Dinain написа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въоръжение на пехотата за градски бой
Collapse
X
-
Gaden Gogi написавидях нещо интересно на снимките та се сетих да питам: прави ми впечатление че на много снимки на прикладнали бойци те са опрели само долният ръб на приклада в горната част на рамото, останала част си стърчи нагоре неизползване, някой (динайн?) да знае защо е така?
Comment
-
Не че толкова осигурява маневреност, ами се получава в резултат от тази "маневреност" - в затворено пространство (сграда) постоянно се налага да сменяш рамената, тоест да опираш приклада ту в едното, ту в другото рамо, в зависимост зад десен или ляв ъгъл си се прикрил. И в резултат преклада остава "ненаместен" след поредната смяна. Разбира се, така боли повече, защото "ритането" се съсредоточава върху по-малка площ. Виждал съм и способ за стреляне, в който приклада се опира в средата на гърдите..."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Гост
Да..., моето схващане за възможното снаражение за спецоперации се потвърди. Ето на какво се натъкнах, докато преглеждах един руски оръжеен сайт:
Comment
-
Dinain написаВиждал съм и способ за стреляне, в който приклада се опира в средата на гърдите...
А това което е по филмите- стрелба от хълбок става само за самозащита и то в краен случай.
Comment
-
по-точно много ниската (почти никаква) леталност
Comment
Comment