Съобщение

Collapse
No announcement yet.

World of tanks

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    В по-нисък тиър битка приоритет е това, което видя първо и до което имам обхват за стрелба.
    Във високите - първо най-опасният противник - танк или артилерия. Ако не го виждам - каквото се появи.
    "Мы летим, ковыляя во мгле, Мы ползем на последнем крыле. Бак пробит, хвост горит и машина летит. На честном слове и на одном крыле..."

    Comment


      аз пък с артилерията винаги гледам да бия по тежките, леките са много подвижни и ми разконцентрират мерника и освен това тях лесно ще ги очистят. Е верно, че е кофти тръпка да ти влезнат скаутите, ама ако отбора ти е достатъчно кьопав че да ги пусне при теб значи така и така ше загубите
      (\_/)
      (°_°)
      (> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

      Comment


        В конкретния случай стоях до нашите артита и ги "пазех",поне такава беше целта.Можеше спокойно да ги унищожат тях,както и да е,няма значение Просто ми беше интересно,защото не ми е за първи път.Даже не само артилерията е действала така в Т8 битка например.Не стрелят по високия тиър наши,които им взимат по 500-700 живот,а стрелят по мене,дето мога само вериги да им скъсам

        Warlord написа Виж мнение
        аз пък с артилерията винаги гледам да бия по тежките, леките са много подвижни и ми разконцентрират мерника и освен това тях лесно ще ги очистят. Е верно, че е кофти тръпка да ти влезнат скаутите, ама ако отбора ти е достатъчно кьопав че да ги пусне при теб значи така и така ше загубите
        Бе лошото е,че нашите победиха и изпуснах големия експ.

        Comment


          Warlord написа Виж мнение
          Е верно, че е кофти тръпка да ти влезнат скаутите
          Изградил съм си доста ефективна тактика против скаути, до-голяма степен са ми сигурно убийство:
          -Отваряш си очите на четири по картата (задължително трябва да я уголемиш с "+")
          -Предвиждаш пробива на бързата червена точка, и си запазваш зареден снаряда, като преминаваш на видимост от първо лице. Ако условията позволяват може и да го изчакаш в засада. Ако не:
          -Даваш директно към него, още преди да те е видял. Две причини: 1. ако стоиш на място и се въртиш, противниковата артилерия ще те отнесе. 2. когато скъсяваш дистанцията, шансът да уцелиш дори при движение и завъртане нараства.
          -Не избързваш с изстрела, дори да те уцели един, два пъти, няма да те убие.
          -Отнасяш го и си продължаваш към следваща позиция

          Това действа с Грилето безотказно. Не си спомням скоро скаут да ме е убивал. А като ми се е случвало е било от някакъв безумен изстрел в земята, защото избързвам

          Друг е въпросът, че видя ли вариант да пробият фронта доста бързо се изнасям, според подредбата на съотборниците, на по-сигурна позиция, вместо после да ги псувам
          Last edited by Петър Илиев; 16-08-2012, 14:27.

          Comment


            Ето нещо интересно от уж "нърфнатия" Т-34-85.Нищо впечатляващо от към брой убийства, но при грамотни противници трудно се взима половин отбор.
            Минах през алеята като водещ атаката, подпомогнат от артилерията, която определено ми спаси **** като премахна Хелката, след това с маневриране и много стреляне в типичната роля на среден танк се получи интересна игра.

            П.С.Това е с екипаж 75%, назначен служебно, за да развива клона към КВ-13.Преди 7.5 с 100% екипаж над 1150 експи не съм минавал.
            Attached Files
            Nobody has three balls but some people have two very good ones!

            Comment


              Ultramarine написа Виж мнение
              уж "нърфнатия" Т-34-85..
              УЖ досега всичко руско което резнат се възражда по-силно и по-ужасяващо...ако и в малко по-различна роля...
              н амен преди със 100 мм не ми допадаше особенно пораид бавното зареждене и целене, и беше тромав, сега е "тих ижас на крилете на ноща" и определено е способен да открадне ролята на любим среден Т6 от Е8

