Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сериали

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

• Юлиан Август
    replied
    Малко разбор на The Last Kingdom, гарниран с лек английски хумор от един от добрите кнали в Тубата за археология, средновековно военно дело и т.н.:

Накратко - пълно с клишета и недомислици.
    На мен ми стигат бутафорните костюми ала "Хан Аспарух" да ми развалят настроението.

Leave a comment:

• Dinain
    replied
    Warlord написа Виж мнение
    Този е исторически далеч по-достоверен (въпреки, че е по роман) във Викингите е страшен буламач от личности, събития и периоди, измислени жреци и обреди, не ебават да носят шлемове и ризници по време на бой и тн. и тн. с други думи гледам го само по навик
    Ами на мен личностите и събитията нищо не ми говорят, както и предполагам на 99.99% от зрителите, така че това не ме вълнува. Средновековни сериали се навъдиха много, като естествено в тях се слага щипка фентъзи (жреци, обреди, магии, видения и т.н.).

Това, което ми направи впечатление е, че и в двата сериала викингите са диви и свирепи войни, а англичаните винаги са някакви хленчещи страхливци, които се предават един друг, а ако случайно има някой доблестен между тях, той успява единствено да загине геройски (а.к.а. бащата на Утред от Бeбaнбург, после цар Етелред, старейшината Ода и т.н.) - но предполагам това е стереотипа и е ок

Просто "Викинги" се коментираше много, а "Последното Царство" май не се е споменавал досега, та се учудих. Откъм достоверност - ами то само до 5-ти епизод на главния герой му се случиха толкова приключения и обрати, че вече изглежда статистически невероятно, та какво остава за по-нататък - може да се появят и дракони. Важното е да има зрелище и да не е прекалено инфантилен сюжетът.

Leave a comment:

• messire Woland
    replied
    Стигнах до епизод 7 на "Готъм". Оказа се много приятно сериалче. И актьорите дават всичко от себе си и атмосферата си я бива. Препоръчвам го, ако някой е почитател примерно на Batman Begins (2005) - вероятно ще го хареса.

Leave a comment:

• gollum
    replied
    Хъм, мисля че и този е пълен с исторически недомислици (т.е. и двата са на сходно ниво), но той романът не е и замислян като "исторически достоверен", та, предполагам, си е простимо (ясно е, че историческата достоверност стои някъде в дъното на приоритетите, когато правят серила/филм, ако въобще я включват). А ако говорим за битките, оръжията и прочее, май двата са си съвсем на едно и също ниво (стандартното ниво, общо взето).

Leave a comment:

• Warlord
    replied
    Dinain написа Виж мнение
    Какво ще кажете за едно сравнение с "Викинги"?
    Този е исторически далеч по-достоверен (въпреки, че е по роман) във Викингите е страшен буламач от личности, събития и периоди, измислени жреци и обреди, не ебават да носят шлемове и ризници по време на бой и тн. и тн. с други думи гледам го само по навик

Leave a comment:

• Томек
    replied
    Наивната битка в първа серия и елфическият вид на главният герой ме отказаха. Утер от Беданбанг заслужаваше по-добра съдба.

Leave a comment:

• Dinain
    replied
    Наскоро се загледах в "The Last Kingdom" - викинги и саксонци водят теоложки дебат на фона на Англия от 9-ти век.

Какво ще кажете за едно сравнение с "Викинги"?

Leave a comment:

• Кухулин
    replied

Около 0:35 става интересно

Leave a comment:

• Кухулин
    replied

Leave a comment:

• Dinain
    replied
    Как сериалите станаха по-добри от новините

Leave a comment:

• djio
    replied
    Di0mitko написа Виж мнение
    Книгата оправда очакванията ми, въпреки че ми се искаше действието да се развие в друга посока, сериала, поне се надявам, може да ми допадне още повече.
    Изгледах първи епизод - 1:20 мин., обещаващо начало! Рейтингът наистина е потресаващ....

Leave a comment:

• Di0mitko
    replied
    Dinain написа Виж мнение
    11.22.63

Имам книгата и не съм я дочел. Джей Джей Абрамс - продуцент, Джеймс Франко в главната роля, ИМДБ рейтинг при близо 5 хил. гласували - 9.0
    Това ще е нещо силно.
    Книгата оправда очакванията ми, въпреки че ми се искаше действието да се развие в друга посока, сериала, поне се надявам, може да ми допадне още повече.

Leave a comment:

• Dinain
    replied
    11.22.63

Имам книгата и не съм я дочел. Джей Джей Абрамс - продуцент, Джеймс Франко в главната роля, ИМДБ рейтинг при близо 5 хил. гласували - 9.0
    Това ще е нещо силно.

Leave a comment:

• Gaden Gogi
    replied
    Аз бидейки русофил (отчастни) харесвах най-много Scottie Thompson, уточнявам- доста типична за рускини физиономия и практически 1:1 с бившата
    Иначе гажето на МакГее е сладурана, по-бившата им шефка беше сладък МИЛФ. Сегашната изрусенаагентака също бива.....а филмът дори не е за жени

Leave a comment:

• Amazon
    replied
    Аз съм още в началото където МакГий е епизодичен образ. Сега засега(първи сезон) Динозо излъчва най-много енергия и е забавно да се гледа как преиграва. Нямам предвид че актьора преиграва, а специалният агент който играе преиграва

Leave a comment:

Working...
X