Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Annual Academy Awards
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Идеалния филм на тая тема излезе миналата година - Django Unchained. Оттам нататък всичко е боза по дефиниция
-
Слаба ракия, "Чичо Томовата колиба" да бяха филмирали, щеше да е по-добре.Amazon написа Виж мнение"12 Years a Slave" става ли за гледане?
Leave a comment:
-
Ако си се поамериканчил достатъчно, може да ти хареса. Тежка негърска драма. Аз успях да я издържа с много усилия.
Leave a comment:
-
Негъра ще я гушне, за срам на Академията. Не че игра лошо де, но бледнее пред ди Каприо и Бейл.
Leave a comment:
-
Тази година много интересни номинации за главна мъжка роля. Сред тях Леонардо ДиКаприо(най-после), Крисчън Бейл, Матю Макхонъхи. Борбата ще е жестока и кървава
Ето всички номинации в различните категории: http://www.cnn.com/2014/01/16/showbi...tml?hpt=en_bn1
Leave a comment:
-
За членовете на журитата е ясно (все пак, хората с кино се занимават), но аз, за щастие, нямам нужда да се съобразявам с подобни критерии
.
Leave a comment:
-
Абе баш си е по темата. Ако някой член на филмовата академия не е гледал филма в коносалон, то няма право да гласува за него. Ако ще в тях си да има 72 инчов телевизор със задно проектиране на Мицубиши. Това включва и чуждестранните филми, така че и до Кан трябва да се рзхождатgollum написа Виж мнениеЕ, мисля че никой не оспорва, че винаги е по-добре да се гледа на кино - причините са ясни. Но за мен единствения тип филми, за които има съществена разлика са тези, в които ефектите са основното, грубо казано.
ПП Пиша това като човек, който в кино почти не се вясва. както и да е, да не продължаваме в тази посока, че темата е за друго.
Leave a comment:
-
-
Е, мисля че никой не оспорва, че винаги е по-добре да се гледа на кино - причините са ясни. Но за мен единствения тип филми, за които има съществена разлика са тези, в които ефектите са основното, грубо казано.
ПП Пиша това като човек, който в кино почти не се вясва. както и да е, да не продължаваме в тази посока, че темата е за друго.
Leave a comment:
-
"Tinker Tailor Soldier Spy" действието се развива 1973 - 1974 г. Самата книга е писана 1974 г.
И да, да гледаш как Зала 1 на НДК ръкопляска след прожекцията е една от причините това да се гледа в кино.
Leave a comment:
-
Е, да, но "Кориолан" си е пиеса и ФАйнс, според мен, нарочно, е оставил усещането за телевизионен театър. Докато при "Tinker, tailor" оригиналния мини-сериал (препоръчвам го, по-добър е от по-новия (който също е добър, де)) си е съвсем телевизионен театър и мисля че нещо от него се е промъкнало във филма. Прав си за "70-те", но мисля че в романа дейстивето се развива през 60-те (както и в мини-сериала). Както и да е, не е от значение, така или иначе и двамата пишем за едно и също.
Leave a comment:
-
За новия от 2011 г. говоря, доколкото си спомням, действието се развива в 1971 г.
In the early 1970s during the Cold War, the head of British Intelligence, Control, resigns after an operation in Budapest, Hungary goes badly wrong....
Иначе знам, че е правен за кино, но стилът, атмосферата, са като за ТВ филм или театрална постановка. Също като Coriolanus например.
Leave a comment:
-
Новия ли имаш предвид, щото той все пак не е правен за телевизията, просто самата книга предполага подход в стил "телевизионен театър"? Старият (мини-сериалчето) си е баш за телевизията и, между другото, е доста по-добър. Иначе и двата хващат атмосферата (на 60-те) много добре. Аз не мисля, че това е кой знае какъв проблем и иска някакви чак изключителни умения в споменатите области (особено на звука), но и не твърдя, че разбирам от кино (имаме предвид, от техническата страна на нещата).А колкото до прехвалената "атмосфера на 70-те", същата я има и в "Tinker Tailor Soldier Spy", който си е баш ТВ филм.
ПП Питам от интерес, де, иначе съм съгласен с теб - едва ли ще има кой знае каква разлика точно в този аспект ("хващането на атмосферата"), щото съм гледал не един и два филма от 70-те, които си имат оригиналната атмосфера и нищо не се губи от нея, нищо че ги гледам на компа
.
Leave a comment:
-
Айде бе, само 5%? Тоя менторски тон е напълно неуместен, освен ако у вас си нямаш телевизор "Търново" и по него да съдиш за всички останали.
"Арго" го гледах на кино, но не видях в него нищо изискващо гледане на голям екран.
А колкото до прехвалената "атмосфера на 70-те", същата я има и в "Tinker Tailor Soldier Spy", който си е баш ТВ филм. И там също няма CGI (за какво им е?).
Leave a comment:

Leave a comment: