Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Предложение: каталог щикове

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Днес имах много гости. Между тях и моя приятел Митко, който най-после кандиса да снимам част от огромната му колекция щикове. Дойде у нас с един куфар манлихерови ножчета. За около 2 часа успях да нацвъкам 153 снимки. Имах намерението да ги кача тук, но после реших, че мястото им е в галериите. От утре започвам да ги обработвам и да ги качвам. Тук показвам само по-интересните:
    На първата снимка са двете братчета - Клементинци, за които бях писал по-горе.
    Коментарите за другите снимки оставям за вас....
    Attached Files
    Last edited by ; 18-06-2005, 23:10.

Comment

Коментарът е следният:

Връзкари ниедни! Нищо не оставихте за бедните и нещастните странници като нас, нищо. Само едни ръжди са останали и ги продават едни чичовци дето лъжат, та чак се късат. Единственото ви изкупление е подробни снимки.
      Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
      A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Nick написа
        Единственото ви изкупление е подробни снимки.
        Хмм-м...Споменах, че от утре започвам да качвам снимките в галериите. Но като се знам какъв съм фотограф :aaa: -дано не ми се наложи да излизам навън с бронежилетка....

Comment

Бравос, Вало! Идеята ти е чудесна!
          А моят коментар по случаят е-Лошо нема, все и за мен нещо ще остане! Аз се радвам и на ръждилници!
          То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Унгарски щикове М35. Показани са двата варианта - пехотния и кавалерийския с допълнителната мушка. Заключването явно е заимствано от "Лебел" Тези щикове са се използвали за Унгарския "Манлихер" М35 и М35-43.
            Щиковете са от колекцията на Митко.
            Attached Files
            Last edited by ; 25-06-2005, 17:07.

Comment

Италиански сгъваем нож-щик М1938.
              И двата щика са от един модел, но имат разлика в заключването.
              Attached Files

Comment

Продължение.....
                Attached Files

Comment

Huzagol 35.M

Здравей, Валентине!

Щикът за Huzagol 35.M е рядък и е супер находка! Браво на тебе, че показваш тези неща; браво и на колегата ти.

Щиковете за Carcano също са интересни, макар и не толкова редки (тук поне). Защо им е трябвала тази конфигурация - да остана на място ако виждам сериозна логика. Ако щикът е неснимаем като при СКС-45, да, ама този?

Приятен уикенд!
                  A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Nick написа
                    Щиковете за Carcano също са интересни, макар и не толкова редки (тук поне). Защо им е трябвала тази конфигурация - да остана на място ако виждам сериозна логика. Ако щикът е неснимаем като при СКС-45, да, ама този?
                    Здравей Ник!
                    По-късно са се усетили, че сгъваемия нож е излишен лукс и са започнали да занитват острието към дръжката.
                    Attached Files
                    Last edited by ; 25-06-2005, 20:02.

Comment

valo написа
                      Унгарски щикове М35. Показани са двата варианта - пехотния и кавалерийския с допълнителната мушка. Заключването явно е заимствано от "Лебел" Тези щикове са се използвали за Унгарския "Манлихер" М35 и М35-43.
                      Щиковете са от колекцията на Митко.
                      Преди няколко години Маузер намери тук в България абсолютно същият нож с кания и лопус. До този момент аз не бях виждал такъв нож. Въпросът обаче остава-щом има нож има и трофейна пушка-къде е тя?
                      То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Parabellum написа
                        Въпросът обаче остава-щом има нож има и трофейна пушка-къде е тя?
                        На нечий таван, предполагам....

Comment

Именно.Ще бъде голям гъдел някой наш колекционер да я докопа

Comment

Хм-м-м...Дори и да я докопа - не ми се вярва да пусне обява....

Comment

Е, но все ще се похвали на някого. В интерес на истината тази пушка в Чужбина се продава по Нет-а.

Comment

Parabellum написа
                                В интерес на истината тази пушка в Чужбина се продава по Нет-а.
                                Да, ама видя ли колко чини? То всичко се продава тук, пари да имаш. Освен това, сайтове като E-bay, Gunbroker, GunsAmerica, Auction Arms и т.н. са за продавачите, не за купувачите. Ама то простотиятя не ходи по гората... Такива идиотски търгове съм видял, че просто се чудя колко са интелигентни хората с парите. Почти развих теория за негативен корелационен коефициент между тези два параметъра...

Comment

Working...
                                X