Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ROME:TOTALWAR

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Ми брат, кво да ти кажа аз поне така го разбирам.
    Иначе на роме не ползвам кодове е освен този за цялата карта ама той си е полезен де...иначе за пари си развивам икономиката и така...

Comment

durex написа
      значи да изляза от играта и после пак да вляза ??? :o
      Еми да ,влизаш чийтваш,после кат ти трябва пак ,излизаш от играта и пак можеш да чийтваш.Сам съм го установил без да се ровя във форуми ,макарче не знаех защо става така.На Barbarian invasion i Medieval II можеш да чийтваш без ограничение.
      "...WE WILL EITHER FIND A WAY OR MAKE A NEW ONE..."
      HANNIBAL BARKA 217 B.C.

Comment

Hannibal Barka написа
        Еми да ,влизаш чийтваш,после кат ти трябва пак ,излизаш от играта и пак можеш да чийтваш.Сам съм го установил без да се ровя във форуми ,макарче не знаех защо става така.На Barbarian invasion i Medieval II можеш да чийтваш без ограничение.
        Ами то няма много смисъл, после май се връщаше сумата.. :sm186: Тоест, затъваш в дългове..

.
        ..И кажи ми ти страннико,
        чувал ли си звук,
        по- велик от тропота на хиляди коне!!?...

Comment

Я пробвайте това http://internetwars.ru/Rome/CasusBelli/CasusBelli.htm
          Графиката е невероятна. И скъпотията също.
          здз

Comment

Пробвал съм го не става,много насича не може да се играе с големи армии,макарче съм с 3.0 GHz Celeron ,768 mb Ram и VCard NVIDIA 256mb. В инструкциите за инсталация пише ,че трябва предварително да изтриеш папката Vegetation,която се намира в Data при ,което след инсталацията растителността става отвратително грозна :tdown .Тревата е някакси неестествено яркозелена.Прилича на стар, долнопробен анимационен филм :clown: .Тотален кич.Няма мод който да съм изтеглил досега и да не съм успявал да инсталирам при това тръгват перфектно.Cassius Beli е единствения мод който не мога да играя,а иначе графиката си я бива.
            Last edited by Hannibal Barka; 08-01-2008, 22:20. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
            "...WE WILL EITHER FIND A WAY OR MAKE A NEW ONE..."
            HANNIBAL BARKA 217 B.C.

Comment

кажете някой добър мод ..най добрия де , и ест опишете как са инсталира и от къде да го истегля

Comment

Ето този е добър-в момента го играя. http://internetwars.ru/Rome/TerraeEx...xpugnandae.htm
                здз

Comment

durex написа
                  кажете някой добър мод ..най добрия де , и ест опишете как са инсталира и от къде да го истегля
                  Следващи мнения с подобна граматика и правопис ще се трият.
                  albireo написа
                  ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Моля ви пробвайте Дарт мод. Явно съм пристрастен към направеното като сложност на сраженията от Средновековие 2 от този младеж. Чак сега поиграх и на мода му за Рим. Е класика. Графиката е много прилична. Бронята на войниците е с отличителен матов цвят. Голяма подробност по доспехите. Не всичко е променено, но си личи че е направено много. Много карти за готови сражения както към Рим, така и към Варварската инвазия. Повечето войници са същите , но много по-подробни и ярки и като цвят така и като красота. Към Рим има 5 кампании, които се играят по отделно. Всяка една нация е с характерен военен строй и тактика както в Рим така и при варварите. Има в Рим десетки исторически битки-почти всички най-известни. Въобще който иска нещо красиво и небъгаво, сложно като сражение и добър баланс моля да го пробва. Мода е общо над 500 мб. Състои се от две части във версия 8,0 и 8,1. Успех.

