Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въоръжение на пехотата за градски бой

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

В Блак Хоук Даун е доста силно преувеличено. Виж накрая само съотношението на жертвите.
    Съотношението на жертвите е истинско. Ако беше се интересувал малко от случая отвъд гледане на филма, щеше да знаеш.

БениРей написа
    лично аз имам 20 дена бойни действия.
    Браво на теб, направо си се престарал. Аз пък имам около 800, не съм ги броил точно. Сега ще си мерим онези работи ли?

и те казваха че дне неси ли изчисти оръжието (и то без да е стрелял) утре нямало да може да грамне (защото засичало от пясъка) докато такива проблеми нямаше с АК-то. Аз бях с АКМ и съм го чистил само веднаж за 6 месеца.
    Това е поредното повторение на един стар, даже древен рефрен при всички сравнения между М16 и АК. Теб мързи ли те да си почистиш автомата един път дневно? На мен не ми е било толкова трудно да отделя 10 минути. Може би е за предпочитане да не го чистиш 6 месеца и да чакаш кога ще засече, че тогава да си кажеш "аха, вчера е трябвало да го почистя". Между другото, колко патрона носеше на себе си за АКМ-то?

същият написа
    На живо ти е малко трудно да видиш тоя които стреля по теб. Защото той дествително само на филмите изкача на средата на улицата и държи автомата до кръстаси. На живо те се крият. Стреля и бяга. а ти въри го гони после. Затва изстрелваш след него една граната в пресечката и ако не друго поне няма да чува така добре после. в ирак подцевния гранатомет бяше страхотно удачен. Арабите показват от пресечката автомата пуска 2 реда и изчезва. А ти неможеш да държиш под прицел 24 часа един ъгъл. Или се показва за секунда и ти пуска едно РПГ
    Ще ходиш да го гониш, да, ако не искаш да показват после по вечерните новини дете, убито от гранатата ти. Трябва да гледаш повече филми.

ПП Не можеш ли да пишеш по-грамотно?
    "No beast so fierce but knows some touch of pity."
    "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Dinain написа
      .....
      Ще ходиш да го гониш, да, ако не искаш да показват после по вечерните новини дете, убито от гранатата ти.
      ......
      Имам подозрението, че между Ирак и Газа има известна разлика. Естествено, аз дори и филми не съм гледал, а само телевизия, но все пак. В Газа хлапетата се стремят с всички сили да навредят на израелците и все се бутат между шамарите. С малката разлика, че хвърчат не шамари, а куршуми. Не че успяват особено в опитите си, но със сигурност палестинците се възползват от неразборията, за да се стига до кадри във вечерните новини. Докато не си спомням да съм виждал кадри от Ирак, където деца да участват активно в сблъсъци.
      А, и другата разлика. Газа е много по-гъстонаселена, включително и с журналисти, и със сигурност ще се намери кой да заснеме всяка издънка. Палестинците отдавна са разбрали силата на медиите. Докато в Ирак, първо, няма кой да снима, и второ, има здрава цензура. Тъй че някаква престрелка е малко вероятно да стигне до вечерни новини.

Comment

beni_rei написа
        Неказвам нищо само че съм виждал как 23мм снаряд на БМП-2 минава през 2 бетони стени и бетонен покрив защото в ирак ако е по висока зградата от 2 етажа е само от бетон. Така че ако чакаш зад вратата докато БМП-то чеше отвън, моли се данете улучи и теб :sm113:
        Beni_rei да не става дума за БМП-23? Щото двойката със сигурност си е с 30 мм. оръдие. Странно е дето тия съвсем нямат железа по високите си етажи. Тая работа силно улеснява артилеристите ако е така и прави чистенето на високите етажи почти безпредметно - що да завирам хората в картонените кутийки, при положение че 120мм. минометна батарея може да изчисти целия квартал.
        Няма как да ме улучи БМПто ако стреля отдолу а аз съм в коридора, успешно би могло да попробие покрива, обаче не знам как ще ме уцели в коридора, особено ако съм на по-нисък етаж, а бронираната каляска е близо до сградата
        Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

Comment

"Браво на теб, направо си се престарал. Аз пък имам около 800, не съм ги броил точно. Сега ще си мерим онези работи ли?"
          А в колко престрелки си участвал? Той се е стрелял 20 пъти с "лошите", не е седял 20 дни в Ирак...
          С пистолет и добра дума се постига много повече,отколкото само с добра дума

Comment

Малко оф темата
            Впрочем не виждам какво толкоз сте се загрижили дето новините щели да показват след това едискикакво. Доколкото си спомням при сходни случаи в Ирак (очистено цяло семейство задето не спряло на американски контролния пункт), както и няколко дечица застреляни задето се размотавали насам натам с намерено оръжие и го разнасяли на федаини единственото последствие беше че американски висш офицер публично(да се разбира в списания като US News&World Report дето ги чете половината свят) беше обявил подобни дечица за легитимна цел. Което е и правилния подход според мен основната загриженост трябва да е за това да си изпълниш задачата и да си върнеш хората обратно по домовете. По възможност до един и в добро физическо и психическо здраве. Дори да изпишеш няколко кофи с мастило за да обясняваш как граната на ГП-30 очистила моткащ се не където трябва цивилен, това си е даже приятно в сравнение с това да обикаляш семействата на загиналите си подчинени.

