World of tanks

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Време
  • Show
new posts
  • 1951
    Airman
    • Aug 2006
    • 2910

Ultramarine написа
    Някой друг има ли подобни наблюдения ?
    Разработчиците многократно са казвали, че ММ игнорира напълно уменията на екипажа и оборудването на танка. Няма значение дали танка ти е стоков или напълно оборудван, дали екипажът ти е на 50% или на 100% с четири умения.
    ММ трябва да е напълно случаен и поради това чат-пат се появяват разни странности, като например със скаут М5 цяла вечер ме пуска в тиър 4 - 5 игри, а на следващата вечер виждам само тиър 8.
    Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

Comment

• Ultramarine
      ветеран
      • May 2012
      • 663

1951 написа
      Разработчиците многократно са казвали, че ММ игнорира напълно уменията на екипажа и оборудването на танка. Няма значение дали танка ти е стоков или напълно оборудван, дали екипажът ти е на 50% или на 100% с четири умения.
      ММ трябва да е напълно случаен и поради това чат-пат се появяват разни странности, като например със скаут М5 цяла вечер ме пуска в тиър 4 - 5 игри, а на следващата вечер виждам само тиър 8.
      Нямах предвид оборудване и екипаж.
      Нали всеки танк има собствен рейтинг, също така за всяка изиграна битка се генерира някакъв рейтинг.Да кажем, че в рамките на 1 час изиграеш 10 битки, с КВ-1 например, със среден рейтинг от десетте битки - 2100.
      Някъде из форума на EU сървъра четох, че поддържане на висок рейтинг в продължение на определен брой битки с даден танк, повишава леко тежеста в ММ-то, подобно на повишението в тежеста когато се играе във взвод.

А добрия екипаж и обoрудван танк ги споменах като предпоставка за поддържане на добър рейтинг.
      Nobody has three balls but some people have two very good ones!

Comment

• uzi71
        ветеран
        • Sep 2004
        • 991

Ultramarine, напълно съм съгласен с мнението ти. След серия от добри битки и мен започва да ме хвърля в горните нива, а като мина на друга машина /с която не съм играл този ден/, въпреки че е същия тиър не наблюдавам такова нещо

Comment

• StrEagle
          ветеран
          • Feb 2008
          • 1452

Според мен просто се променя популацията на сървъра, ако играете достатъчно продължително.
          War, war never changes..

Comment

• 1951
            Airman
            • Aug 2006
            • 2910

MM-a отчита няколко неща - тежестта на всяка машина, обхватът на битките, в които може да влезе, ограниченията на картите и взводовете. Това е, друго не се отчита.
            Тежестта на танковете е фиксирана и зависи от вида и тиъра. Тук има съвсем малко изключения.
            Никой не отчита индивидуалните умения, резултати и прочие.

Ето тук по-подробно:
            http://wiki.worldoftanks.com/Battle_...cs#Matchmaking

Comment

• stasun
              редовен
              • Dec 2012
              • 128

Всъщност се оказа, че има истина в по-горните изявления...

" Работа балансировщика "случайных бо¸в" базируется на следующих принципах:

1.Любая боевая машина может попасть в бои только своего уровня (см. таблицу), за исключением взводов;
              2.Место машины в списке команды определяется е¸ балансным весом;
              3.Составы команд подбираются на основе статистики за прошедшие полчаса;
              4.Суммарный балансный вес двух противоборствующих команд различается не более, чем на 10%, за исключением особых случаев;
              5.Суммарный балансный вес арт-САУ двух противоборствующих команд различается не более, чем на 20%, количество - не более чем на 1, число арт-САУ на команду - не более 5;
              6.Чем больше конкретная машина жд¸т своей очереди, тем более высоким становится е¸ приоритет, а если ожидание превышает 1 минуту, балансировщик стремится отправить в бой именно е¸.
              7.Если обе уже собранные команды не удовлетворяют условиям баланса, они расформировываются и набираются заново."
              Източник : http://forum.worldoftanks.ru/index.p...#entry17577031
              У Штирлица было два танка он на них катался по очереди.
              Очередь возмущалась, но не расходилась.