ето и линк за сваляне.
                    Last edited by pop69; 15-01-2008, 01:42. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
                    здз

Comment

Кажете каква тактика използвате за бой на открито поле. Защото например има едни Исторически мисии, в които най-често си обкръжен и твоите хора са два пъти по-малко. Не знам на кой какво да заповядам и като дам начало на битката за отрицателно време мелачката е задействана, става голяма касапница и преди да успея да дам каквато и да е заповед, три четвърти от армията ми е унищожена или побягнала. Примерно в битката за Спарта. Там уж няма стена. Имам четири катапулта, с тях всявам малко хаос и паника сред войниците. Ама те постоянно идват нови. Пехотата с копията напред като направят формацията не мога да ги бия, дори и да съм със същата пформация. Стрелците сякаш нямат ефект срещу тях, а катапултите кога уцелят, кога не, пък и доста бавно се придвижват. Като пусна тежката конница, тя уж прегазва обикновените спартанци (сиреч само с малко щитче и меч), ама дойдат ли ония с копията, изведнъж почват конете ми един по един да падат и накрая се разбягват.
                      I can't continue like this - surviving in the world of nothingness.

Comment

Кажи за коя мисия и ще ти обяснЯ, тези изторическите си ги минавам за разтоварване, най-ме радват тия на ханибал де. Иначе за спарта, това е една от по-гадните мисий и тук не ти трябва толкова тактика колкото търпение. Първо - катапултите ги обръщаш към идващата армия не само да хабят муниций към врага, второ хващаш всичко по-мобилно, слоновете и задължително 2 фаланги с копия. Придърпваш врага един по един, фалангите го задържат отпред (защото да не се лъжем, тез с копията с врага, другите спокойно за един отряд конница ги разбиваш) , докато слоновете ги хвърляш в гръб. Така един по един ги разбиваш. Не си прави труда да превзимаш спарта , това чак накрая. Сега обръщаш всичко към идващата армия и с катапулти,слонове и фаланги си правиш тактиката.
                        Всеки си има стил на игра. Тук препоръчвам фаланги в центъра и слонове по фланга, само че в огромен мащаб. Много е ефективно. Успех.
                        Кръвта из нашите гърди
                        не е съвсем изляна!
                        Народе, цял стани! Иди!
                        Че Македония въстана.

Comment

Ами да, но не аз си избирам армията. Пуснали са ми някакви обикновени без слонове. Все едно. Рим се скапа затова я изтрих, но инсталирах Медиевал. Минах курса на обучение успешно и там всичко беше в размазващо за мен предимство. Врагът беше сигурно 4 пъти по-малък от мен. Но все едно. Започнах истинска кампания. Там владея нотингам, Лондон и Каен. Работата, обаче е, че имам само едно корабченце, и няколко обикновени пехотински отряда (не са много малко де, но едвам стигат за превземането на Рен. А Рен в играта е малко селце общо взето) нещо не виждам опция за трениране на нови войници и не мога да си направя армия. Корабчето ми веднъж беше набаното, удържах, обаче втория път ме размазаха. Общо взето трудно се оправям при превземането на градова. Да речем стената я разбивам, ако преди това противника не излезе сам отвън да се защитава, но после като вляза настава хаос. Стремя се към главния площат, като при Рен само един човек жив оставих ( ). Ама вътре отрядите ми не могат да се разминават. Уж съм заповядал на четири пехотни отряда да се бият, а то всъщност, само първият убаства, щото другите не могат да минат. А като цъкна уж да ги заобиколя, че да ги ударя отзад, те тръгват по най-краткия път и става много трудно. Трябва някакво ръководство да видя в нета. Или поне някой а ми каже какво да направя, за да си подсиля армията, да сложа разнообразни отряди и да си направя флот.

