вярно, че не е като да имаш танкер
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Китайския 'таен' самолетоносач, наближава завършване
Collapse
X
-
Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
-
Абе те островите не са чак толкова близо, на китайците това им е стар проблем. Може да се наложи патрул до 1000 км от базите, което за ДРЛО не е кой знае какво, ама за ескорта си е бая.
Значи, така като чета, реално Су-33 няма предимство пред Рафал в охраната на съединението, въпреки че е 1/3 по-тежък. От друга страна всички забележки са свързани конкретно с елементите на руския самолет и биха могли да се коригират при J-15. Интересно.
Comment
-
Duque de Caixas написа Виж мнениеЕстествено ако зачестилите напоследък спекулации, че китайците гласят своите 24 Су-30МК2 на флотската си авиация за палубна служба се окажат верни нещата кардинално биха се променили, но все пак те са произведени за "сухоземни" и не знам доколко е възможно да се преработят за служба от Ляонин и как системите им биха понесли това. А и не подценявай Рафала.
Както казва Погосян в едно интервю: копията на самолети рядко са по-успешни от оригинала. Копия, на копия пък са задължително неуспешни. По-добре да си направиш самолета от нулата.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Пилот написа Виж мнениеНа теория не е чак толкова невъзможно да се сложат по-нови двигатели/радар/ракети на Су-33 и тогава нещата ще станат доста по-равни - с новите серии АЛ-31 вместо 13 тона тяга ще има около 14,5-15 с всички плюсове от това. С тези ъпгрейди самолетната част ще е горе-долу наравно, като Су-33 ще има повечко ракети и обсег спрямо Рафал, който пък ще е по-незабележим и може би с по-хубава електроника.
Кухулин - сори че все ме тегли към самолетчетата в тема за корабиThis is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
С китайските Ил-78 и ето тези:
плюс едноместни и двуместни модернизирани представители от семейството на Су-27 установяването на постоянно въздушно присъствие на 1000 км от бреговата ивица не е никакъв проблем. Су-33 има по-големи размери, по-мощни двигатели и по-голям разход на гориво от Рафала. А J-15 просто няма как да е по-добър от Су-33. Трябва поне три-четири години да се експлоатират от самолетоносача и през това време да се набележат недостатъците, за да може след още две години да започне постъпването на въоръжение на първите J-15B, след което да минат още две години в техния тунинг и чак тогава вече ще можем да кажем, че китайците са си разработили добър палубен изтребител, естествено стига да си свършат работата както трябва.
А всъщност имам няколко питания:
- J-15 ще е основният изтребител
- някой друг намирал ли е инфо за палубен вариант на Су-30МК2?
- китайците разработваха палубни варианти и на двата нови техни реактивни УТС. Ясно ли е към какво решение са се ориентирали? Към по-евтиния дозвуков, към свръхзвуковия или и към двата и колко ще са на борда?
- Преди време излезе новината, че са закупили документацията на Як-44 и след това нищо
- Поръчали са Ка-31, обаче си разработват и ДРЛО на базата на Z-8. Дали не са решили да изкопират РЛС на Ка-31 и да я внедрят на Z-8? Защото ако успеят да обединят около Z-8 ДРЛО, ПЛО, БТС и транспортен вариант би било оптимално за тях
Comment
-
С китайските Ил-78
някой друг намирал ли е инфо за палубен вариант на Су-30МК2Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
Duque de Caixas написа Виж мнениеДали не са решили да изкопират РЛС на Ка-31 и да я внедрят на Z-8?
За палубната авиация съм срещал само J-15 и един от новите стелтове, J-21 ли беше, ама не ги следя много, та може да съм изпуснал.
Comment
-
Сейлър, доколкото знам са преработили на местна почва част от техните Ил-76 в танкери. Кухулин, ако имаш предвид Chengdu J-20 това животно е твърде голямо за самолетоносач, но мисля, че китайците от него биха създали собствен аналог на МиГ-31 или F-111. Не съм достатъчно запознат с авиацията, за да съм компетентен дали е възможно обединяването на двата типа мисии в една платформа. С новия тежък изтребител Shenyang J-31, който се появи тези дни нещата станаха още по-заплетени, особено защото изтече информация, че той е фирмена инициатива на корпорацията Шънян. Ако получи държавна поръчка за превръщането му в новия тежък изтребител за завоюване на въздушно превъзходство на ВВС на НОАК, то тогава ударната специализация на J-20 става предрешена. Но и за J-31 не мисля, че ще има палубен вариант. Китайците не биха рискували дотолкова, че в един самолет да разрботват и стелт-темата от нулата и палубната тема без да имат достатъчно опит от експлоатацията от самолетоносач на J-15.