              Comment


                Една често случваща се ситуация Битка Т6-Т7.Отиваме по единия фланг 4-5 хаймани Т6.срещат ни 7-8 Т7 машини.С голям зор успяват да ни пробият,при това само 2ма да речем и то доста накълвани.На другия фланг нашите Т7 имат числено и тиърско преимущество,но пак оцеляват само 1-2 и пак доста нахапани.Май ММ пуска в битка висок тиър от идиоти,а ниският тиър са горе-долу добри играчи.Макар,че има изключения.Един път наше Т29 в битка Т5-Т7 направи 11 фрага,а другите бяха мои с PzIV.Към средата на играта бяхме останали само аз,той и едно арти срещу много противници.Онзи пич овърша всички по неговия фланг,камперите в тяхната база и накрая влезе в гръб на единствения оставен жив от мен по моя фланг.Та няма как да е бил стоков.
                М/у другото уменията на екипажа колко могат да бъдат,само 3 или повече?
                П.С. Скоро ще правя юбилей от 3000 битки от двата ми акаунта взети заедно

                Comment


                  Не се сдържах





                  Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

                  Comment


                    Warlord написа Виж мнение
                    За нищо не става тая таратайка В1 - от 15 изстрела 13 попадения и нито един фраг. Тва с най-мощното оръдие дето може да му се сложи. И въобще френските каруци са неква много голема мъка поне до тук, миналите ги минах с фрий експ., ама натам незнам как ше кретам.
                    B1, без никакъв майтап, е сред любимите ми танкове. Имам над 200 броя, към 250 жертви и ефективността ми е над средната.
                    Мога да понапиша това-онова за В1, ако има интерес.
                    Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

                    Comment


                      Ами може да споделиш някои трикове щото все някак трябва да премина на по-високия тиър аз обикновено гледам да заставам с дясната страна към врага, за да не ми спукат радиатора, за друго не се сещам. Сега като му сложих по-мощен двигател (350 к.с.) вече горе-долу тръгна, ама пак маневрирането е голема мъка. Незнам може и през 20-те тоя танк да е изглеждал много тарикатски или поне колкото да пази пехотата, ама спрямо машините от тая игра не струва според мен.
                      (\_/)
                      (°_°)
                      (> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

                      Comment


                        Реших да проверя горните коментари и си взех Д1 за целта.Второ ниво танк с пушка-трето 47мм.

                        От 15 битки - 15 килнати и над 2 пъти по толкова напукани.Викам си: - ебати кво им е толко лошото на малките францета?

                        Реших да сравня с едно немско и взех Панзерягер единица.Също 2-ро ниво с 47мм пушка-трето.Гледах да има малко равноправие.

                        За 4 битки ми изкара "Танков АС" + още камара медали и 10 килнати само за последната битка.

                        Отказах се да сравнявам повече.

                        Comment


                          Вчера ми се отдаде възможност да поиграя на машина, която позволява High и Very High графика и направо останах изумен.Досега съм играл само на Low и Very Low и въпреки рогатката и другото оборудване след определена дистанция просто всичко ставаше едно голямо сиво петно, като на JP с рогатка сивото петно започваше малко по-далече.
                          С високата графика мога да виждам цялата карта напред като дистанцията трябва да е над 900м, за да започне да размазва, но в тези граници спокойно си ги виждам целите, а не като преди да им виждам индикаторите някъде сред дълбоката сивота.
                          В началото досто оптимистчино си помислих, че щом ги виждам толкова лесно надалеч ще мога и да ги целя без проблем, но дори и с изявени снайпери на много дълги разстояния си е трудно.
                          Last edited by Ultramarine; 18-08-2012, 16:35.
                          Nobody has three balls but some people have two very good ones!

                          Comment


                            Аз съм надул абсолютно всичко на максимум и доста неща "пречат". Ефектът на огън от дулото, пушек, прах от близка експлозия, детайли на растителността, замъгляване на прицела, дистанция на изобразяване на терена (с всички планини, храсти и дървета става малко по-трудно прицелването по противник в далечината).

                            Ето тук има инструкции за някоя от предишните версии, как да си оптимизираш графиката, за да ти улесни играта: http://worldoftanksguide.com/guide-game-settings.shtml

                            Иначе не премахвам никога разместването на прицелът при движение и получен удар, също и много ме дразни индикаторът за бронебойност. Оставил съм само маркер за % над противниковите танкове, ако ми потрябва по-подробно инфо натискам Alt, защото иначе е супер грозотия. Общо взето гледам всичко да ми е по-реалистично

                            Comment


                              Новая физика.