Comment

На двама ви ще кажа че всичко е търпение и икономика. Развийте дипломацията,слушайте сената или папата и натрупайте пари. Тогава ще ви нарасне и популацията, ще ви се разрастват градовете и ще строите нови казарми с по-,,смели,, войници. А че губите сражения то това е липса на опит и рутина. Когато почнах да ги играя тези игри ме биеха навсякъде, а сега аз ги бия. Избирате една печеливша тактика, а също удобен терен и място. Правете засади по горите. Не избивайте пленници, а искайте пари за тях. Не избивайте новозавзетите градове-населението е неоходимо за данъци и войска. Правете църкви,мини и пътища с пазари. Имайте по възможност един противник. Наемайте наемници в краен случай и ги пускайте веднага след кампания, защото се издържат трудно. При всяка зделка или съюз която предлагат искайте пари.В градовете поддържайте евтини милиции до 4-5 роти и стрелци. Който играе Рим срещу слоновете да има стрелци с лъкове и запалени стрели по фланговете и целият огън да е срещу слоновете-бягат и мачкат своите. Срещу онагри, катапулти и други такива, веднага лека конница и в гръб да ги избива. В Средновековието 2 ако не играете някой мод де защото там баланса е яка работа-примерно в Дарт Мода конницата направо е ужас-веднага от далече стрелците в нея да бият и да я държат на разстояние. Тежката пехота отпред а копиеносците и спомагателните отряда зад тях, като се впускат там където се огъва фронта. Конницата по фланговете и я пускате да сече отзад. Леката конница е за преследване или избиване на стрелците. Никакви такива романтични и безумни атаки от конницата първо и после пехотата. Гледайте генерала да не някой гей или пияница. Не разчитайте на Бог, защото Бог разчита на вас-успех.
                            здз

Comment

След като тук прочетох,че в битката за Спарта трябва да се защитаваш,а не да нападаш,и да дразниш и да изтощаваш противника колкото може повече с леките отряди,я минах много лесно.Странно е,че гърците имат почти безсмъртна конница,но затова пък даже тя бяга от слоновете и не посяга.Явно идеята в кампанията пък е постоянно да завладяваш нови провинции.Прави ми впечатление,че след като натрупам големи ресурси и ми омръзне да завладявам,парите тръгват надолу ей така.

Comment

Колко интересно го каза... Между другото кое в Медиевал 2 се смята за голяма армия??? Защото аз днеска направих една глупост. Реших да превземам крепост. И имаф явно превъзходство. Моито хора бяха 740, а противника беше отоколо 370 - 400. Снабдих се със стълби и таран за портата, както и с кули (които всъщност не знам как да използвам. Оставих кулите (които така или иначе бяха унищожение). Разбих вратата, качих стълбите по тената и голе стана касапница. Ония бяха с копия, аз уж с не много мощна пехота, но все пак взех превъзходство на стената. След това тръгнах да влизам през вратата. Пратих конницата срещу тяхната конница. Три кавалерийски отряда пратих срещу техни два. Е как ме смляха даже не разбрах. После пуснах стрелците, те нищо не направих. Лашнах цялата пехота в тези коне, уж ги поразбягах, ама много малко хора останаха. Насочих дсе към площада. Спрях се там, ама те цялата им армия там я събрали. имах няколко стрелци, които за мелета не ставаха, а пехотинците ми бяха прилежно изтребени от арббалетчиите и от копиеносците. Голямо мазало. НАкрая загубих с пет човека. Срам!!! Там е работата, че не се оправям с икономиката. Повиках си войници, колкото можах, но не ми дава да строя. НЕ мога да си направя казарма, а и н евиждам в менюто. Получих някаква мисия да пратя емисари в Милано, ама аз от къде да знам кака се правят емисари и как се пращат на другия край на Европа?! Нямам много поит в такива игри и явно избързах. Не знам. ПОсле получих предложение да се присъединя към някакви специални войски на папата за покоряване на Йерусалим (кръстоносци явно). Те наброяваха всъщност 740 и за тях ставаше дума, че са останали само пет. Сега направо не знам какво да правя. Пиш, че съм имал много нови врагове, а не мога да си развивам икономиката (или по-точно не се оправям много адекватно с менутата). Сигурно Медиевала ще го махна в най-скоро време от компа, щото просто този Туториал е крайно недостатъчен за начинаещ като мен.

Comment

Working...
                                X