AYB написа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Български оръжейни конструкции
Collapse
X
-
АУБ,имах предвид преди време точно посочените по-горе видове оръжия,плюс един картечен пистолет подобен на ЧЗ с дървен приклад.Успях да ги сканирам и да ги кача на диск,но не успях да ти ги изпратя.Ако ми дадеш адрес ще ти изпратя картинките по БТК-поща.За съжаление и аз не разполагам с повече информация за изделията.Жалко е, че ние не познаваме своето си.
-
Не се коси , все ще излезе нещо ......но има и хора които имат информация, но си траят...или увъртат.Това е лошото.
Leave a comment:
-
Ако си много упорит и може би малко мазохист, можеш да се възползваш от българското законодателство:svs написа.....
Разработките са правени между 1965-75 година в НИТИ казанлък, и поделението в Божурище. По късно и във военния институт .
Интересуват ме и заповедите, с които се започва работатаи сформират екипите, евентуално и техническите задания,
Закон за защита на класифицираната информация
Раздел III
Срокове за защита на класифицираната информация
Чл. 34. (1) За защита на класифицираната информация се определят следните срокове, считани от датата на създаването й:
1. за информация, маркирана с гриф за сигурност "Строго секретно" - 30 години;
2. за информация, маркирана с гриф за сигурност "Секретно" - 15 години;
3. за информация, маркирана с гриф за сигурност "Поверително" - 5 години;
4. за информация, класифицирана като служебна тайна - 2 години.
(2) С решение на ДКСИ, когато националните интереси налагат това, сроковете по ал. 1 могат да бъдат удължени, но с не повече от първоначално определените.
(3) След изтичане на сроковете по ал. 1 и 2 нивото на класификация се премахва и достъпът до тази информация се осъществява по реда на Закона за достъп до обществена информация.
А ето и самия Закон за достъп до обществена информация.
Идеята ми е, че заповедите и заданията вече трябва да са несекретни и поради това - достъпни в архивите (не че знам кои архиви). Виж, за документацията по самите разработки не е ясно.
Leave a comment:
-
Guest repliedНе мога да ти помогна с нищо повече! СЪЖАЛЯВАМ!!!
Leave a comment:
-
Това го имам, при разговор с Георги Маринов /автора на статиите/ не получих нищо по вече от написаното. До самите конструкции имам достъп, но при тях е чиста механика.Интересува ме защо и от кого са създадени .AYB написаБяха пупликувани материали за тях във в-к "Всичко за оръжието". Ако изчакаш до утре ще прегледам броевете.
Leave a comment:
-
Guest repliedБяха пупликувани материали за тях във в-к "Всичко за оръжието". Ако изчакаш до утре ще прегледам броевете.
Leave a comment:
-
Български оръжейни конструкции
Някои има ли някакви даннни за екипите, проектирали български конструкции пистолети "СТЕХ", Бран, България 1300, Шипка/ но не картечния/, МЮ-25, М71-1,71-2, 9 мм МЦБ автоматичен,
а също за картечници /модернизации на ПК и МГ/.
Разработките са правени между 1965-75 година в НИТИ казанлък, и поделението в Божурище. По късно и във военния институт .
Интересуват ме и заповедите, с които се започва работатаи сформират екипите, евентуално и техническите задания,Маркери: Никакви
Leave a comment: