Amazon написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съвременни бойни танкове
Collapse
X
-
Гост
-
Imperial написа Виж мнениеНовият наследник на Abrams се казва Abrams. В обозримо бъдеще пари за нов танк няма да има.
То май и конкуренцията не прави нищо по въпроса. Поне аз не съм чувал някой да хвърля сериозни пари за ново поколение танкове. Всеки си модернизира каквото вече си има - и израелци и руснаци и немци и т.н..
Иначе и аз не мога да се сетя някоя от сериозните държави - САЩ, Русия, Германия, Франция, да хвърля кой знае какви пари за коренно нови разработки. По-скоро модернизации.
Ето Ви загадка :
Comment
-
Еми, при положение, че една държава има танкове би било добре да си ги прави сама. Румъния няма скоро да води война с Унгария, но пък това дава много пари и работа на румънската индустрия. Въпрос на политика е винаги да избираш своето, дори и чуждото да е по-добро. Стига да си в позиция, която ти позволява да го правиш. Румъния може.
ОТ - Зависи какво разбираш под "силна държава". Канада, Австрия, Холандия, Испания и още куп други са прекрасни държави, чиято дума се чува, а свои танкове не правят. За страни като Румъния и България пък е абсолютно ненужно. Изграждането на добри ремонтни бази е напълно достатъчно.
Днес 01:17
Comment
-
Турция не си прави танковете сама. само произвежда, разликата е повече от значителна. същото като с Ф-16. Пакистан -също. Опитът на Индия е плачевен. Силни са подозренията към корейските и японските чудесии.
Мисълта ми е, че от подобно занимание дори за сериозно развити и сравнително независими държави няма смисъл, камо ли за Румъния и България, например.
Comment
-
кало написа Виж мнениеСилни са подозренията към корейските и японските чудесии.albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
Можеш просто за цвята и Япония да включиш, bri_cd. Тя е общо взето силна държава и отдавна си прави танковете сама.
Турция не си прави танковете сама. само произвежда, разликата е повече от значителна. същото като с Ф-16. Пакистан -също. Опитът на Индия е плачевен. Силни са подозренията към корейските и японските чудесии.
Мисълта ми е, че от подобно занимание дори за сериозно развити и сравнително независими държави няма смисъл, камо ли за Румъния и България, например.
Е, чак толкова... Щом го правят едва ли е безсмислено. Меркава също не мисля, че е безсмислен, даже си е доста добра машина. Айде, Израел е изключение. А за Румъния също е добре защото какъвто и танк да приеме едва ли ще види грандиозни сражения, но пък парите отиват за родното им производство. Пък румънската машина не е като да е от картон...
Comment
-
Гост
Imperial написа Виж мнениеЧии подозрения са силни?
не виждам нищо подозрително:
Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.
Чудно защо и японци, и корейци наблягат на променливия клиренс? Това накланяне и клякане едно, че може да снижи силуета и видимостта, второ, че позволява движение по силно наклонени терени....
Comment
-
Преди бях гледах тактико-тейнически данни на корейските K1 и K2 и на японския type-90 (освен това японците доработват type 10 ) и мога да кажа че въпросните танковe въобще не са съмнителни и са напълно равнностойни на танкове като Ейбрамс ,Леопард 2 ,т-90 или Челинджър 2 , а за турския Алтай той по конструкция щял да бъде ммного близък до корейския K 2 тъй като технически специалисти на комппанията която произвежда въпросния корейски танк участват в разработката на Алтай.Last edited by recidivist; 19-07-2010, 12:45.
Comment
-
Моите подозрения - най-вече по отношение на надеждност, защитеност, логистика и прочее рискови фактори при претрупването на дадена машина с електроника.
Японският тип-90, например е вариация на германския Лео-2, само че два-три пъти по-скъпа, без разлика в ефективността, за сметка на това - с намалена надеждност, както на машината като цяло, така и на различни нейни системи. В сравнение с оригинала, машината губи тотално по основния критерий "цена-ефективност".
че може да снижи силуета и видимостта, второ, че позволява движение по силно наклонени терени....
вероятно под "силно наклонени" имаш предвид "силно пресечена местност с неравности". Всъщност променливия клиренс има значение за подвижността, но не по пресечена местност (за която всеки танк е предназначен), а по равен път. Но не това е основното - целта е главно прикриване при заемане на позиция в отбрана, т.нар. hull down позиция, основен тактически похват в западната танкова школа.
въобще не са съмнителни и са напълно равнностойни
Пък румънската машина не е като да е от картон...Last edited by кало; 19-07-2010, 09:46.
Comment
-
Смятам, че Кало има пълно право за твърдението си. Японския Тип-90 си е вариация на тема олекотен Лео2 с АЗ , 3-членен екипаж и прекомерно висока цена, а К-1/2 са същото на тема Абрамс. Колкото до променливия клиренс - едва ли за един ОБТ е най-важно да може да танцува. Според мен надеждността има приоритети като гледам така смятат и всички водещи държави в танкостроенето.
Comment
Comment