходната из Витоша, храбро тръгнал към Черни Връх откъм Железница, и малко преди хижа Физкултурник /не запомних сегашното и име/ намирам да си почива на земята една гилза 9х19. Взимам я, гледам поседяла е известно време ... червена боя отгоре и отдолу ... наша ще да е. Гледам отблизо пише "10 98 9х19", наша ще да е ???
    Това което ми направи по-серизно впечатление, е че "отпечатъка" на ударника не е в кръгла а във правоъгълна форма, нещо което съм го забелязал само при Глок (лично наблюдение, не съм имал много работа с ударници). Питането ми е дали има друг широко разпространен пищов който да оставя подобна на Глок следа в калибър 9х19 и по-конкретно дали е от "Аркус" или друго българско ?

Leave a comment:

• Румен Уруков
    replied
    НВС написа Виж мнение
    http://www.kazanlak.com/news.php?p=s...ws&newsid=3891
    - започва производството на новия БГ пистолет - конструктора му носи фамилия Куцаров (струва ми се). Доколкото знам вече е на въоръжение - има ли някой впечатления от него? Има интерес от реалистична оценка!
    АЗ съм стрелял с него и съм доволен , но съм определено мнооого по-доволен от стрелбата с оригинала Хеклер и Кох.Това , че са закупени 50-100 бройки от ГДО–МП(Съдебна Полиция)не означава ,че е приет на въоръжение.Отзивите на колегите са , че предпочитат да се върнат отново на Макаров.Цената също не е за подценяване 850или950 лева и то за сериозно закупено количество и за сериозна служба , а не за износ или препродажба , без осигурен сервиз и резервни части.За таково количество нали се сещате например Глок или Хеклер какви отстъпки биха направили.
    Все пак нека се стимулира и родното производство , но дано да не е с цената на живота на някой служител.

Leave a comment:

• Румен Уруков
    replied
    bsb написа Виж мнение
    Никой от критикуващите досега не каза нищо за замисъла на оръжието, като изключим невъзможността за единичен огън - на хората не им харесваше изпълнението. Нали правиш разлика между проект и конструкция от една страна и материали и изработка от друга?
    Освен това на базата на личните преценки на разни хора, наречени потребители, се гради колективната оценка на дадено изделие. Като има много лични негативни преценки, дори и "Работническо дело" трудно може да създаде колективна положителна оценка.
    Не знам доколко всичко това има общо с темата. Но за пореден път се убеждавам в един свой емпиричен извод - руснаците, а в случая българите, са много добри в изобретяването, конструирането и изработването на единични изделия, ама когато се стигне до масово и серийно производство, нещата се развалят (да не използвам по-неприлични думи).
    Сигурно и създателите на КП "Шипка" не са си изяснили замисъла на оръжието , камо ли след производството му за какво ще служи и кои органи на правоохранителната система ще го използват.
    Всичките му недостатъци , които бяха изтъкнати са абсолютно верни.Дори бих казал , че няма нищо положително , освен , че може да произвежда изстрел.

Leave a comment:

• Гост
    Guest replied
    svs написа Виж мнение
    Ами може да ги е срам от новото пищовче на "Аркус" - с пластмасова ложа и УСМ близък до Р-99 .... и 9х19 патрон
    Повече информация...

Leave a comment:

• svs
    replied
    Ами може да ги е срам от новото пищовче на "Аркус" - с пластмасова ложа и УСМ близък до Р-99 .... и 9х19 патрон

Leave a comment:

• Гост
    Guest replied
    Е, какво мнение да дадеме след като това оръжие се крие от производителя?! Две снимки, кратко описание на основните ТТ-характеристики, "...без аналог в света" и друго нищо... Поне един клип да беше заснет за да добиеме някаква представа за възможностите на пистолета. Известните оръжейни фирми добре рекламират продукцията си, а тука при нас не знам защо така?
    Last edited by Гост; 19-12-2008, 19:16.

Leave a comment:

• Qucar
    replied
    Арсенал компакт

Чакаме мнение на собствениците на пистолета. Приведен е към нормален бой с 9х19-7,5гр. За да се запази усилието от самовзвод в рамките на 4,5±0,5кг, 9х18 разбива 100% от боен зъб. Впечатлява "шареното" снарядяване на пълнителя(9х19,9х18,9х19 и т.н.). Добре е, преди да се разглобява, да се прегледа инструкцията. Не че е сложно, но все пак е важно. Най-добре се обслужва със силиконов спрей. Вярно е, че никой не е станал пророк в собствената си родина, но разчитаме на обективно мнение. Поздрави и напред!

Leave a comment:

• Гост
    Guest replied
    Добре беше Qucar да отговаря на въпросите за РМ-02, но нещо хич не се включва...

Доколкото съм запознат около 50-60 изстрела могат да се възпроизведат с тази система, преди да се наложи почистване. Демек боекомплекта от 2-3 пълнителя могат да се изстрелят без проблем. Системата не е съвършена, но за сметка на това предлага добри възможности.

От "Арсенал" допускат голяма грешка, че не рекламират добре разработките си! На запад едно нищо и никакво пищовче да направят, това веднага се огласява. Правят се клипове, презентации, правят се публикации в известни оръжейни списания и сайтове, показва се по телевизията, и т.н.

Тука при нас се разчита основно на вестникарски изцепки от рода на "без аналог в света..." и прочее, което е меко казано несериозно, но това е мое виждане за нещата.

Leave a comment:

• lobo
    replied
    АУБ-е,прощавай,но тази нова система,не е ли капризна по отношение на качеството на барута.В смисъл такъв,дали няма да се зацапва камерата с нагар и от там да се влошава качеството на стрелбата.Чувал съм НК,този при който иглата се натяга с захващането на дръжката,че имал подобни проблеми.В крайна сметка на колко"чисти" изстрела ще може да се разчита

Leave a comment:

• lobo
    replied
    uzi71 написа Виж мнение
    Лично аз не бих пробвал 9х18 в пистолет 9х19 - даже незнам влиза ли в патронника.
    Аз съм пробвал - 9х19 влиза в Макаров,но затвора не затваря плътно и чукчето не може да удари по иглата.Чатка но не гърми.В патронник за пара пък патрон от макаров въобще не влиза - по е дебел.
    Ми то,хора без работа какви ли простотии да измислят! Съветвам горещо,никой никога по никакъв начин да не опитва тези есперименти.Включително и да се опитва да изгърми един 6,35 мм патрон с ПСМ пищов.

Leave a comment:

• uzi71
    replied
    То при реален близък бой въобще няма време за прицелване, затова се стреля инстинктивно, обаче разсейването наистина има много голямо практическо значение - не е все едно дали стреляш в подбедрицата, а уцелваш топките. Между другото инстинктивата срелба е доста точна на близки дистанции.

Leave a comment:

• Гост
    Guest replied
    uzi71 написа Виж мнение
    Съвпадат, обаче какво е разсейването, защото ми се струва, че ще е по-лошо и от ПМ и от всеки 9х19 пистолет.
    Защо да е по-лошо разсейването? Щом куршумът получава от цевта скорост, направление и достатъчен въртящ момент, какъв е проблема?

Но и да има известно разсейване по-голямо от другите пистолети, какво от това? За сухите тренировки на стрелбището може и да има значение, но за реалния бой - не. Когато около тебе свистят куршуми едва ли си способен на точна стрелба.

Leave a comment:

• uzi71
    replied
    Съвпадат, обаче какво е разсейването, защото ми се струва, че ще е по-лошо и от ПМ и от всеки 9х19 пистолет. Напълно съм съгласен, че такъв компромис не е добър. 0,2мм разлика в диаметъра на куршума не може за бъде заличена дори от полигонаелна цев. Иначе той и ПМ може да стреля с патрони 9х19 /зареждани по един в патронника/, обаче много бързо се чупи в резултат на такава срелба. Лично аз не бих пробвал 9х18 в пистолет 9х19 - даже незнам влиза ли в патронника.

Leave a comment:

• Гост
    Guest replied
    другаря парабелум написа Виж мнение
    По вапроса дали може една цев да стреля с 9/18 и 9/19 едновременно...Спомних си един стар виц където се казваше ''...и аз мога,и тате може да свърши тази работа,но тъпата крава си иска бик...''.Може разбирасе,но резултата няма да е добър с нито един от двата боеприпаса.Тука се гонят само рекламни ефекти.Притеснително е дето явно такива ги говорят ''отговорни другари'' от бранша...
    "Отговорните другари" това са могли, това са направили. Нека "господата" направят по-добър ако могат...

Човекът по-горе писа, че при така зададените размери на полетата и браздите на полигоналната цев, попаденията на двата вида боеприпаси на 25 метра съвпадат. Значи е установено опитно.

Leave a comment:

Working...
X