Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Български оръжейни конструкции
Collapse
X
-
Ами на снимка изглежда страхотно. Като ТТ данни също е отличен. Виждам че е изчистен от към стърчащи детайли които да се закачат по дрехите и е с външно ударно чукче , което за мен е по-удачно. Обаче и от Аркус имах подобни впечатрения от снимките , докато не го видях на живо и стрелях с него .......... пърно разочарование. Много се надявам ситуацията да не е като в Аркус.
-
Има ли вече някой с мнение за качеството на новия пистолет или ситуацията е на ниво Аркус?
Leave a comment:
-
Би ми било интересно да видя чужди мнения за Шипка, Аркус, Б-1300 и т.н.
Leave a comment:
-
Guest repliedЕдна от причините това да е така, е че у нас много се плюе.Thorn написаОтвреме-навреме преглеждам оръжейните каталози в книжарниците. Раздел "България" още не съм виждал...
Leave a comment:
-
Отвреме-навреме преглеждам оръжейните каталози в книжарниците. Раздел "България" още не съм виждал...
Leave a comment:
-
Вече сме го обсъждали - това е : http://www.arsenal-bg.com/images/def...02-Compact.gif
Leave a comment:
-
Guest repliedДобра новина!!! Ще следя с интерес развоя на събитията около това оръжие. Снимки на пистолета има ли?
Leave a comment:
-
Пистолет “Арсенал компакт” е най- новото производство на казанлъшката оръжейница “Арсенал” АД. Оръжието бе показано пред журналисти в...
- започва производството на новия БГ пистолет - конструктора му носи фамилия Куцаров (струва ми се). Доколкото знам вече е на въоръжение - има ли някой впечатления от него? Има интерес от реалистична оценка!
Leave a comment:
-
Една от най новите разработки на българските конструктори през последните години е направата на бойни 9мм пистолети от газови такива
внесени от братска Русия Браншът е печеливш предполагам :mhehe:
Leave a comment:
-
А ето и снимките.....
ако някои знае за това изделие нещо повече, или е виждал в някои музеи такова да пише...s.v.p.
Leave a comment:
-
създадени и забравени-4
Андрей Янакиев е роден в село Яребична Варненско, през 1911 година.След завършване на военно-морското училище през 1935-37 години постъпва в школа за оръжейни техници и пиротехници към ДВФ Казанлък и я завършва. Няколко години по късно се връща във военната фабрика като техник в оръжейната работилница. Там разработва и изработва опитните 15 броя на 9 мм картечен пистолет А-44.поради лоша изработка на възвратната пружина картечния пистолет не е преминал изпитанията успешно.
Янакиев умира през 1965 година.
Картечния пистолет е със свободен затвор, селектор за единичен/автоматичен огън, използва пълнители от МР40-41, разглобява се когато лоста на селектора се извади от гнездото си.
Цевта е дълга 23 см, навита на резба в цевната кутия, защитния кожех е също с резбова сглобка и контра винт. В предната си част оформя своеобразна камера-компенсатор на ритането.
Мерните прибори са фиксирани, прости.
Затвора има ключалка в предно положение. Има предпазител за стрелбата, които се командва с един пръст.
затворния блок е тежък около 500 грама, с мощен изхвъргач и фиксирано жило.
Частите носят пореден номер 13 , а на блока на затвора има щемпел с лъв.
На снимката , на която деснофланговия офицер е Андрей Янакиев , а отзад са работници от ДВФ, зад тях школници от 9-ти оръжейно артилерийски курс 1943-45 година.
На оригиналната снимка пише ,че е от първомайска манифестация /1945 година?/.
...снимките като се отпуши форума....
Leave a comment:
-
Guest repliedСъгласен съм с това, което казваш, но трябва да се знае, че и оръжейното производство в България е функция на общата действителност - да не би да има сфера от общественния живот, която да не е засегната от прехода?
А сега нещо уникално!!!
В www.box7.com намерих ето това клипче: http://vbox7.com/play:2ee40d35 На програмата Google Earth се вижда заснета крилата ракета в полет - уникално!!! :tup: Аз зададох точните координати посочени в клипа и я намерих. А, познайте каква е? :p
Leave a comment:
-
AYB-е,в никакъв случай не мога да се съглася,че Аркуса и Шипката са негодни оръжия.С Шипка не съм си играл.Но с Аркус съм се позанимавал,даже имах намерение да си го купя.Бях им омръзнал на момчетата от оръжейните магазини в Пловдив.Колега си беше купил един но мод.95 - този само с единичното действие.Изстрелях с него доста патрони на стрелбището и твърдо бях решил да си купя мод.98.В крайна сметка си купих поради финансови причини унгарски ФЕГ от който също съм доволен.AYB написаТака, две от българските оръжия зачертнахме като негодни и некачествени
Други има ли?
Причината за проблемите по оръжието не е в идеята,а в качественият контрол.Итози който е допуснал некачествено изделие да излезе от завода,трябва да си понесе последиците.Така знам аз.
Leave a comment:
-
Да, променена е и ръкохватката, с анатомична форма за по-удобен захват. Но прикладът е отново същата тел. Вижда се все пак, че има някакъв напредък, остава да вдигнат и културата на производство, да се въведат по-качествени материали и току-виж излязло нещо...
Какво бих препоръчал аз, съвсем като любител и дилетант...
Ясно е, че с оглед бъдещето ни в ЕС и НАТО, трябва някой у нас да се замисли сериозно за замяна на калибрите. Крайно време е старите плюкала да се изведат от употреба- визирам най-вече Макаров. Дал си е своето, става за самозащита до някъде, но като гледам как са екипирани престъпните групировки в Б-я, жал ми е за полицията и другите части. Да не говорим, че 9х19 има толкова богат асортимент като боеприпас- и бронебойни, полуоблечени, , нерикоширащи, хидрошокове, всьо и вся. Неслучайно доста от познатите ми ходят на акция с лично оръжие, освен със служебното.
Второ, ако нашите производители искат да получат истинско признание и на международния пазар, трябва по-адекватно да отговарят на текущите изисквания. Най-вече качество и богат асортимент. Ако погледнем Глок как спечелиха голяма част от сърцата на много българи- сравнително поносима цена, качество, огромен асортимент от допълнителни аксесоари и части. Не казвам, че някой в Б-я е длъжен да се мери с такива производители от световна величина, но насоките да са ясни. Ето "Шипката" да речем- нужен е вариант със свестен приклад, с вграден заглушител, пълнители с възможност за прихващане и прочее. Да работи надеждно с всякакви боеприпаси. Тогава ще може и да кажем, че е конкурентна до някъде на вносните образци. Но при сегашното положение...
А иначе недомислици не само при Арсенал се срещат. СПС на Нити е типичен пример. Замисъл добре, малогабаритен, лек, сменяеми цеви и пълнител- подходящ за скрито носене и защита особено за дами. Да, ама с тия калибри при нападение освен да се почеше нападателя, няма по-различен ефект. Защитата- никаква, а разтакаването по изкарване на разрешително е същото като за Дезърт... Ако беше отчетена тенденцията при този клас оръжия, щеше да се помисли за нещо като Колт Покет или малките рами на Смит или Рюгер.
Leave a comment:
-
Guest repliedФирмата "Арсенал" имат и друг картечен пистолет, разработен на базата на "Шипка". Става дума за картечният пистолет "Борд". За разлика от първия, тук е налице превключвател за вида на огъня (единичен / автоматичен), лостчето на който служи и за предпазител.
Leave a comment:
Leave a comment: