Съобщение

Collapse
No announcement yet.

World of tanks

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    На Руския сървър новия пач е факт от няколко дни. Още не ми се е паднало да играя на "Линията Зигфрид" - умирам от любопитство...
    Еще Александр Сергеевич Пушкин говорил: "ДУШИ прекрасные порывы". Надо правильно расставлять акцент, товарища офицеры.

    Comment


      StrEagle написа Виж мнение
      Как се купува Pantera
      http://www.youtube.com/watch?v=RxPSBEB1e18
      Мда, аз конвертирах един куп XP за да направя същото. Иначе си е мъка.
      albireo написа
      ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

      Comment


        Ако имаме късмет, в утрешния пач ще е включена българската локализация на играта - един познат направи превод.
        "Мы летим, ковыляя во мгле, Мы ползем на последнем крыле. Бак пробит, хвост горит и машина летит. На честном слове и на одном крыле..."

        Comment


          Пача вече е налице.
          War, war never changes..

          Comment


            Аз си разгледах вече танкчетата, но все пак на работа не мога да цъкам, така че довечера ще ги тествам.
            albireo написа
            ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

            Comment


              А, колеги. Само при мен ли е проблема, че не мога да превключа на full screne? В смисъл: сменям резолюцията, но нищо не се случва-нито в момента, нито в следващата игра. Проблемът е, че играта ми е изключително тъмна, а за да променя гамата трябва да съм на цял екран. Наскоро я започнах.
              И още един въпрос: често ли се срещат играчи със Tank Destroyer? Всички досега си пърпорят с обикновенни танкове.
              Last edited by ssbg; 10-08-2011, 23:04.

              Comment


                Имаш опция "full screen", избери я.

                TD има предостатъчно, ако си още Т1 няма как да срещнеш такива.
                albireo написа
                ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

                Comment


                  Играта наистина е добра и си струва да се отдели време, но аз лично не мога повече да я играя. Забелязах също така някой отрицателни страни:
                  Така наречения Team play/work поне на ниските нива практически липсва. Играех по принцип с Leichtraktor и Pzjg1 и когато за първи път влязох в определена нова карта, никой нищо не пишеше-планове или идей. Само на една карта сработи работата в екип, но тя повече се състоеше от струпване на повечко машини в тесен проход.
                  Трудно е при Random Battle да срещнеш един човек няколко пъти. Имаше един играч, който ми обясни как стоят нещата с Pzjg1, но повече не го и засякох.
                  Защо в една битка има танкове от Tier2 до Tier5? Не знам дали това е "реалистично", но наистина ми е интересно дали е възможно Pzjg1 да унищожи Hertzer в челна битка. Наистина не знам и затова го задавам като въпрос .
                  Защо докато аз се крия в храстите и около мен са само танкове от моя отбор, по някакъв начин артилерията им с един изстрел ме унищожи? Явно е трябвало да имат Light Tank, за да спотва, но не е било възможно, понеже се бяхме наредили в кръгче и аз и още два танка бяхме вътре. Нямаше още никакъв контак с противника. Може ли някой да ми обясни как би станало това?
                  Вчера играх практически от 18 до 1 през нощта без да прекъсвам и дори не успях да събера пари да взема Marder 2, при все че в 90 процента от битките съм засякъл/унищожил/ повредил противников танк. Наистина ли е бавно събирането на пари(сребърните) или така е нормално и "честно". Интересно, че дават опит и пари дори, когато и изстрел не съм произвел и нищо не съм направил (спря ми интернета в началото на битката и после се оказа, че са ме гръмнали...).

                  В никакъв случай не казвам, че играта е глупава или не става просто! Наистина е добра и развива умения като тактика, наблюдателност и концентрация както повечето игри, но това което аз съм видял от Отборна работа е, че тя практически липсва. Поне на моето ниво-Pzjg1. Бих продължил да я играя, но и отделно наистина много време ще отнеме докато стигна заветния Stug3.

                  Comment


                    ssbg, ще се опитам да отговоря по ред на въпросите ти

                    Team work се появява доста по-нататък. В random битки е голяма рядкост да се види смислена отборна игра, но когато се получи е страшно удоволствие! Когато започнеш да играеш company битки или кланови войни - там без отборна игра и читава тактика нищо не става.

