А каква е маркировката от другата страна на острието и на куката на канията?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Предложение: каталог щикове
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Гост
-
Гост
valo написаБлагодаря за ценната информация. Сега ще се почне едно преравяне на щикове...
Излезна още една интересна маркировка. Щика е за М88. Надписа е частично повреден и ми е нужна помощ за разчитането.
WEY_ _B_ _
KIRSCHBAU
& Cie
solingen
За съжаление в момента не мога да покажа снимка, но обещавам за утре...
Comment
-
valo написаИ наистина се почна....
Излезна още една интересна маркировка. Щика е за М88. Надписа е частично повреден и ми е нужна помощ за разчитането.
WEY_ _B_ _
KIRSCHBAU
& Cie
solingen
За съжаление в момента не мога да покажа снимка, но обещавам за утре...
WEYERSBERG, KIRSCHBAUM & Cie
SOLINGEN
Производителят е WEYERSBERG, KIRSCHBAUM & Cie, направени са в Золинген, Германия.Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Comment
-
Гост
Nick написаПълният надпис е:
WEYERSBERG, KIRSCHBAUM & Cie
SOLINGEN
Производителят е WEYERSBERG, KIRSCHBAUM & Cie, направени са в Золинген, Германия.
Comment
-
valo написаЕ, много пиене ти се насъбра. :tup: /дето ще почерпя, защото вече ме е срам да минавам само с едно голо "благодаря"/ :mhehe:
В обедната си почивка прескочих до къщи за да щракна един от моите щикове произведени от KIRSCHBAUM. Показан е щик за аржентински Маузер Modelo 1909 с цел илюстрация на надписа на производителя (още 100 грама, Вал!)Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Comment
-
Гост
Nick написаЕее, пиенето е лесно; мезето може да е проблем...
(още 100 грама, Вал!)
Забелязвам разликата - "Co" вместо "Cie"
Comment
-
valo написаАко кажеш и няколко думи за фирмата-производител, веднага ще се сетя за една кокошка от родното село на жена ми, която от известно време все ме ядосва./кокошката, де.../
Забелязвам разликата - "Co" вместо "Cie"
Золинген е център на производството на хладни оръжия от древни времена. През 1573 Вилхелм Вайерсберг, прародител на WKC (Weyersberg Kirschbaum & Cie.) става кмет на Золинген. Един от Вайерсбергите, Фриц, изобретява нова технология на коване с валци, което многократно увеличава производителността. През 1883 друг известен род, Киршбаум, се присъединява и така е основана фирмата WKC (Weyersberg Kirschbaum & Cie.).
WKC е бил най-големият производител на хладно оръжие в Германия. По настоящем произвежда 15 000 единици хладно оръжие годишно.
Де е кокошката?Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
Comment
-
Гост
Евала.... :rock:
Nick написаДе е кокошката?
Да ти я изпратя в USA, или ще дойдеш тук да я хапнеш?
Comment
-
Гост
Nick написаЗадръж засега, пък като дойда, ще опитаме рецептата "кокошка на щик"
Comment
-
Важното е да присъстват хладни оръжия, че то инак ще бъде едно просто ядене и пиене. И да цитирам пак любимия си Козьма Прутков:
"Бросая в воду камешки, смотри на круги, ими образуемые; иначе такое бросание будет пустою забавою"
Как само го е казал!Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
Comment
-
Ник, ти имаш ли щика за Аржентинският Маузер обр.1890 година?Много е интересен!В интерес на истината немците правят много по-добри и интересни щикове за износ, отколкото за собствената си армия! Защо така се получава?То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
Parabellum написаНик, ти имаш ли щика за Аржентинският Маузер обр.1890 година?Много е интересен!В интерес на истината немците правят много по-добри и интересни щикове за износ, отколкото за собствената си армия! Защо така се получава?
За Аржентина имаш предвид обр. 1891, нали? (обр. 1889 е белгийски, 1890 е турски, 1891 е аржентински). Аз имам аржентинска карабина Маузер обр. 1891 за инженерни войски, правена в Берлин от DWM. Щикът за нея е действително интересен и рядък; преработен е от щик за Remington Rolling Block. Отдавна търся щик да й прави компания, но не съм намерил, не и на прилична цена.
Щикът за арж. пехотна пушка 1891 е съвършенно различен и не е толкова рядък. Кавалерийската карабина обр. 1891 няма приспособление за слагане на щик - по разбираеми причини.
Ето го щик за пушка и карабини (кавалерийска и инженерна) обр. 1909 в "цял ръст":Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
Comment
Comment