                              Реалистичная модель движения танка: возможность толкать «живые» машины, скатываться со склонов и падать с обрывов. Благодаря новой физике будут практически устранены ситуации с застреваниями танков. Боевые машины будут более реалистично набирать разгон, поворачивать и тормозить. Появится возможность заезда в воду и затопления танка.
                              В следващия пач.

                              Comment


                                Warlord, B1 e по-прост за игране и печелене, отколкото изглежда.
                                Първо да минем през основните му характеристики.

                                Живучест:
                                1. Няма Тиър 4 танк, който да има толкова живот (400). Даже има повече от някои машини от следващия Тиър 5. Та този живот се чувства, наистина носиш на много бой, особено, когато повечето ти противници ти взимат по 50 – 60.
                                2. Размерите също са му добри. Нищо, че В1 се води тежък танк, всъщност е доста компактен. Особено в челна проекция. Така, че се стреми винаги да си челно към противника.
                                3. Бронята е много добра за Тиър 4. Единствено Pz 3 има по-дебела челна броня. Челно танкът е доста неприятен за стрелба в него. Куполът е малък (трудно се цели), не лошо брониран и най-важното с рационални ъгли. Челно корпусът е добре брониран и под ъгъл. Трудно се дупчи. Вярно, има си слаби точки, но народа в повечето случаи не ги знае или ако е достатъчно далеч ги цели трудно. Странично е трагедия – голям абсолютно прав борд. Трябва да свикнеш да го криеш или слагаш под голям ъгъл. Това умение ще ти е от полза, защото следващите три френски тежки танка са същите – големи прави бордове. Въобще бронята ти дава почти пълна имунизация към Тиър 3 леки и средни танкове.
                                4. В1 по правило рядко гори, екипажът също не умира много често. Това са плюсове.

                                Динамика:
                                1. В1 е много динамичен танк. Ускорява бързо и ако често тръгваш и спираш може да ти се струва, че си много по-бърз отколкото си в действителност (27 – 28 км/ч). В градски условия това е супер.
                                2. Танкът се върти страшно, направо нереално, бързо около оста си, особено като се замислиш, че е някакъв смотан тежък френски Тиър 4 танк.
                                3. Като цяло танка е много маневрен и за размерите си (които пак казвам са доста скромни всъщност) и за факта, че е тежък танк.

                                Въоръжение:
                                1. Топовото оръдие SA37 никак не е лошо. Народът се къса да го плюе, но аз в него виждам двете му основни качества – скорострелност и точност.
                                2. Екипаж на 100% и без модули дава изстрел на около 3 секунди, което си постижение. Разбира се заради малките средни поражения (55) DPM-а е много скромен.
                                3. Точността на оръдието е завидна! 0,39 е резултат, който го нямат и повечето TD-та от този Тиър. Само за сравнение, Мардерът, който всички го имат за ултимативен снайпер, е с едва 0,43 точност. Стреляй спокойно на големи дистанции, когато имаш тази възможност. Аз не се притеснявам да стрелям даже по цели на 400+ метра и доста честичко си оцелва
                                4. Оръдието дупчи скромно (66 мм), но обективно погледнато не много по-зле от Pz 3 (67 мм), който има много по-тежък ММ. Така, че най-добре разучавай слабите точки на противника и разчитай на точността и високата скорострелност.
                                5. Куполът се върти приятно бързо! Обзорът му е скромен (320), но съизмерим с този на другите танкове от Тиър 4. Оръдието се движи по вертикала трагично зле, така че не се очудва, че не можеш да уцелиш някой, който е на хълм. Или обратното. Така, че не виси много по баирите и склоновете им.
                                6. Колкото и да е странно, В1 е доста точен, когато стреля на ход, така че не пропускай да стреляш дори в движение!

                                Оборудване и други:

                                1. Радиото на В1 е супер. Няма друго радио с радиус от 710 в тиър 4. Даже скаутите имат по-лоши радиостанции. А това значи, че винаги можеш да разчиташ на артилерийска поддръжка.
                                2. Танкът изкарва пари и то не лоши. Може да се докара 8 – 10 000 чисти на добри игри, а при лоша не си на загуба. Ремонтът е около 1500, а снарядите 500 - 600.
                                3. Модулите са следните – вентилация, дотиквач и бързо прицелване. В момента модулите са на половин цена, така че инвестирай във вентилация. Разликаат се усеща веднага, а след като приключиш с В1 можеш да я свалиш и сложиш на следващото. Лошото е, че В1 го броят за тежък танк и модулите са му съответно доволно скъпи! Вентилацията е 600 000, а тя е най-приоритетна.