Що се отнася до Z-8AEW няколко мъгляви снимки не значат все още нищо. Няма да се изненадам ако въпросната РЛС е просто пълномащабен макет. Не казвам, че 100% е така и китайците само ментят, но вероятността дали реално работят по ДРЛО вариант или просто играят дезинформация ми се струва еднакво вероятна и за двата случая.Last edited by Duque de Caixas; 29-09-2012, 19:24.
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеЗначи, така като чета, реално Су-33 няма предимство пред Рафал в охраната на съединението, въпреки че е 1/3 по-тежък. От друга страна всички забележки са свързани конкретно с елементите на руския самолет и биха могли да се коригират при J-15. Интересно.
Не ме разбирайте погрешно - желая им успех на работливите китайци в самолетостроенето, но специално от J-15 чудеса не очаквайте каквото и да му накачулят.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Сейлър, доколкото знам са преработили на местна почва част от техните Ил-76 в танкери.Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
Sailor_Malan написа Виж мнениеДаже руснаците, за които се говори, че планират да съживяват Уляновск.
Иначе както си го спрягате и планирате този и онзи д адолети от сушата...за какъв им е изобщо самолетоносач?на 1000 км СУ-27 може да си оперира дори без танкери, а като так аи так аще идват сухопътни танкери то проблех изобщо няма...колкото до това как китайците нямало д амогат д анаправят успешно копие на 30 + годишен самолет...малко е пресилено ми се струва...от това кото съм чел единственият им проблем са сплавите за лопатките на двигателя...а миналат година единият J-20 си летеше вече с техни двигатели, тъй че могат да скалъпят някаква нискоресурсна версия...
Колкото пък до това как тепърва трябвало да се учат да летят от палуба- пропуската момента че от няколко години си имат бетонен самолетоносач точно с тази цел.
Comment
-
Gaden Gogi написа Виж мнениеКолкото пък до това как тепърва трябвало да се учат да летят от палуба- пропуската момента че от няколко години си имат бетонен самолетоносач точно с тази цел.
А ако говориш за това:
то си е направо увеселителен парк, но пряко кореспондира с въпроса "За какво им е на китайците тогава бившият Варяг?" Ами защото могат да си го позволят. Това дори е според мен първостепенната причина, а платформа за подготовка на кадри за палубната авиация е второстепенната. В крайна сметка каква световна сила са, ако нямат самолетоносач?! Срамота, дори Тайланд има! Вярно, мижав. "Ние като китайци трябва да имаме самолетоносач по-голям от индийските!"
Comment
-
Gaden Gogi написа Виж мнение...колкото до това как китайците нямало д амогат д анаправят успешно копие на 30 + годишен самолет...малко е пресилено ми се струва...от това кото съм чел единственият им проблем са сплавите за лопатките на двигателя...а миналат година единият J-20 си летеше вече с техни двигатели, тъй че могат да скалъпят някаква нискоресурсна версия..
Може и да е пресилено малко, но практиката показва точно това. Все пак единственият им самолет "оригинална разработка" J-10 е опростен израелски Лави + руски АЛ-31Ф.
Демек това:
Плюс това:
Е равно на това:
This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Duque de Caixas написа Виж мнение... който е построен най-вероятно за изпитания на радиоелектронните лъчения на оборудването, защото по никакъв начин не би издържал кацането на самолет или тежък вертолет.
то си е направо увеселителен парк, но пряко кореспондира с въпроса "За какво им е на китайците тогава бившият Варяг?" Ами защото могат да си го позволят. Това дори е според мен първостепенната причина, а платформа за подготовка на кадри за палубната авиация е второстепенната. В крайна сметка каква световна сила са, ако нямат самолетоносач?! Срамота, дори Тайланд има! Вярно, мижав. "Ние като китайци трябва да имаме самолетоносач по-голям от индийските!"This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеДоколкото знам това е копие на руския тренировъчен комплекс за флотски пилоти и чертежите са отново купени от Украйна. Така че би трябвало всичко да може да си каца на него.
Comment
Comment