Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Annual Academy Awards

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

• Кухулин
    replied
    Мани, тоя четири часа не спря да говори за черни и расизъм. Много беше забавно И събра $65к от курабийки

Leave a comment:

• Dinain
    replied
    "Бойкотът на Джейда Пинкет Смит на оскарите е все едно аз да бойкотирам гащите на Риана. Никой не ме е канил там"

....
    "50 нюанса" взе златната малина.

Leave a comment:

• Кухулин
    replied

Leave a comment:

• Кухулин
    replied
    Копеленцата изпозатвориха всички стриймове, да им изсъхнат ръчичките

Leave a comment:

• Кухулин
    replied
    Ма разбира се, Тарантино ГД масивно

Лапайте стрийма: https://www.youtube.com/watch?v=rU3QoOcNgas

Leave a comment:

• Dinain
    replied
    Ако ми се струва прекалено отвлечено и нереално, винаги има други филми за гледане, а Тарантино ДГД. А за оскарите съм сигурен, че ще осведомиш.

Leave a comment:

• pnp5q
    replied
    [OT]
    Кухулин написа Виж мнение
    ПП Тая нощ са оскарите, да не ги изпуснете
    Опънала съм чаршаф на балкона...[/OT]

Leave a comment:

• Кухулин
    replied
    Dinain написа Виж мнение
    Да де, но въпросът е защо да го провокира
    Сам го казваш - расизъм и омраза. Част от развитието на героя Ако ти се струва прекалено отвлечено и нереално, винаги има Столичани в повече - конкретни развития, близки до бита и душата, с прилична кохезия

ПП Тая нощ са оскарите, да не ги изпуснете

Leave a comment:

• Кухулин
    replied
    Dinain написа Виж мнение
    Да де, но въпросът е защо да го провокира
    Сам го казваш - расизъм и омраза. Част от развитието на героя Ако ти се струва прекалено отвлечено и нереално, винаги има Столичани в повече - конкретни развития, близки до бита и душата, с прилична кохезия

Leave a comment:

• Dinain
    replied
    Да де, но въпросът е защо да го провокира, при положение че поне един от другите присъстващи симпатизира на стареца (шерифът), а други търсят сгоден момент да застрелят героя на Джаксън (бандата). При престрелка между черен и южняшки генерал не е ясно чия страна ще заемат, а уж целият филм се върти около расизма и омразата. В такава ситуация да информира стареца с подробности какво е правил със сина му е супер неразумно и не се връзва с дотогавашния образ на препатил и предпазлив ветеран. И от чисто тактическа гледна точка старецът е най-малката заплаха, а той решава че трябва да очисти първо точно него, като го превърне във враг и го провокира (дотогава беше горе-долу неутрален).

Поне за мен е абсолютно нелогично. Първо ще се разправя с непосредствената заплаха, а чак после евентуално със стареца, който дори не знае че ми е враг (ако не реша аз да му кажа за сина му).

Leave a comment:

• Кухулин
    replied
    Dinain написа Виж мнение
    нелогично от гледна точка на всякакъв здрав разум
    А как иначе да го провокира?

Leave a comment:

• Dinain
    replied
    За мен беше напълно излишно, това че му лапал... , но - въпрос на вкус. Както и да го разправя на бащата на въпросния в стая пълна с въоръжени мъже - въобще не се връзва с представата за препатили ветерани, които са мега-предпазливи и подозрителни; и въобще нелогично от гледна точка на всякакъв здрав разум. Затова ми стоеше насилено и излишно, самоцелно, просто щото трябва всички да са лоши.

Leave a comment:

• Кухулин
    replied
    Хм, другото мога да разбера, но "съшито с бели конци"... сцената имаше перфектен тайминг и интензивност, идеално се вписваше в сценария. Отгоре на всичко градираше което я доведе до закономерен резултат.

Иначе Джанго също е страхотен филм, няма спор.

Leave a comment:

• Dinain
    replied
    Кухулин написа Виж мнение
    Безкрайния локум H8
    На моменти наистина ми беше скучен, доста моменти. После и самоцелно насилие, което седеше като съшито с бели конци, само за да шокира (за ретроспекцията на С. Джексън говоря). Според мен Тарантино бавно, но сигурно се изчерпва и залязва - вече краде с пълни шепи от себе си, освен това се олива в собственото си внушено величие. "Джанго" например ми хареса много повече от този локум, който спокойно можеше да час и половина вместо 3. И това даже била театралната версия, пълната била 3 часа и 20 минути!

Leave a comment:

• Amazon
    replied
    Ето какво пише самият Глас за това кой е започнал битката. Писмото е до родителите на един от убитите:

Dr Sir: My painful duty it is to tell you of the death of your son who befell at the hands of the Indians 2nd June in the early morning. He died a little while after he was shot and asked me to inform you of his sad fate.

We brought him to the ship when he soon died. Mr. Smith a young man of our company made a powerful prayer who moved us all greatly and I am persuaded John died in peace. His body we buried with others near this camp and marked the grave with a log. His things we will send to you. The savages are greatly treacherous.

We traded with them as friends but after a great storm of rain and thunder they came at us before light and many were hurt. I myself was shot in the leg. Master Ashley is bound to stay in these parts till the traitors are rightly punished. Yr Obt Svt Hugh Glass
    В резюме, индианците с които мирно са търгували са ги нападнали. Нападнали са ги преди разсъмване по време на гръмотевична буря. Глас нарича индианците предатели и казва че господарят Ашли (генерал Хенри Ашли, ръководителят на експедицията и организатор на начинанието - бел. моя) е решен да остане и жестоко да накаже предателите.

Снимка на Арикара от 1908-ма:

Click image for larger version

Name:	570px-Bear's_Belly_by_Edward_Curtis,_1908.jpg
Views:	1
Size:	70.6 КБ
ID:	552860

И Бриджър:

Click image for larger version

Name:	Jim_Bridger.jpg
Views:	1
Size:	29.4 КБ
ID:	552861
    Last edited by Amazon; 25-02-2016, 20:25.

Leave a comment:

Working...
X