Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ROME:TOTALWAR

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    За парички слагай "tax rate" в градовете на макс ,като гледаш и лоялността на популацията да не намалява прекалено много.От кръстоносните походи няма много смисъл .Разпускай си кръстоносците в края на хода и после пак, за д ане дезертират.

    Comment


      В Гаймспот четох, че е добре такс рейт да е на минимум, за да не ми вдигали бунтове населението.
      I can't continue like this - surviving in the world of nothingness.

      Comment


        Приятел пробвай с по-лесничките стратегий като за начало, те общо взето са на един и същ принцип, та няма голямо значение дали ще се биеш през 1000 или през ВСВ (голям недостатък по мое мнение) , като всяка стратегия си има свойте тънкости. Препоръчвам ти Рим тотал уар и Хартс оф айрон (ех, тоз правопис).
        Иначе за спарта, радвам се че помогнах, ако има други проблеми казвайте.
        Кръвта из нашите гърди
        не е съвсем изляна!
        Народе, цял стани! Иди!
        Че Македония въстана.

        Comment


          Момчета някой да ми помогне! Значи Инсталиерах си Мода "Троя" пускам го и всичко върви нормално обаче, Когато щракна върху Сингъл плеър, после върху "the troyjan war" , зада започна да играя ми Изписва " Please choisun item from the list" та въпроса ми е къде е тоя лист и кво да избера ??? Също така когато дам на "custum battle" избирам си поле избирам си с кой да играя прая си войници иии когато дам старт ме врща обратно на мястото където трябва да си избера с кой да играя. Та въпроса ми е как да оправя това и къде е тоя лист и кво трябва да избера от него ???

          Comment


            Не си направил правилно инсталацията,виж по-назад съм дал разяснения на Sulla защо става така.
            "...WE WILL EITHER FIND A WAY OR MAKE A NEW ONE..."
            HANNIBAL BARKA 217 B.C.

            Comment


              проблема е, че на мен не ми излиза такъв "fix" файл.И незнам от къде да го намеря.

              Comment


                някой можели да ми прати крак за rome total realism

                Comment


                  Няма такъв крак. Инсталирай си оригиналния Рим. След това си я пачни до 1,5. Ако сложиш и Варварската инвазия си я пачни до 1,6 версия. Сложе тогава краковете за тези версии-1,5 и 1,6 и тогава си инсталирай Тотал реализма. Нищо друго не ти трябва.
                  здз

                  Comment


                    Ако ви харесва темата фентъзи, ви препоръчвам мода The Fourth Age. Иска версия 1.6 на Рим-а(т.е. + БИ + патч 1.6).Става въпрос за новата епоха, след войната за Пръстена(от LOTR).
                    Много се изкефих като видях как момчетата са барнали Троловете и Мамукилите - страхотна работа.
                    А самата карта на Средната Земя е просто шедьовър - самото наличие на сгради от типа на Ортанк, Минас Тирит или пък Статуите на Великите крале, могат да ви подскажат каква детейлност е постигната на стратегическата карта.
                    Расите, с които може да рацъквате са все още относително малко, но пък за сметка на това разнообразни - Обединеното кралство(Гондор), Роханското кралство, Харадримите, Дънланд, и още 2-3 на които им забравих имената...

                    Просто задължителен мод, за всички фенове на фентъзи жанра и TW поредицата.

                    Comment



                      Това трябва да го видя!

                      .
                      ..И кажи ми ти страннико,
                      чувал ли си звук,
                      по- велик от тропота на хиляди коне!!?...

                      Comment


                        Играл съм мода но не ми хареса особено. Народа от дун имаше орки в армиите си което за мен си е странно (въпреки че в книгите заедно правеха мизерия сега без саруман ми е странно).Другото което ме изуми бе че Гондор ме нападна след 5-6 хода (играх с Рохаримите).Лошото бе че има малко царства (можеха да жертват придържане към книгата за повече забавление като сложат царства за джуджета и елфи,даже по добре би било да се играе войната за пръстена).

                        The end of the world came pretty much as we predicted.Atomic spark,struck by human hand raged out of control.Great cities were reduced to dust,burning continents were absorbed by boiling oceans.The spirits of the dead faded in the background radiation that blanked the Earth.