                    Танковете се разпределят в битките по tier на машините.
                    Машините от tier 1 се бият само с машини тиъри 1 и 2, тиър 2 виждат машини от 1 до 3, тиър 3 виждат от 2 до 5 или 6 (не съм сигурен), и така нагоре, с някои изключения - например леките танкове тиър 4 - А-20, Леопард и американския (не помня името) могат да уцелят random битка с машини тиър 9!

                    PzJg1 срещу Хетцер в челна битка - минимални шансове. Евентуално ако си се скрил добре и успееш да го уцелиш в някоя слаба точка на предната броня или да му повредиш оръдието - иначе нямаш шанс, ще те отнесе с два изстрела.

                    Артилеристите обожават статични мишени, криещи се в храстите. Имам руското Су-26 - при началото на рунда редовно отнасям някой и друг противник просто като пусна профилактични изстрели на сляпо по най-популярните храсти.
                    Останало ми е като навик от времето, когато всички артилерии се набутваха в храстите, и не помръдваха до края на играта или докато не ги убият.
                    От доста време се води спор за и против наличието на артилерия в играта, като основният аргумент на противниците е, че артилерията предизвиква camping. Моето мнение е точно обратното - няма как да се залостиш в някой храст и да дебнеш цялата игра, при условие, че си прекрасна статична мишена за противниковата артилерия. Най-много camping съм видял в игри без артилерия изобщо - тогава всички са спокойни, че няма кой да ги накаже отгоре и дебнат безкрайно.

                    Из форума на играта (европейския) имаше обяснено как работи камуфлирането на танковете - за да се скриеш, не трябва да си в храста, а зад него. По този начин храстът прикрива даже пламъка на оръдието. Сега не мога да намеря темата с обясненията, ще я пусна по-късно.

                    В малките битки се изкарват по-малко пари и опит. В допълнение - премиум акаунт пуснал ли си? Това ти дава +50% опит и кредити (сребро) от всяка битка. Иначе наистина е тегаво и бавно.

                    Пари и опит се изкарват от:
                    - засичане на противници - и в допълнение за всеки убит противник от съотборник ще получиш 50% от това, което е спечелил съотборника ти от убийството. Най-доброто ми постижение със скаут танк (А-20) е около 1500 опит в такава битка - 12 засечени противника, всичките убити от съотборници.
                    - повреждане на противници - ако нанесеш 90% щети на противник, ще вземеш доста повече опит, отколкото ако само убиеш такъв противник, останал на 10% живот. От това се изкарват най-много опит и пари. Случвало ми се е да завърша битка без нито едно убийство, но с 12+ повредени противника и да изкарам 30-40 хиляди чисти кредита след плащането на ремонт и снаряди - това с Panzer IV или VK3601 например.
                    - пленяване/защита на флага - ако сам качиш над 80%, получаваш солиден бонус. Същото важи и за защита - смъкнатите точки дават доста опит.
                    - победа - за победа се взимат +50% опит. Ако си жив в края на битката - получаваш още повече.

                    Драпай към Stug, това е прекрасна машина! Ако наистина ти харесва игра с TD-та и ти допада такъв стил на игра, просто ще намериш машината на мечтите си
                    Аз лично съм заклет танкист, но Stug е машината, която най-много ми допадна от всички TD-та.
                    "Мы летим, ковыляя во мгле, Мы ползем на последнем крыле. Бак пробит, хвост горит и машина летит. На честном слове и на одном крыле..."

                    Comment


                      @feersum- Благодаря за обширния отговор. Поради липса на време изтрих играта, а и се натрупаха много други игри за минаване-В тылу врага 2, Theater of War, Panzer Corps, HoI 2 AoD... а варианта едва-едва да събирам пари за Щуга не ме устройваше (не че ще мога скоро да ги изиграя де).
                      Добре се получи и с Support-a понеже за половин ден ми изтриха акаунта. Мислех, че ще минат дни.
                      Много добър плюс на играта е, че е доста динамична, не зависимо дали има Team Work или не.
                      Междудругото @feersum, имаше карти, на който противници изникваха ЗАД нашата база, при все че и по двата фланга имаше наши танкисти. А и поради факта, че на Himmeldorf (тъмната карта) някой скачаха 100 метра нагоре и се курдисваха на стената в десния край на картата (като вляво остават някакви вагони мисля). Интересно как точно се получи това?

                      Comment


                        Хм, бая си нетърпелив. Т1 се преодолява точно след 1 победа. За Pz Jgr I ти трябват 185 xp. След това ти трябват ~ 1400 за Мардер, при положение че Pz Jgr I е доста забавен за игра. 1400 xp без premium се изкарват... ако съвсем не бързаш можеш да играеш само до 1вата си победа за деня за да си вземеш 2х бонуса, ако караш така ще ти е съвсем безболезнено. А Мардер е просто невероятен TD за нивото си. Цъках го в бетата, но сега играя много концентрирано и TD линиите съм ги изоставил.

                        (бел. бонусът за победа е 1.85х а не само 50%).

                        И защо изрично си поискал да ти се изтрие акаунта? Той не ти пречи да си стои там, ако по някое време ти се доцъка пак. Просто ми е странно. WoT е игра която може спокойно да се цъка по 5-10 мин на ден, през ден, веднъж седмично, веднъж месечно... Въобще не те обвързва по никакъв начин. Аз съм имал периоди на активна игра следвани от дълги периоди на въобще никакво внимание или пък периоди на съвсем лежерно цъкане малко по малко. А ти като си решил че не ти се играе и край, дай да изтрием всичко.
                        albireo написа
                        ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

                        Comment


                          Imperial написа Виж мнение
                          (бел. бонусът за победа е 1.85х а не само 50%).
                          Грешката е моя.

                          ssbg написа Виж мнение
                          Междудругото @feersum, имаше карти, на който противници изникваха ЗАД нашата база, при все че и по двата фланга имаше наши танкисти. А и поради факта, че на Himmeldorf (тъмната карта) някой скачаха 100 метра нагоре и се курдисваха на стената в десния край на картата (като вляво остават някакви вагони мисля). Интересно как точно се получи това?
                          Вероятно не сте ги засекли. Може да са се шмугнали зад някой храст или зад камънаците, а вашите по фланговете не са ги видели. Всъщност може и да са ги видели, но да не са имали research-нато радио, че да ви предадат какво са видели.
                          За Химелсдорф имаш предвид хълма със замъка, мисля? Достъпен е по рампи и от двете бази, и е основен път за атака за леки и средни танкове.
                          Жалко, че си изтрил акаунта. Както Imperial спомена - играта няма къде да отиде, нито ще загубиш това, което си изкарал досега, ако не влизаш известно време.
                          "Мы летим, ковыляя во мгле, Мы ползем на последнем крыле. Бак пробит, хвост горит и машина летит. На честном слове и на одном крыле..."

                          Comment


                            Въпросче:
                            Ако на КВ се сложи гаубица 122 или 152 мм, ще получи ли опцията за стрелба на артилеристите или пак си остава на право мерене в снайперски режим?
                            Еще Александр Сергеевич Пушкин говорил: "ДУШИ прекрасные порывы". Надо правильно расставлять акцент, товарища офицеры.

                            Comment


                              CaptMick написа Виж мнение
                              Въпросче:
                              Ако на КВ се сложи гаубица 122 или 152 мм, ще получи ли опцията за стрелба на артилеристите или пак си остава на право мерене в снайперски режим?
                              Оставаш на право мерене. Не се надявай на точност на по-големи разстояния. Имай предвид, че 152 мм зарежда 28-30 секунди при 100% обучен екипаж.
                              "Мы летим, ковыляя во мгле, Мы ползем на последнем крыле. Бак пробит, хвост горит и машина летит. На честном слове и на одном крыле..."

                              Comment


                                С КВ първо отключи 122мм. След това веригите, купола (не го слагай още), 152мм (слагай купола и оръдието) и вече отключи всичко останало. Аз използвам 107мм - намирам го за изключително добро. 500 коня дизеловия двигател също няма смисъл да го слагаш - чак 560коня.

                                Аз притежавам 75 танка, в това число всички танкове с ниво 5 и до T32, IS, KT, TigerP, Panther2, Ferdinand.
                                War, war never changes..

                                Comment

                                Working...
                                X