                                Сценарии:
                                Най-хубавото на В1 е, че ММ е крайно благосклоннен към него. Има два сценария, или си в топа (тоест си в битка с Тиър 4, 3 и 2) или си в битка с Тиър 5 в топа. Други опции няма. Шансът да се паднеш във всеки от тези два сценария е равен.
                                Какво правиш ако си в топа? Колиш и бесиш наред. Ако си в Тиър 5 битка, гледаш да не умираш

                                Ако си в Тиър 5 битка
                                Нямаш много шансове тук. Ако тиър 5 техниката е по-малко на брой (примерно 3 – 4 от отбор) можеш почти да играеш все едно си в топа, но това рядко се случва. Както казах, най-важното е да не умираш, че това струва пари и ти губи опит. Подсценариите са два. Или оставаш в базата на пазиш от скаути или тръгваш с отбора.
                                Първата опция не е лоша, защото заради скорострелното и точно оръдие и бързовъртящия се купол е напълно възможно да трепеш скаути.
                                Втората опция е да вървиш с тълпата и да оказваш поддръжка. Стоиш на втора линия и поливаш противника със снаряди. Стреляй смело и по много, снарядите са без пари (12) и ги носиш в огромно количество (112). Хубавото е, че в мале си нископриоритетна цел (всеки знае, че В1 е боклук – хе-хе-хе) и в повечето случаи имаш шанс да си стреляш на спокойствие. Тиър 5 техниката става проблематична за пробиване, но пак казвам, обръщай внимание на слабите места на често срещаните противници. Тъй като си динамичен и маневрен винаги в меле търси начин да минеш в тила или да излезеш на фланга.
                                В тиър 5 битка трябва да НЕ правиш следните неща: Не се мотай сам, защото 100% ставаш жертва на първия КВ или каширал се Щуг. И второ, не се пробвай да правиш засади по храстите. Нито имаш камуфлажните умения, нито далечината на обзор.

                                Когато си в топа
                                Когато си в топа, освен ако не направиш тотална глупост, си почти сигурен, че ще изкараш добри пари, опит и няколко фрага. Майсторството тук е основно в това да усещаш, кога да си агресивен и да си на първа линия и кога да си по-предпазлив и да оказваш поддръжка от втора линия. И съответно, кога да влизаш в близък бой и кога да снайперираш от дистанция.
                                Като цяло за В1 има няколко фундаментални правила, които си спазвам.
                                Никога не се мотам сам и винаги гледам да съм в основната група. Първо, танкът има смотан обзор и е много лесно да стане жертва на някой скрил се TD (с Мардерът В1 ми е на три - четири изстрела и в 90% от случаите даже не разбира от къде му е дошло). Второ, когато се движиш в глутница в повечето случаи имаш силен психологически ефект. В Тиър 4 битките обикновенно си приоритетна цел и ако ти и още два – три танка срещнете противникови три – четири машини в повечето случаи всички стрелят по теб, а както казахме на бой носиш. В същото време твоите спокойно се саморазправят с противника.
                                Второто правило е да избягвам откритите пространства. Танкът е бавен, бавно се влачи. Голям е, трудно се крие. И най-важното е кьорав и няма да разбереш от къде ти идва. В същото време В1 се чувства супер в условия, където имаш много прикрития. Подаваш се, стреляш веднъж – дваж скриваш се, сменяш позицията, въртиш се. Може ги тия неща В1 и то добре.
                                И най-важното, не се закачай с тези, които са по-силни от теб и няма как да им излезеш в по-изгодна позиция. По-долу ще изброя, кои са основните заплахи в Тиър 4 бой за В1 и как да се справяш с тях. Изброявам от най-безопасните към най-опасните.

                                Артилерията
                                Определено смятам артилерията за най-безопасна в тези боеве. Ще се срещаш само с тиър 2/3 артилерия, която в повечето случаи е управлявана от новобранци, които ще не знаят кое и как се прави. Така, че около тебе ще падат снаряди, ама няма да те уцелват А когато те оцелят не е толкова страшно.