                        The 2 minute war - FallOut

                        Comment


                          Расите са малко, понеже всяка си е много специфична и има "Зони за наемане"(AOR). В Къстъм батъла ги има Елфите и Джуджетата, а и рабрах, че по-късно ще ги добавят и в Кампанията.

                          Comment


                            А аз да попитам, ако вече съм кракнал играта, как става номера с пачовете и модовете? Трябва да изровя оригиналното .ехе? Или има и някакъв друг начин? Щото не ми се преинсталира цялата игра. Иначе сега играя с гърците, тези изроди ако имаха и конница като хората, просто нямаше да имат спиране. Подреждам армията като триъгълник - бедрата му се образуват от хоплитите, като най-здравите с които разполагам се поставят в центъра, във вътрешността му поставям пелтастите и арчърите, като арчърите са в самата му основа. По фланговете, вече извън триъгълника разполагам наличната конница. Ако настъплението се извърши като хората строя на врага се разцепва на две, като основната маса лющи по върха на триъгълника. Всичко, което се спусне по фланговете в дълбочина бива притиснато между конницата и хоплитите и се разпада за секунди.
                            Пелтастите допълнително изтощават врага, а са добре защитени зад хоплитите. Основно се работи с конницата, като основната и задача, освен да бие вразите в тил по фланговете е да не допусне вражеската конница да опита обход и да удари пелтастите и арчърите в гръб, където нямат защитата на хоплитите и загиват бързо.

                            Иначе най-бруталната ми победа с тая тактика беше срещу юлиите - 1500 техни, срещу 1600 мои. Резултатът - 1200 убити от техните и 110 (!) от моите.
                            Last edited by Stormbringer; 02-03-2008, 11:38.
                            "Че в България — една държава с най-демократични институции — няма граждани, това е всеизвестна истина у нас вече отколе и от нея са дълбоко проникнати всички ония, които трябва да считаме за творци и актьори в отвратителната трагикомедия, наречена „български политически живот“; че в България няма и публика е също такава истина, която всички сарафи и бакали на българското слово отлично са разбрали, но само малцина от жреците на това слово ясно съзнават, а и които я съзнават, крият я от себе си" - д-р Кръстев, 1907-ма.

                            Comment


                              Stormbringer-е за да направиш рекорд направи каре от хоплитите и сложи в средата стрелци и един два полка кавалерия (само за преследване и доунищожаване на разбягалата се вече армия ), аз така на стандартната игра( без модове и не Барбериана) със 4 полка германски копиеносци , един полк женоря(от ония пищящите със сатърите) и един генералска кавалерия опосках около 3500 британци. Те дойдоха, постреляха поо квадратчето образувано от 4те полка, набиха се в копията и измираха, атака след атака, докато накрая ги разбягах всичките - имах около 100 човека загуби- техните бяха над 3000. Ако го изпробваш със едни спартански хоплити може и да пресъздадеш термопилите според "300"
                              Kerls, wollt ihr ewig leben?

                              Comment


                                Играх с Картаген и обикновенно прилагам следната тактика:първа линия-пехота като в центъра са фалангите от поени ,а по фланговете либийски копиеносци.Втора линия-слингери и копиехвъргачи.На левия фланг-кавалерия,а слоновете са най отпред по двата фланга пред либийските копиеносци,никога не ги слагам срещу вражеска фаланга която е най-често в центъра,затова атакуват египетските бойци с брадви.Действието протича така:Слоновете тръгват на бегом ,разбиват бойния строй и минават през цялата армия на врага в тил,докато сварят да се прегрупират следва втората ударна вълна от моята пехота,докато се колят двете следва третата- слоновете обръщат кръгом и атакуват откъм тила на врага.Армията на египтените се разпада моментално и пускам в ход кавалерията .Цялата битка не трае повече от 30-40 сек.Резултата е като при атомна бомба-2400-2600 убити,при само 250-560 жертви от моя страна.Гледам да не падам под 2000 точки/убити/ при този тип боулинг.Много обичам да чувам често фразата:"As enemies these men are perfect...they're running in terror." Голям купон!!! На всички,които искат да си отмъстят на Египет казвам:"За Бога братя,играйте с Картаген!!!" :clown:
                                "...WE WILL EITHER FIND A WAY OR MAKE A NEW ONE..."
                                HANNIBAL BARKA 217 B.C.

                                Comment

                                Working...
                                X