. Някои неща са си генетично заложени у българина и както каза президенту "няма да позволим да изкривяват историята" яяя. П.п. Извинения за глупостта ми от по-горе, хич не е по темата, ако модераторът прецени направо да ме бастисва.
. Някои неща са си генетично заложени у българина и както каза президенту "няма да позволим да изкривяват историята" яяя.
.
.
Освен това децата изпяха песента за Никола, на когото му дотегнало "от църно робство фашистко"
Та няма какво да се чудим. Лошото е, че тази линия продължава. Наскоро за първия учебен ден заедно с учебниците на децата им раздадоха и по едно "Патриотично букварче", издание на ВМРО - НИЕ, редактирано от кмета на Пловдив, корифея на историческите науки Славчо Атанасов. Там просто гъмжи от исторически неточности - направо фалшификации, още по лошото е че се насаждат и негативни настроения към различни етнически и конфесионални групи, а става въпрос за един твърде пъстър в етническо отношение град. Родителите на децата с католическо вероизповедание, например, а такива в Пловдив има немалко, там ще прочетат, че истинската българска вяра е православното християнство. Изобщо обсъждането на този опус си заслужава специална тема, а и тъкмо сега научих, че госпожата казала, че ще ползват това букварче понякога в часовете, за което вече ще вдигам джангър
.

Имаше един сърбин, дето изкова мисълта, че това е факт със затихваща сила, валиден преди 700 години и то защото нямали (румънците) държавнически традиции като "бугарите и србите". Отвсякъде оборимо като историческа фактология, обаче е пример за приемане на другия до теб, заради някакви бая отдалечени реалности. Разправям го това, защото ми хрумна, че подобна мисловна схема сигурно е съществувала тогава, пък и сега я има (македонците).
Leave a comment: