mitaca написа
А сега за мястото, където съм Ви цитирал дословно:
mitaca написа
mitaca написа
руснаците влизат и точно в гърба на групата "Познан". Какво е щяло да стане, без това влизане не се знае, но че е имало такава групировка, че полската армия не е била разбита до тогава, че Варшава не е паднала и че линиите на Вермахта са били доста разтегнати и уязвими за полската кавалерия (ето тук е имало нужда от кавалерия)
(удебеляването е от мен - gollum)
(удебеляването е от мен - gollum)
mitaca написа
Но да се върнем на въпроса, все още не сте дали източник, от който да става ясно, че някъде в тайния допълнителен протокол на договора между СССР и Германия от 23.09.1939 г. се уточнява това: "Червената армия е трябвало веднага след Вермахта да влезе в Полша.".
Също така предстои да се обосновете за това защо смятате, че полската армия към 17.09.1939 г. все още не е разбита (да, кампанията все още не е приключила и Варшава не е още паднала, но полската армия определено вече не съществува като организирана сила, нито пък успява да предприеме каквитои да е сериозни съпротивителни действия - впрочем, същото важи и за полската държава, която се разпада към този момент). Подканям Ви да обосновете това свое твърдение не за друго, а защото в източниците, които аз съм чел заключенията са съвсем различни.
mitaca написа
Comment