Eх, Кало, и мнението на танкисти с 15 годишен стаж не ти върши работа....
. посочих защо.
. Дали е възможно да грешиш трансмисия (която може да е механична, хидро-механична (такива са на поечето западни танкове) или друга и окачване на ролките (защото в случая с тип 90 и не само, става въпрос за второто)?Доколкото схващам, торсионния е само един от вариантите на окачване. Т.е. говорим точно за окачването на ролките и то явно не е торсионно, а пневматично (на тип 74) и хидропневматично на тип 90 и, вероятно, на тип 10. Т.е. на тип 74 първата и последната ролка са с пневматично окачване, а останалите с торсионно. За другите не съм сигурен, защото не видях ясни данни.
.
защото танка е машина не за меко возене.
. Извинявай, ако съм те обидил, не това е била целта ми. Твърдението ти ме озадачи (торсионното далеч не е единственият начин за окачване, използван на верижни машини) и затова си позволих да изкажа такава мисъл. Знам какво е и торсион и торсионно окачване. Въпросът е, че далеч не всички съвременни ОБТ са с торсиони (макар че повечето са). Да речем, "Меркави"-те поне модел 1, 2 и3 със сигурност не са. Или, както вече дадох пример, "Льоклерк", тип 90 и тип 10 също не са с торсионно окачване. STRV-103 има смесено окачване. И тип 74.
).
Comment