Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ROME:TOTALWAR

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    Разбрах, че имало някакъв начин да се променят имена на градове в играта. Това би било хубаво. Може ли да стане по време на самата игра? Примерно превземаш Мемфис със Селевкидите и го прекръстваш на Египтофигон Или се прави веднъж завинаги?
    И дали има начин да се добавят градове?
    Луд на шарено се радва - цивилен блог

    Comment


      Имената на градовете наистина могат да да променят,но не и по време на игра.Все пак не съществува такава опция в оригиналната игра,а и за самото променяне трябва да променяш файлове в играта.
      Така стигаме до великият извод,че "все пак не се знае"!

      Comment


        Баф маа му, ся ше трябва да диря хинформация по нета на ингелицкий язик.
        Луд на шарено се радва - цивилен блог

        Comment


          Ще потърся нещо и аз в нета,че съм доста добре с "ингелицкия".

          Comment


            уфффф,че ми е скапано,училището започва и даже козунака с чай не можах с кеф да си ги изпия и изям......
            Доколкото разбрах не може да се променят имената на градовете по време на игра,обаче се сетих,че може след като превземеш град да излизаш с алт таб от играта и да влезеш в файловете и си ги променяш.Не се знае обаче това дали няма да доведе до изхвърляне.Чудя се дали да пробвам,но ме е страх да не ми се прецака играта,че преди ваканцията нещо липсвало някакъв файл.Та преинсталирах играта и се оправи.Явно нещо съм изтрил по погрешка.

            Comment


              Сега реших да подхвана отдавна изоставена кампания в europa barbarorum с македонци. Лошото там е че няма къси кампании, но това не ми пречи кой знае колко многопревзел съм целия балкански полуостров, от апенините е останал само Сицилия непокорена, на североизток съм стигнал до Крим, като почти цяла Мала Азия е под мой контрол. Сега обръщам поглед към Сирия, та да свършвам тази пуста кампания, но преди това мога да побия селевкидите и ако имам възможност иберийците

              Comment


                europa barbarorum отдавна не съм го играл,беше готин,само дето беше на някакъв език,който изобщо не го знам и не схващах нищичко.Но самият мод беше готин.

                Comment


                  На мен си ми е на английски, не знам на теб какво ти изписва, но якото там като цъкнеш върху определена войскова част единиците говорят на родния си език - римляните на латински, гърците на гръцки...вероятно има изключения, не съм се заглеждал много точно там

                  Comment


                    Това с родния език на юнитите е готино,ама аз по време на битка не ги слушам много какво приказват.Иначе май на италиански ми беше,не мога да се сетя изобщо.

                    Comment


                      Не само езика на юнитите ами и имената на сградите, както и тези на самите юнити са на езика на съответната нация - гръцки, латински, финикийски, старогермански, келтски и т.н. Предполагам това си имал предвид kamos с "някакъв език,който изобщо не го знам и не схващах нищичко".
                      За мен обаче, като човек търсещ повече реализъм, това определено си е плюс за играта.

                      Comment


                        Sulla написа Виж мнение
                        За мен обаче, като човек търсещ повече реализъм, това определено си е плюс за играта.
                        Определено. Не знам как е при другите, но при мен при някои юнити последната сричка от названието им, когато цъкна върху тях, се повтаря. Например - peshetairoi-oi-oi, нещо такова. Вероятно е така поради наслагването на самия глас, когато са го обработвали.

                        Comment


                          Ще изпонаучим стародолноегипетски така всичките
                          Луд на шарено се радва - цивилен блог

                          Comment


                            Що да не?

                            Comment


                              Един въпрос - нещо не мога да ритрейнвам юнити във всички градове. Сега превзех един гръцки град и си викам да ги ритрейна поради загубите и ми дава че може да ритрейне само прашкари. Какво трябва да направя - може би да развия казармата?

                              Comment


                                Ако играеш EB (Europa Barbarorum) трябва да имаш предвид, че не във всеки регион можеш да тренираш всички единици на твоята нация. Не може примерно да обучиш камилска пустинна кавалерия в германските гори . В регионите от родната ти земя (Homeland) можеш да тренираш всеки твой юнит, стига разбира се да си направил ² тип управление и да развиеш казармите. В чуждите региони, които покоряваш (Expansion), можеш да тренираш основното ядро твои единици и някои местни. Местните ги тренираш от т.нар. помощни/допълнителни казарми. В още по-отдалечените чужди региони, в които можеш да изградиш само управления от III и IV тип (васални и съюзнически провинции), тренираш само някои от твоите единици и повечко местни.
                                Естествено, за различните нации си има и изключения или по-скоро особености в тази система на трениране. При римляните например, трябва да се случат някои реформи напред във времето, за да тренираш всички техни единици в родните им провинции и в Expansion регионите.

                                Ето за разбиращите от ингелицкия повече инфо по темата цък

                                Comment

                                Working...
                                X