Comment

• Alex2004BG
                редовен
                • Nov 2012
                • 167

stasun написа
                3.Составы команд подбираются на основе статистики за прошедшие полчаса;
                Въпрос:
                Хотелось бы поподробнее по пункту 3.Какой именно статистики за полчаса?
                Отговора на Storm:
                Статистика постановки в очередь по каждой единице техники за последние полчаса

Comment

• StrEagle
                  ветеран
                  • Feb 2008
                  • 1452

Което ще рече какво? Не го разбирам.
                  War, war never changes..

Comment

• Alex2004BG
                    редовен
                    • Nov 2012
                    • 167

StrEagle написа
                    Което ще рече какво? Не го разбирам.
                    Ами и аз не съм съвсем сигурен какво значи, със сигурност обаче не вземат предвид статистиката на играчите (победи/загуби например), или поне така твърдят.

Comment

• Mitko
                      ветеран
                      • Mar 2012
                      • 428

Може много да си говорим, какво пише или не пише. Истината която всички сме забелязали е, че след няколко хубави игри започва да те пуска с мозъчни донори или най отдоло (обикновено и двете наведнъж). За ЕСЛ то трябваше да играя с кънингам. Та вземам си танкчето правя му екипаж на 75 %, купувам му модули и даже и камуфлаж (уж на есл то да ме видят по трудно). Отначало ме пускаше само с 1 тиър и като ги подкарах с голямата лъжица, сипи, сипи. Много бой ядоха от мен. И като ме почна- боеве само с втори тиър и обикновено имаше само двама трима първи, а често бях и единствения. И пък едни мозъчни донори... победа не мога да взема.

Comment

• Gaden Gogi
                        The Voice of Reason
                        • Oct 2003
                        • 10940

Въпрос-зяпах руският гифт шоп, и изведнъж ми с еприиска да ис взема подаръчен едишън на играта, чудя се обаче дали нещата в него ще тръгната на евро сървъра? на нашият сайт няма такива неща..... а да имаш един от само 5000 (макар и виртуални) танак си е интересно.

Comment

• feersum
                          Петнохолно алкно
                          • May 2011
                          • 1270

За триене.
                          "Мы летим, ковыляя во мгле, Мы ползем на последнем крыле. Бак пробит, хвост горит и машина летит. На честном слове и на одном крыле..."

Comment

• 1951
                            Airman
                            • Aug 2006
                            • 2910

Господа офицери,
                            На 26 февруари се очаква миниатюрен ъпдейт на клиента. Официално се води като оптимизация на графичния енджин, но руснаците са открили (там този ъпдейт е станал вече факт), че всъщност се търси нелегални модове. Ето това е официално баннато за употребва, така че помислете дали искате да го имате от вторник нататък:

- "laser sights" (red line pointing from the barrel)
                            - defoliants (leaf removers)
                            - 3D hitskins (which make tanks transparent and show the modules inside) - please note regular hitskins are NOT banned
                            - tracer changes/hacks
                            - free camera mods

Comment

• Mitko
                              ветеран
                              • Mar 2012
                              • 428

Лошо, много лошо, голямо благодаря за предупреждението. Като изгорим ще е много лошо.

Comment

• feersum
                                Петнохолно алкно
                                • May 2011
                                • 1270

И как точно ще открият, че имам инсталирани съответните модове?
                                Освен ако не модифицират лаунчъра така, че при всяко стартиране да проверява папката с инсталирани модове за конкретни неща... но пък модърите просто ще моднат модовете минимално и пак няма да имат откриване.
                                Last edited by feersum; 25-02-2013, 08:47.
                                "Мы летим, ковыляя во мгле, Мы ползем на последнем крыле. Бак пробит, хвост горит и машина летит. На честном слове и на одном крыле..."

Comment

Working...