Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въоръжение на пехотата за градски бой

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Dinain написа
    Чакай, аз мислех че пехотинското ежедневие е да води ефективна стрелба с калашник от 1000 метра (Лукс?) и да превзема градовете с РПГ?
    По принцип войника се бие с войник но колкото по мощно оръжие имаш толкова по добре ако имаш под ръка едно ПК не би било злеа за РПГ глава не боли д аимаш под ръка

Comment

Oooo глава не боли, ама гърбът, все пак човек има ограничена товароподемност.пък и не е въпроса само да мъкнеш оръжието, то и боезапасът някъде трябва да го сложиш.

Comment

пак в някои от броевете на Братишка четох за едно момче с Шмель в Чечня - май е поставил рекорд - на открито с един изстрел - 12 души от общо 20, които го преследвали...

Comment

През WW II основно оръжие е била огнехвъргачката. Сега ползва ли се?

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

не или почти не, сега има реактивни огнемети - изстрелват термобаричен или запалителен боеприпас

Comment

Gaden Gogi написа
              видях нещо интересно на снимките та се сетих да питам: прави ми впечатление че на много снимки на прикладнали бойци те са опрели само долният ръб на приклада в горната част на рамото, останала част си стърчи нагоре неизползване, някой (динайн?) да знае защо е така?
              Такова прикладване осигурява по-голяма маневреност на оръжието, когато се в действа в сграда- коридори, стаи, стълбища и т.н. или други пространства където се води близък бой из зад прикритие/напр.гора, скали/. За такова нещо е необходимо оръжие с нисък импулс на отката - 5.45 , 5.56 , 9х18/19 и др. или гладкоцевно оръжие с лек проектил и занижена нач. скорост. Не го препоръчвам за АКС-47. Не че нещо, обаче после боли.

Comment

Не че толкова осигурява маневреност, ами се получава в резултат от тази "маневреност" - в затворено пространство (сграда) постоянно се налага да сменяш рамената, тоест да опираш приклада ту в едното, ту в другото рамо, в зависимост зад десен или ляв ъгъл си се прикрил. И в резултат преклада остава "ненаместен" след поредната смяна. Разбира се, така боли повече, защото "ритането" се съсредоточава върху по-малка площ. Виждал съм и способ за стреляне, в който приклада се опира в средата на гърдите...
                "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Да..., моето схващане за възможното снаражение за спецоперации се потвърди. Ето на какво се натъкнах, докато преглеждах един руски оръжеен сайт:

Comment

Само че тук не е ставало дума за "спецоперации" или специални части, а за най-обикновени пехотинци.
                    "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                    "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Най-добрия вариянт е пехотинеца да се въоражи................... с една радиостанция И само да дава координати на артилерията и авияцията след което се праща някой да провери резултата и ако нещо още шава пак нановопочват да валят снаряди и бомби

Comment

Dinain написа
                        Виждал съм и способ за стреляне, в който приклада се опира в средата на гърдите...
                        Не съм виждал този метод в действие, но съм чувал за него. Иначе за особино тесни пространства, когато си с дългоцевно оръжие с несгъваем приклад движението е без прикладване, т.е. приклада е над рамото до бузата. Тук разбира се и дума не може да става за "снайперски истрел", но пък на такива растояния такъв не и необходим. Разбира се иска се по здраво стискане на оръжието. Не го препоръчвам без отрениране защото ........ами пак ще боли.
                        А това което е по филмите- стрелба от хълбок става само за самозащита и то в краен случай.

Comment

в линка, който постнах за ГП-25 има описан и метод за стрелба с него "по гранатометному" - тоест прикладът минава над рамото, като се опира в него чрез ръкохватката на автомата...подозирам обаче, че за несвикналия пак бая ще боли.

Comment

Линка беше особенно интересен, но на мен ми направи впечатление описанието на ефективността на въпросното оръжие, и по-точно много ниската (почти никаква) леталност, иначе страшна статия, а дали има подобно и за ефективностт на западните?

Comment

по-точно много ниската (почти никаква) леталност
                              ами не точно това става ясно от статията - напротив - основният извод е, че ГП-то е нелошо оръжие, но не трябва прекомерно да се разчита на него и са необходими усилия и тренировки за овладяването му. посочени са случаи както на ниска, така и на висока ефективност на гранатите. основното оплакване все пак е лошото качество. нещо, което вече стана пословично в Русия от последните години. според мнения на ползватели на стрелково оръжие нещата стоят така - СССР (60-те, 70-те,80-те) - изключително високо качество на изделията, Русия (90-те) - изключително ниско качество на изделията, като се почне от АК-74М, та се стигне до новите разработки - ГШ-18, ПЯ дори, Русия (след 2001-ва) - повишаване на качеството, в някои случаи достигане на това от времето на СССР. Българските АК (според поназнайващи руснаци) - по-близо до нивото на СССР и доста по-добри от нивото Русия-90-те

Comment

Леталност=смъртност, аз поне останах с впечатление че рядко убива, а това че вади от строя го прочетох, беше ми интересна залповата стрелба, изобщо много полезн астатия. Начините за пристрелка на чеченците също са интересни.

Comment

Working...
                                X