mokria написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кино - филми на историческа тематика
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
CINCO DE MAYO така е представен,се едно съдбата на Съюза се решава не при Гетисбърг, а в Мехико
Leave a comment:
-
Аз гледах "Императорът" - за споровете и решението около това какво да правят с Хирохито (всичко се случва в хода на окупацията). Не е нещо особено, но става. Значително повече ми хареса японския филм ("Japan`s Longest Day", мисля че съм го споменавал в темата) за перипетиите около решението за капитулацията (цялата история бегло се споменава и дори драматизира и в този, даже служи като основен момент в оправдаването на Хирохито (на заден план играят политическите аргументи, разбира се)).
Още един, който не е баш исторически, но влиза в категорията (може и да е споменаван по-рано в темата, но да не съм го видял) - "Margin call", общо взето, денонощие и нещо в самото начало на икономическата криза от 2008 г. и какво се случва в една от компаниите, занимаващи се с нещата, които доведоха до кризата. Впечатляващ актьорски състав, хората си вършат перфектно работата, филма ми хареса. Не знам доколко е издържан от гледна точка на финансовите реалии (не разбирам от това), но като художествено произведение е много добър (леко излизаха от образите два-три монолога, но си бяха съвсем на мястото в цялостната картина).
Leave a comment:
-
CINCO DE MAYO: LA BATALLA
1862: Непобедимата френската армия на Наполеон III, в съюз с Англия и Испания, напада Мексико, за да установи Френска монархия заедно с мексиканските консерватори. Целта е чрез завладяването на Мексико да нападне Съединените щати и да се присъедини към Армията на Конфедерацията на Юга в Американската гражданска война. Генерал Игнасио Сарагоса подготвя национална отбрана на Мексико в град Пуебла (Мексико Сити). Армията е неопитна, числено превъзхождана от нападателите, и зле въоръжена. Преди решителната битка се заражда любовта между Хуан и Ситиали, мексиканци, които се присъединят към отбраната в една мисия, която изглежда невъзможна ...
линк: има и титри...
Много съм щастлив, очертава се нещо като запата-уестърн
) Дано да е добро !!! В момента свалям и сядам да гледам !!
Leave a comment:
-
Вдигнали са летвата с Викингс 2. Очаквам и плаване към Винланд.
Leave a comment:
-
Песимизъм и обреченост "В тумане" , по едноименния разказ на Васил Биков - един от любимите ми автори за ВСВ . Намирам филма за доста добър . http://www.zamunda.net/previewimg.ph...uanBn#position
Leave a comment:
-
-
mokria написа Виж мнениеWarriors of the rainbow- за планинските диви кланове ,ловци на глави от Тайван по време на японската окупация.Очаквах да науча повече за историята на Тайван ,но пък филма е красив и пълни окото (явно благодарение на добрия оператор)
Leave a comment:
-
Абсолютно същото при мен. Буквално спрях да го гледам от 5-та или 6-та серия нататък. Останалите серии събират прах, така и не ги подхванах. По принцип сериалът е страшно свеж на фона разни безумия, та не знам какво наистина ме накара да не го догледам.boilad написа Виж мнениеАз се отказах още в средата на първия сезон.
...Главният актьор всъщност е доста метросексуален австралийски топ модел. За сериала се е постарал да заприлича на човек иначе...
Leave a comment:
-
Братята един срещу друг и утрепаха строителят на кораби, дето беше най-готиният образ. След този трейлър, не мисля че ще гледам вторият сезон.
Leave a comment:
-
Richard: The Lionheart / Ричард Лъвското сърце (2013)
Англия и Франция са на ръба на война. Остарелия Крал Хенри II е готов да повери Англия на един от своите синове и сам да поведе войната срещу Франция. Но нито един от синовете му не е готов. Ричард показва най-големи заложби, но той изглежда по-заинтересуван от пиенето отколко да управлява кралството. Кралят решава да тества верността, честта и уменията на Ричард, отнемайки му всичко, оръжия, титли и пращайки го в тайна крепост известна просто като Мъчението на Рицарите. Адски затвор, където не само враждебно настроените затворници са единствената заплаха.
линк
Силно съм разочарован. Жалка, ниско-бюджетна картинка. ;( Няма и повей от Кръстоносните походи и историята за Ричард Лъвското Сърце. ;((( Заболя ме, и дори не го догледах...Бойните сцени са снимани все едно в театъра, а актьорите във филма са общо 5-ма.За Бога, не правете грешката да гледате този филм. Само ще загубите един час и ще останете с усещане за пошла садо-мазо помияLast edited by Henry Sinclair; 13-07-2013, 20:33.
Leave a comment:
Leave a comment: