Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моделизъм

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Ехе то и БМП 2 в кутията изглежда прилично, ама я се опитай да го зглобиш, бррррр дори не беше само пилене, да режа аз долния челен лист и да му променям ъгъла, гадост и тъпанарите освен че го направили грешен ами и сложили подсилващи ребра, та не можеш само да го огънеш, трябва да режеш и пилиш. А за веигио не ми се говори изобщо, всяко звено да се пили по отделно (това на Т-72, само на него съм му направил ходовата) че да могат да се стиковат, а това че трябва да се плеска кит със шепи...... Гадни и тъпи инструкции, А самите модели са полуфабрикати, освен жуленето е пълно с надписи от сорта:това си направете сами от тел, това от пластмаса 6х4, това от прозрачно фолио. това не е включено в комплекта, направете си го от осукана тел. Брррр.

Comment

опасения

ето и зу 23

Comment

Това снимка от някоя галерия ли е или познаваш моделиста? 'щото ако го познаваш той може да ти каже що зор е видял докато го натъквми така. То и моят Т-72 ще стане супе, ама ми къса нервите. ей сега съм стигнал до момента когато трябва да си правя сам нещата, аз аз сега нямам кеф.

Comment

това е от мхоби
          ти правил ли си модели да не се изпотиш
          кто за световно.катоправих американската пехота на ревел
          1/72 казахда не ме безпокоят щото ще се изнрвя много.
          всяка фигрка изяде час."супер модела" на бмд2 1/35
          чака да бъде изхвърлен през прозореца щото двете части
          на корпуса нямат нищо общо и не могат да се оправят никак.
          аз рядко се хващам сериозно и затова имам пълен склад.

Comment

Интересни книги

Е ревеските модели "сами се зглобяват", в смисъл че частите си пасват, докато на АЦЕ е ужас, особенно споменатото БМП 2, иначе на Т-72 за сега само веригите ме дразнят...е естественно и това че сам трябва да си правя огражденията на фаровете и въжетата, пък и допълнителните резервоари са от мене си, по-точно от академския комплект джипове. Иначе танка е с доста добри детайли, особенно по корпуса са супер и много,ама купола няма кеф да се зъбере, половин шепа кит трябваше да сложа., картечницта е ужас, особенно в сравнение с тази на роденския Ис-3. чието залепване довърших вчера, сега само вапцане и състаряване остана.

Comment

ще ми е интересно да ти видя моделите.ама снимките да са качествени :!: пускай наволя.

Comment

вече няма нерви да правя опити да снимам. На следващата изложба може пак да занеса нещо, ела и ще видиш. А иначеможе да прочетеш идиотчето Пико какво мисли по въпроса..

Comment

виж му последния пост в "за танкисти и.." :lol:

Comment

FW-190 F-8 Tamiya 1:48

Дълго се чудих към кой мащаб да се ориентирам и накрая реших 1:48.По-голям и по-лесен за сглобяване. Все пак недовиждам много

Та първият ми модел , който си купих беше на японската фирма Тамия. Понеже съм лаик в тази област ще опиша това което намерих вътре в кутията.
                    Вътре намерих три палтки с добре отляти детайли- разбрах, че са добре отляти, защото на другият ден ми пристигнаха още два самолета плюс три танка за Гоги и можах да направя сравнение.

Имитацията на обшивката добре си личи по пластмасата. Декалите са за две щурмови групи
                    1/SG4

и Germany spring 1945- това трябва да ми говори, че е от защитата на Райха или нещо подобно.
                    Отделно има декали с т.нар. Технически надписи.
                    Въоръжението на модела може да бъде направено в два варианта с два блока НУРС или с обикновенни бомби-аз сигурно ще избера бомбите
                    Ето го и модела.Извинявам се за лошото качество на снимките, но токущо ги направих.
                    То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Ето и последната снимка
                      То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Външна или вътрешна разшивка? И не се лъжи че по-голямао по-лесно се прави. Дори напротив колкото е по-голям толкова повече детайли трябва да има за да е хубав, това ще рече че ще трябва да се ръснеш близо тройно цената на самолета за смолни кабини и двигатели, отделно фотоецваните част......

Comment

Да живее...

честито за хубавия модел .
                          въпрос към гоги -на първия лист с декали дето го постна
                          какви са онези знамена дето приличат на руското.
                          да не би декалите да са на рона или роа :?:

Comment

Имаш предвид последния лист, само там забелязах неща подобни на знаме. А онова е на Словаците, над д3екалите си има и инструкцията, можеш да прочетеш. Вчера ги гледах пак, 4.90 са, има ги в магазина в Лозенец и в Младост. още не съм ги използвал 'щото се чудя на какво.

Comment

Игрови обявления

Вчера си взех още един Ревелски Шерман, понеже си има фотоецвани части за него, на екстатеч. Купих си комплект с кашимерки, едно защото нямаше отделно друго че разликата в цената е много малка а си струва. Няма да описвам модела защото съм го правил вече, а ецваните части можете да видите на сайта на производителя, само ще спомена една тънкост, Картечницата на танка е безобразна, аз смятам да си я сменя с една от тези на кашоните, значително по-добре направена, направо прекрасна. Също така е добре да се намали диаметъра на противотежестта на цевта, онова не е компенсатор а противотежест.Друго предимство на комплекта, освен почти безплатните кашони и хубавата картечница, е това че има два (а не един) вариант декали, пък и окраската е по-шарена.

Comment

аз питам щото много искам да намеря декали за машини на РОНА
                                или РОА ама декалите да са от европа.

Comment

Working...
                                X