Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ROME:TOTALWAR

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Според вас кой мод на Rome Total war е по-добър - Europa Barbarorum или Diadochi?

Comment

europa barbaroruм не е лош но мисля ,че Diadochi е по-добър

Comment

Попринцип на кампании много по-лесно е да играеш на диадохи, европа на варварите е доста по-трудничка, но също толкова увлекателна...

Comment

В Total War картагенците имат на щитовете си полумесеци. Има ли някаква историческа истина в това и ако има този полумесец какво символизира?

Comment

Символът на Византион също е полумесец.
            Иначе штандартът им наистина бил такъв. Виж в тази тема /второто изображение на носа на кораба/:

И една нелоша дискусия в ето този форум относно картагенското въоръжение.
            Page 1 of 3 - Армия Карфагена - опубликовано в от Адама до Асгарда: Приветствую всех! Заинтересовал следующий вопрос - как выгляди внешне и чем были вооружены контингенты собственно Карфагена (не наемники из Иберии и кельты). Основу их составляли жители самого Карфагена и ливийских владений, именно их Полибий именует "африканцами". Насколько я понимаю, об их боеспособности есть двоякие сведения. С одной стороны эти "африканцы" очень малочисленны (12 тыс. при Тунете в 2...

По щитовете тип хоплон виждаме дори характерната медуза.
            Колкото до символа на града, по-скоро е бил това /както правилно е отразено в Europa Barbarorum/:
            sigpic

Comment

Дам, тия пичаги явно знаят какво правят А всъщност във форума, който си посочил, първият пост, втората снимка - картагенците с коня и палмата е взето от Mount&Blade.

Comment

пичове,изпаднал съм в голяма дилема-кой мод да играя rome total realism,darth mod или SPQR mod.
                иначе сега на оригиналната игра съм с макетата на хард,държавата ми се разпростира на балканите и мала азия.във война съм с римляни,египет,скити и германи.поприцип войната с някои от тях е доста безобидна и сериозни битки има с римляни и египтяни,тук-таме германите изпращат една обемна войсчица,но ги разбивам.римляните ми обсаждат тесалоника,термон мисля,че беше и това.столица си направих константинопол и го развих много.
                единствено египтяните,с тези фараонски мутри,ми прецакват всичко на изток.разбивам ги,те ме разбиват,но някак си се чувствам безсилен срещу тях,а и си са станали голяма империя.точно те ми спряха настъплението срещу рим(щях да тръгна от илирия,през алпите и към рим,като изпратя десант към южна италия),защото просто ми трябваше армия за поддържането на реда на изток.така е при мен.
                предполагам има хора,които играят на rome total war-а,така че пишете за кампаниите си,просто така,за кеф!

Comment

Битките са страхтни, но като всяка Total war има два огромни недостатъка, тази игра. 1. -Малка карта - че на кой му е достатъчно да завземе само Северна Африка, Леванта и Европа? Поне на мен не ми е. Или целият свят или нищо!
                  2. Някой се оплакваше за пренебрегването на племена и фракции в играта - отново основен елемент за total war. Е, верно, че съм фен на Europa Universalis сериите, но на total war признавам, красивата графика.

Comment

kamos,
                    С Македоните имаш един голям недостатък и това е тежката и тромава фаланга, която е подходяща срещу пехота, ама срещу египет никога не може да стигне колесниците с арчъри. Аз като играя с македоните, и водя битки с Египет в Азия гледам армията ми да включва 2-3 групи арчъри по възможност Критски стрелци, поне 4-5 отделения конница колкото се може по-развита и останалото фаланги за задържане на пехотата. Отначало ги почвам със стрелци, те се подлъгват и пехотата тръгва към фалангите, дърпам стрелците назад макс. бързо и пращам напред фалангитите. В това време пускам конницата срещу стрелци, колесници и де що измет има там да стреля. Точно тук имаш голямо предимство, щото македонската кавалерия е по-бърза от другите и има голям бонус при засилка. Като измета стрелците, които не винаги са повече от 5-6 отделения с конницата щурмувам пехотата им в гръб и така се оправям. Е винаги се дават доста жертви ама после си ги ретрейнвам и така.
                    А пък за египет ти трябват повече от 2-3 пълни армий и първо се стреми да превземеш по-важните им градове, а не карай наред като Александър Македонски.rolleyes1:
                    Та така...пиши дали тази тактика ти помага.

