ако почнем да салютираме гостите си с боеприпаси то едва ли скоро някой ще се пристраши да ни идав на гости .В Италия ги салютираме с безобидни фоерверки и дъжд от цветя ние сме гостоприемен народ - стига да не се заседявате неприлично дълго
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дипломация III
Collapse
X
-
княз Крылов написаСъбират се в италиянското посолство микадото и фюрера, пият бренди и се сапунисват "Аз ще те бия"- "Не, аз ще те бия" - "О, не ще видиш ти" - "О, не! ти ще видиш" А наздраве" поне така беше в миналата игра в посолството на ИталияПишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
Оф, че ранобудни тия Японци. И аз бах така като бях в Газпром - подавах пример на служителите. Ама асега съм италияно ганкстерито, целый день разежанто кабриолето и хич не ме търси да ставам толкова рано Никакви войни преди 11 сутринта - след закуската Ако е за световна - може да пропусна закуската - 10.30Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.
请您死在地狱般的阵痛
[qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
きさまはしんでくださいませんか
[kisamawa shinde kudasaimasenka]
Comment
-
Старта на първи ход ще е на 28ми януари, което значи, че до тази дата всички играчи ще трябва да са изпратили заповедите си. Те трябва да включват:
а. разхода на средства (например Австрия има да разпределя доход от 160 лири).
б. движение на военните единици.
В отговор на това писмо всеки ще научи за състоянието на армията си (нивата на тренираност на армията и флота и състоянието на бойния дух). Тези данни са различни за различните играчи затова призовавам участниците да ги пазят в тайна един от друг.
Забравих да уточня едно-две неща:
- по повод на първия ход: никой няма стартов ресурс "боеприпаси", но така или инак и армиите са съсредоточени в столиците и им трябва време за предислокация.
- пощенските адреси - нека да са само в една тема, която да е предназначена само за това и да не се залива с реплики. Там си споделете адресите, за да можете да водите дипломатическа кореспонденция. До 28ми има цяла седмица, в която да уговорите система на съюзи и дали ще спазвате съществуващите. При желание след това можете да обявявате явните съюзи на форума.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
важен въпрос: е ли възможно продаването на оръжие? примерно флоти, това се е практикувало широко в предполагаемата епоха на играта, примерно всички капитални кораби на Джапония по времена войната от 04-05 са вносни, не малка част от руските също, през ПСВ Джапоняи също купува от Британия капитални кораби, разни страни от южна америка също. като се е провеждало и обучение, да кажем Того е британски възпитаник.
Та на базата на тези исторически предпоставки е ли възможно да се търгува с оръжие в частност флоти.
Джапония може отново да поиска да има качествени кораби
Comment
-
Ами защо не, с кораби може да търгувате, но трябва да знам, тоест, трябва продажбата да фигурира в заповедите за хода (на купувача и продавача). Оръжие за сухопътните части обаче няма да се продава. Цените си ги договаряте вие.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
To сухопътно оръжие и няма смисъл, то не е толкова наукоемко и папуасите и сами могат да си го направят.
Иначе ако някоя папуаска държава си купи флот: 1.то колко врем ще си подготвя тя екипажи за него, 2. аз ако продам вече съществуващо желязо си запзвам екипажите и при построика на ново то ми се таксува с 100%, т.е не е нужно време за достигане на пълна боеготовност.
3. Ако приема да обучавам чужди флотоводци за мен обученеито е на цената на която тренирам собственият флот..нали?
Ако проведа съвмсетни учение с другарчетата (при съответният разход за транспортиране, обучение и муниции) това ще ми позволи ли да почерпя от техният опит? И евентуално при общо командване на даден театър (нещо за което имперъл питаше) тава би могло да даде допълнителни бонуси
Comment
-
Gaden Gogi написаважен въпрос: е ли възможно продаването на оръжие? примерно флоти, това се е практикувало широко в предполагаемата епоха на играта, примерно всички капитални кораби на Джапония по времена войната от 04-05 са вносни, не малка част от руските също, през ПСВ Джапоняи също купува от Британия капитални кораби, разни страни от южна америка също. като се е провеждало и обучение, да кажем Того е британски възпитаник.
Та на базата на тези исторически предпоставки е ли възможно да се търгува с оръжие в частност флоти.
Джапония може отново да поиска да има качествени кораби
Освен това японските линкори след 1935 г. са по-добри от британските. Та ако искаш да купуваш, ще изготвя кратък ценоразпис за тебПишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
Гоги, от момента, когато го продадеш, флота вече принадлежи на страната-купувач. Нищо повече при тези правила няма да има, а и няма как да има. Опростени са, както казах
В следваща версия може да има заемки от правилата на предишната, където да има повечко подробности, но това означава ролеви елемент. Няма лошо, но нека видим доколко тези правила ще са жизнени - а единствения начин да се разбере това е като се проведе една играМодератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
Comment
-
И кои точно японски линкори са по-добри???? Онези дето дори Японците наричат "третото най-безполезно нещо"???? Може би искаш да сравним тяхната ефективност?
Или визираш модернизираните?
Ако ти е мерак да си ги мерим пусна тема в съответният раздел.
държа да отбележа че Одзава пръв заспамна темата
messire Woland написаГоги, от момента, когато го продадеш, флота вече принадлежи на страната-купувач. Нищо повече при тези правила няма да има, а и няма как да има. Опростени са, както казах
В следваща версия може да има заемки от правилата на предишната, където да има повечко подробности, но това означава ролеви елемент. Няма лошо, но нека видим доколко тези правила ще са жизнени - а единствения начин да се разбере това е като се проведе една игра
Comment
-
Gaden Gogi написадържа да отбележа че Одзава пръв заспамна тематаПишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
Comment