Бени_рей, любопитно ми е полагал ли си си някакви допълнителни грижи за АКМа освен чистенето веднъж за 6 месеца, щото след изстрелването на 4 пълнителя с моя на първата ми стрелба (10 гилзоуловителя на 54 човека, и това ако не е мизерия- не знам кое е) - далече по неекстремна от условията при които е било твойто оръжие - мойто беше горе долу толкова добро(преди да го почистя), колкото би била и овчарска гега
            Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

Comment

Господин Хартман, виждам че вървиш точно по линията на мерене на онези работи, която исках да избегна. Както казах:
              1. Не съм ги броил
              2. Не е твоя работа
              3. Това няма никакво отношение към дискусията

Ти явно познаваш въпросния потребител лично, щом знаеш какво точно е правел. Човекът си го е написал ясно - "20 дена бойни действия". Не че това има значение, но какво значи "бойни действия"? "20 стреляния с лошите"? Хихихи

в Ирак, първо, няма кой да снима, и второ, има здрава цензура.
              Точно затова гранатомета е толкова ефективен там.

Тъй като очевидно дискусията се измести към разликите между Газа и Ирак, 120 мм минохвъргачки и "чистене" с 30мм оръдия, аз нямам какво да добавям. Само да напомня че темата беше въоръжение на пехотата. Някои хора обаче много обичат да пуцат. Поне с клавиатура.

ПП Тъй като "оръжейните" теми минаха на режим "аз съм бил/правил еди-какво си, следователно аз съм прав", предлагам подобна система да се въведе и в историческите: например "аз съм бил в най-големия музей/чел съм най-дебелата книга/виждал съм най-стария извор, следователно аз съм прав". Могат да се прилагат снимки, свидетелски показания и разпечатки от детектор на лъжата с цел доказване на твърденията.

моряк написа
              Което е и правилния подход според мен основната загриженост трябва да е за това да си изпълниш задачата и да си върнеш хората обратно по домовете.
              ОФТОПИК
              Извинявай, но влизаш в явно противоречие. Ако задачата ти е да основеш стабилно правителство и да опазваш мира в дадена зона, как убиването на цивилни допринася за изпълнението на тази задача? Стига с този геймърски поглед, все едно това е някаква игра, имаш цел с мигащо тагче, ликвидираш я, mission accomplished и си отиваме вкъщи да пием бира.
              ОФТОПИК
              Last edited by Dinain; 28-08-2006, 13:09. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Динаин не бъркай задачите на военните с тия на политиците

Comment

:icon_ohmy :icon_ohmy :icon_ohmy :aaa: :aaa: :kill_myse
                  Без коментар, не е по темата така или иначе.

Comment

Какъв е смисълът да се самоцитираш, копирайки амалгамата от недомислици и откровени глупости, слепена с отчайващ правопис и пунктоация, и добавяйки смайли накрая?

ПП Най-ярката глупост - далекобойността на РПГ-7 е 450-500 метра, на подцевен гранатомет М203 - 400 метра. Твърде далеч от "най-малко 2-3 пъти повече".

Comment

реалната далечина на прицелен изстрел с РПГ-7 е до 200-250 м, ГП-25 - до 300 метра (при навесна стрелба). подобно сравнение, обаче, равносилно на сравнението "ябълки и портокали"...

Comment

Хм, Кало, присъствал съм на стрелба с РПГ-7 по неподвижен танк от 300 метра.

Comment

Dinain написа
                          Какъв е смисълът да се самоцитираш, копирайки амалгамата от недомислици и откровени глупости, слепена с отчайващ правопис и пунктоация, и добавяйки смайли накрая?

ПП Най-ярката глупост - далекобойността на РПГ-7 е 450-500 метра, на подцевен гранатомет М203 - 400 метра. Твърде далеч от "най-малко 2-3 пъти повече".
                          Глупости плямпаш къде ги видя тия 400 м а>? по парабола при 45 градуса ли тогава ако се стреля с рпг по същия начин далекобойноста пак ще е по голяма помисли пък тогава мели и толкова ще уцелиш нещо със подцевката май не правиш разлика между пряка стрелба и парабола а.........напрегнис си малко мозъчната клетка и тогава вей.

Comment

Глупости плямпаш къде ги видя тия 400 м а>?
                            На полигона ги видях. И в множество сайтове можеш да го видиш, ако не ми вярваш на мен (подозирам че е така). Пролича неведнъж вече, че водиш дискусия, инспирирана от Counter Strike или някоя подобна игра. Да, с гранатомет се стреля с парабола, и то доста висока, много по-висока от тази на РПГ. Ако искаш пробвай да стреляш с такава парабола и с РПГ (примерно 60 градуса). Интересен ще е резултатът.
                            Аз поне се уморих да споря с тийнове, които не могат да пишат, камо ли да мислят извън комютърните игри, на които са се наиграли. Темата може спокойно да се преименува на Rocket Launcher vs. Railgun или "Quake Arena Frag Fest Forum"

Comment

Dinain написа
                              Хм, Кало, присъствал съм на стрелба с РПГ-7 по неподвижен танк от 300 метра.
                              съгласен, защото с очите си съм виждал същото. обаче неслучайно съм писал - "реалната далечина" - визирам употребата на РПГ-то в бойни условия. даже си мисля, че да удариш движеща се цел тип "танк" на повече от 150 метра, изисква мнооого голям опит.

Comment

визирам употребата на РПГ-то в бойни условия. даже си мисля, че да удариш движеща се цел тип "танк" на повече от 150 метра, изисква мнооого голям опит.
                                Това е така, неслучайно инструктажа препоръчва стрелба на именно такива разстояния - под 150 метра. При по-големи рискът да не уцелиш и да издадеш позицията си напразно е прекалено голям. Доколкото си спомням полетът на гранатата много се влияеше от вятъра, а оптическият мерник имаше отделни разграфявания за съветски и за "западни" танкове, поради различията в размерите и височината(?). Във всеки случай, "бойни условия" не означава задължително че танкът ще е в движение - например изнендващо нападение или изчакване момента, в който танка спира/забавя ход, за да вземе остър завой.

Comment

Working...
                                X