                                Леки/средни танкове Тиър 2/3
                                Това е основната храна за твоя звяр. Повечето от тези танкчета със зор ще пробиват бронята ти, а когато го направят ти взимат доста малко. Смело се хвърляй върху тях в близък бой, касапницата е гарантирана! Ако има кой да ти свети, най-добре снайперирай от дистанция, тъкмо няма да получаваш поражения. Аз лично предпочитам втория вариант.

                                Френските чудовища
                                Бой между два В1 или между В1 и АМХ 40 може да е доста комичен, ако и двете страни не знаят какво да правят. В1 трудно пробива В1, а АМХ 40 си е огромна мъка. Отвъд това, няма страшно. В1 го стреляш отдалеч в слабите точки (командирската куполка, 75-мм оръдие и люка на механик водача). При АМХ слабите места са доста по-особени и си трябва лично отношение. Най-добре се блъскай челно в тях и концентрирана срелба във визьорите на механик водача. Имай предвид и D2, който има същото оръдие като теб, но е с по-кекава броня.

                                TD-та Тиър 2/3
                                Страшни са, когато не ги знаеш къде са. Ако не се моташ сам имаш голям шанс някой да ги открие преди да е станало късно. Видиш ли ги веднъж умират бързо и лесно. Броня нямат и животът им е символичен. Мардерът и СУ-76 са на три – четири изстрела живот. 1:1 (когато се видим по едно и също време) с Мардер съм винаги победител. Само внимавай с Т82 и неговата гаубица, че имат потенциал да те „уаншотнат”. Видиш ли такъв, никога не стой на едно място, а стреляй в движение.

                                Скаути тиър 4
                                Много неприятни противници, но хубавото е, че ще ги срещаш рядко, а и те най-често търсят артилерията. Скаутите имат скорост, маневреност, живот и понякога въоръжение и броня да ти вгорчат живота. Най-добре спри спокойно и почвай да ги снайперираш. Ако почнат да се въртят около тебе, върти се и ти (корпус и купол). В повечето случаи не им се отдава и изяждат доста снаряди. Леопардът е най-неприятен, защото челната му броня не се дупчи, а и има много живот. Т-50 е веднага след него заради здраво дупчещото и скорострелно 45-мм оръдие. М5 и Pz 38 nA са по-безопасни.

                                Средни Тиър 4
                                Pz 3, Т-28 и М3 са неприятни противници, но си имат до някъде чалъм и тримата. Pz 3 има непробиваема челна броня и много висока скорост и маневреност. Повечето противници или ще пробват да те изтаранят (много е болезнено!) или ще обикалят около теб. Второто не е лош вариант, защото страничната му броня е лоша, а неговото оръдие има проблем с това да те пробива винаги. Видиш ли Pz 3 внимавай от таран и търси как да излезеш странично (отзад не е добре, че танка е добре брониран). М3 е неприятен заради мощното оръдие, но отвъд това не представлява проблем. Класиката е да търсиш да му скъсаш веригата, след това да се сближиш странично и да го нахраниш. Номерът става и без веригата, защото повечето М3 карачи се спичат, когато някой им влезе в близък бой и почват да правят глупости. Т-28 е най-неприятен. Откакто му махнаха лазерното оръдие е малко по-добре, но пак е неприятен с по-големият си обзор и хубавото 57-мм оръдие. Доброто на Т-28 е че е огромен и няма броня, като в същото време прицелва малко бавно. Така, че търси сближаване с бясно маневриране и стрелба от ход. Не си играй на снайперски дуели, ще загубиш.

                                TD-та Тиър 4
                                Най-неприятния противник, който има и най-голям потенциал да те убие. Най-добре, въобще не се набутвай в тях, но ако няма как да го избегнеш търси сближаване и излизане от страни. Номера не минава само при М8А1, който е бърз и с купол. Хетцерът ще го срещаш най-често. Челно нямаш шанс даже да го пробиеш, а той има неприятна гаубица.

                                Като цяло нещата синтезирани с няколко думи са такива: Не се бутай там където има много TD-та. Остави ги на скаутите и твоите TD-та. Не се мотай сам. Ако видиш слаби танкове се хвърляй смело отгоре им. Бидейки тежък танк най-отгоре в листата имаш известни възможности да командориш. Така, че смело подкарвай народа, в повечето случаи слушат.

                                Успех!
                                Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

                                Comment

                                Working...
                                X