Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Днешното българско поколение мъже

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Кухулин написа Виж мнение
    Дефинирай "изнежени" и отговорите ще дойдат сами.
    Ами то и мъжество, ако някой определи точно какво е, ще е добре.

Comment

Мда, дефицита се явява още на ниво определения. Бая работа трябва да се отхвърли, докато се наредят нещата в тая държава

Comment

kamos написа Виж мнение
        Ами то и мъжество, ако някой определи точно какво е, ще е добре.
        Ето една гледна точка.

Comment

Та въпросът ми е , мислите ли че сегашното поколение на възраст между 16-24 (че дори и 25-26 годишните) години е способно да издържи две седмици в бойни полеви условия или в казарма?Бях гледал някаква статистика , че сега само 17% от младите мъже в България са напълно способни да издържат на бойното поле , докато през 1910 този процент е бил 89 !!! В смисъл , някои от вас ще кажат , че за какво ни е да сме годни война в това модерно време в което живеем , купонясвай си,сваляй мацките докато си млад и да не ти пука.Но моето мислене е следното - за да си истински мъж трябва да си готов да защитиш своето семейство,родина и идеали , а не да се хвалиш с това колко алкохол си изпил, къде си се напушил , с колко жени си преспал или някакви други , актуални за днешната младеж , проблеми.
          По-преди това авторът на темата споменава, че днешното поколение към което и той принадлежи било изнежено... Аз съвременното бойно поле го виждам или като изравнена постатомна нива или като някакво плъхоподобно криене от снайперистите по обгорени и изоставени панелки...

Иначе аз бая нося на алкохол и обичам да се хваля с колко жени съм преспал...ужас, изнежил съм се :/
          Анархист-Диктатор

Comment

Извинявайте ако изкопавам много стара тема.

Има една голяма мания (моя включително) по ултрамаратоните. Една приятелка отбеляза, че като гледала отстрани цялото мероприятие, то било един вид "солджърство"... Това специално го направи като коментар за Персенк 132км. Аз там издържах около 85 км преход в безумни на моменти условия (сам си усложних живота тук-там) в продължение на 20-21 часа и накрая бях помлян физически.

...и се чувствах много добре ментално...

Доста си ъпдейтнах стратегията за следващото състезание (а преди него мислех, че след италианската ми безславна епопея съм научил много) -> понеже ултрамаратоните са мислене и добра подготовка точно като за военен поход....Но не съм сигурен, че казармата би ми донесла такъв опит и удовлетворение...

Ясно е, че ултрите не могат да станат масово мероприятие. Дадох пример за естествен аналог на казармата, като повечето вманиачени там не сме говорили, че това е вид солджърство, а просто участваме.

Тоест ако в училищата се акцентира на физическата подготовка, компютърните науки и се даде много свободно време на децата смятам, че ще има едно здравомислещо поколение, което няма да е "разкапано" и разглезено.
            Анархист-Диктатор

Comment

Какви ултрамаратони, ще си съсипете краката на млади години. Колелца карайте. Връткаш неска 300 км и си "солджър"

Comment

Ако врътнеш 300 км си бежанец
                Анархист-Диктатор

Comment

Нормален бревет, нищо особено. Проблем е, ако ги връткаш с байк, с някви рошави гуми. Макар че и такива лудаци има.

Comment

Макс Щирнер написа Виж мнение
                    Но не съм сигурен, че казармата би ми донесла такъв опит и удовлетворение...
                    Хи хи, много романтични идеи за казарма там ще те научат да се скатаваш и да мажеш бордюра с вакса

Comment

Нормален бревет, нищо особено. Проблем е, ако ги връткаш с байк, с някви рошави гуми. Макар че и такива лудаци има.
                      Ако е по шосе става, иначе само маниаци. При това по шосе с модифицирани предавки, иначе нямаш подходящо предавателно число за да държиш висока крайсерска скорост. На моето ги смених за да мога да гоня другите велосипедисти и мототранспорта
                      Но пак шосейното има в пъти по-ниско съпротивление. Впоследният хубав ден тази година с един такъв карах, той ковна на 38 което аз поддържах същото (моето е маунтибайк с модифицирани плочи но дебели и рошави гуми) но тоя дръпна към 100 м докато аз успея да ускоря, хем извъртях всички плочи...как да е, лирично отклонение за велосипедите.

Comment

Gaden Gogi написа Виж мнение
                        Хи хи, много романтични идеи за казарма там ще те научат да се скатаваш и да мажеш бордюра с вакса
                        Каква вакса, в каква казарма си бил ти Ходехме зад столовата в Горна баня да гребем мазут, там се събираше в една локвичка от цистерните. С него се мажеше цялата бригада

Comment

Впоследният хубав ден тази година с един такъв карах, той ковна на 38 което аз поддържах същото (моето е маунтибайк с модифицирани плочи но дебели и рошави гуми) но тоя дръпна към 100 м докато аз успея да ускоря, хем извъртях всички плочи...как да е, лирично отклонение за велосипедите.
                          Ако шосейката реши да ти помогне, може да държи равномерно темпо даже 38, а ти да се криеш отзад във вакуума и да се возиш. Ама ако реши да бяга - никакъв шанс.

Comment

Каква вакса, в каква казарма си бил ти Ходехме зад столовата в Горна баня да гребем мазут, там се събираше в една локвичка от цистерните. С него се мажеше цялата бригада
                            Единственият, уникален и неповторим дивизион в Плевен (град прочут, гра дна курви и на студ), та там бордюра се мацаше с вакса и вар, през едно, да е красиво.

Comment

Ако шосейката реши да ти помогне, може да държи равномерно темпо даже 38, а ти да се криеш отзад във вакуума и да се возиш. Ама ако реши да бяга - никакъв шанс.
                              38 за шосейката не е проблем, просто аз го гонех с маунтинбайк.От дома до офиса по велоалеята на Борис.А той вакуум не можа д ами направи, аз съм твърде едро говеда за да се скрия в разреждането. отделно да с екара толкова близо е опасно.Иначе догодина ако не ем мързи да се цапотя ще си сменя гумите с шосейни.Проблемът ше е като се качвам нагоре че има едно много едно павета, но ще с епробва. Жалко че сме 3-ти свят и вело инфраструктурата не е развита. Ако времето е хубаво е по-удобно и по-бързо в сравнение с кола.

Comment

Единственият, уникален и неповторим дивизион в Плевен (град прочут, гра дна курви и на студ), та там бордюра се мацаше с вакса и вар, през едно, да е красиво.
                                По мое време с отработено масло. Не знам как го докарваха да е толкова черно.

Comment

Working...
                                X