Thorn написа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Официална тема за ВСВ загадки
Collapse
X
-
3F122 написаSturmpionier, на първия въпрос просто нямам отговор; нещо за което се сещам е ескадрилата на армията на Власов, но те не са отделна държава. в шах съм. anyone?
П.П: Втората загатка все още не е разрешена Не Хирохито.
Comment
-
Името на офицера не го ли разгадаха вече? Ако не, нямам представа.
Щурме, това с държавника да не е някаква ебавка с европейските монарси? Елизабет 2-ра май още по това време е била кралица на Британия, но все пак Чърчил са го запомнили повече Ако не е това, не знам, сигурно има разни белгийски, датски, норвежски и т.н. кралчета и кралици, които са още живи."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Dinain написаАко не е това, не знам, сигурно има разни белгийски, датски, норвежски и т.н. кралчета и кралици, които са още живи.
Comment
-
von Danitz написаМихай ли бре, вярно, нали сваля Антонеску, ма то щурмовските, човек все на север от Дунава трябва да гледа
Михай фно Хохенцолерн в момента е на 84 години и живее отново в Румъния. Интересно е, че докато на нашия "Симеончо" , който дори не е седял на престола всички имоти му бяха върнати, румънският парламент отказа да направи същото с Михай.
Comment
-
Има една голяма смешка покрай него, нали става съюзник с руснаците и те почват да го командват, чудят се кво да го правят щото е на 18 години тогава и тържествено Жуков му връчва комсомолска книжка, съветска. Гледал съм документални кадри. В двореца, гвардията строена, за почест и Жуков му връчва книжката, без поклон, даже Михай се покланя след като си взима билета. Крал-комсомолец, хубаво, че на бригада и превъзпитание като Пу И не са го пратили.
Comment
-
Общо взето, след абдикацията на баща му Карол ²², никой не е взимал Михай на сериозно. Управлението му е само формалност, в сянката на Антонеску. Дори научава, че страната му е във война с СССР от държавното радио. Но с приближването на Чермената армия към Румъния, бързо осъзнава опасността страната да бъде напълно окупирана и третирана като победена с и за това на 23 август 1944 сваля Антонеску и обявява война на Германия.
А между другото, говорейки за Румъния във ВСВ, трябва да се спомене , че в румънската армия са служели и не малък брой етнически българи от Северна Добруджа и Бесарабия. Дори и като офицери. Т.е напълно възможно е край Сталинград да се е проливала и българска кръв.
Comment
-
Ще проуча по-подробно нещата и ще пусна отделна тема. За сега последното на което попаднах е Sublocotenent av.(младши лейтенант от авиацията) Nicolae Nicolov, който загива с разузнавателен самолет P23b Karas над Черно море през юли 1941. Твърде възможно е първто име да е Николай, но да се води в румънските регистри като Николае. Иначе фамилията не се нуждае от коментар.
Comment
Comment