Comment

Bratignat е прав отчасти.Битките са наистина мощни.Има обаче много прецакани фракции.За картата не знам,може би ще е по-добре да е целия свят,но замислете се,как ще играем с или срещу тези племена от Австралия и Океания.Много изпуснати градове и някакви фалшиви столици.Има единици с напълно странни,смешни и исторически некоректни скинове,аз съм си историк по природа,много ме кефи да чета исторически енциклопедии и така ги забелязвам тези работи(все пак си има модове за тези неща).
                      Също едно нещо съм забелязал,юнитите на една фракция имат едни и същи цветове,както при реално-времевите стратегии(на които съм огромен фен).например - тракия,този зелено-син цвят,иберийците("Испания),жълт и още има,ама ме мързи да пиша.Според мен това е некоректно.Както и да е,все пак тази игра е просто велика и не ми омръзва просто.
                      Alien,за стрелците си прав,обаче аз досега успявам някак си да ги приклещя колесниците,а и със стрелци не преценям много и не ги използвам доста.За това приклещване на колесниците го правя,като разполагам отрядите в различни форми,жертвам някой милиша хоплайтс и ги обграждам с фалангата(аз съм експерт в това).Попринцип пехотата ми е лесна,най-лесна,по-трудно се справям с конница,а най-трудно с слончовци и колеснички.
                      Иначе римляните(червените) ми изпратиха две пълни армии и сега ми обсаждат един град,преди това отидох и превзех три германски града,избих населението за кинти и ги оставих,че ме мързеше и тях да защитавам.Зелените римляни имат една пълна армия на Балканите и явно ще ме нападат.Египтяните ги бих една битка-до крак ги избих,но армията им не беше кой знае какво.В Спарта,Атина,Коринт и Константинопол събирам армия и флот,че пичовете сципионски ми разбиха съюзника-Картаген.Това ми бяха единствените съюзници,с други държави имам търговски договори,ама картагенците ме кефят.Сега ще опитат от македонските сариси.
                      П.П.Чудя се дали да си взема оригиналната игра да цъкам онлайн,обаче се чудя,за това дали ще има кой да играе онлайн,да не се прецакам??????????????????????????

Comment

В кампанията с македонците,завзех южна Италия.Лошото е ,че бях разбит от римляните(лилавите и червените) пред Рим.Една грешката ми беше,че с конницата си се унесох да трепя велити,които бяха доста масивен брой.Всъщност ги избих всичките без няколко,които бяха избягали и ме мързеше да ги гоня.Съпрокосновенията с червените римляни бяха печеливши-нападнаха фалангата ми и просто не направиха нищо,та ги избих повечето.Всичко това беше на десния фланг.На левия беше тотално зле.В началото на битката бях подредил армията за битка първо с червените,а после чак с лилавите.Обаче не,лилавите и червените бяха близо един до друг.Не се усетих да преместя фалангата в по-защитна формация,защото бях сигурен,че ще удържат докато армията на десния фланг победи напълно червените и да нападне врага в гръб.Между другото конницата ми беше тотално законтрена от принципи,хастати и вражата конница и генерала ми умря(не знам защо,но тук пак си мислех,че моите ще победят).
                        След смъртта на генерала не ми се разбяга армията и продължавахме да се бием и отдържаме.Тъкмо довършвах последните отряди на червените,когато на тях им се притече помощ от отрядите,които разбиха конницата ми.Десния фланг бе блокиран.Конницата ми беше напълно разбита.След минути левия фланг бе пробит от огромната численост на врага.Веднага изпратих един отряд да спре войниците,които преследват хората от левия фланг.Оттам нататък просто ме прегазиха.
                        Доста тактически грешки допуснах точно в тази важна битка и ще гледам да ги оправя за да не се повтарят.
                        Една от най-емоционалните ми битки,които съм водил на всички тотал уарове!

Comment

kamos, няма ли да е по-добре да не наричаш различните семейства римляни като - зелени, лилави и червени...Споменавай ги като SPQR, Юлии, Брути, Сципии...

Comment

не ми се пишат имената им,че ще стане грозно.

Comment

Тотал реализмът за Rome е доста добър. Играта, разбира се, върви по-пипкаво, защото картата е фрашкана с нови градове. Скиновете на войниците са оправени, няма кичове и шарении. На по-трудни настройки мъчно излизам от Италия с римляните. В един момент Републиката е във война с Гърция, Македония, Картаген и галските племена.

Толкова по-горд съм, че мазно преведох един силен флот с десантен корпус до Картаген и изтрепах столицата на финикийците подло и бързо, изпоразруших всичко и се върнах в Италия

Впрочем, какви са тия Юлии, Брутии и Сципии (или Джулиай, Брутиай и Скипиай, ако слушам компа). Разбирам последните да бяха Юнии и Корнелии... нямам нищо против да има различни римски фракции - идеята за гражданската война, за сенатските мисии, длъжностите и различните направления на експанзия е яка. Реформите на Марий и вдигането на популярност пред народа също ме кефят. Просто имената са леко дебилни.

Впрочем, да се играе със Сената е доста приятно (стига да не щракна по грешка на сенатските мисии ).

Едно ми липсва в Rome, в Medieval II и в BI: титлите. Ако помните, в стария Медивъл имаше свитък с титла за всяка държана от играча провинция и още няколко титли за държавни служби от някои скъпи сгради. Човек можеше да вдигне точките за управление (Acumen или Management) на някой генерал като построи катедрала и от нея обяви генерала за архиепископ. А после можеше да направи архиепископа граф на нещо си и така да си вдигне доходите от съответната провинция. И ако графът-архиепископ загинеше на бойното поле - да повтори процедурата с нов (звучи идиотско, но си е съвсем по средновековному). Нещо подобно за BI или Мedieval II би било просто неоценимо. В BI има някакви титли, ама ако пропуснеш да ги метнеш на нов човек - ги губиш.
                              Last edited by gregorianus; 10-04-2010, 04:53.
                              Луд на шарено се радва - цивилен блог

Comment

gregorianus написа Виж мнение

Впрочем, какви са тия Юлии, Брутии и Сципии (или Джулиай, Брутиай и Скипиай, ако слушам компа).
                                Те са. Иначе сега играя с иберийци и скоро Нил ще ми пои конете

Comment

Working...
                                X