Fasho написа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За съветските и немските танкове
Collapse
X
-
На мене по принцип любимите ми машини са серията БТ с уклон към БТ-7 с коничен купол както и Т-70 и Т-28 а също и Т-26 със коничен купол старите съветски модели преди ВСВ по ме кефят от Т-34 КВ И ИС-2 и т.н винаги ми е било интересно екранирането на Т-28Е кой части обхваща само фронталната броня и купола или и страничната броня и кърмата>? някой да играе на Блитцкриг тука>?
Comment
-
Dinain написаРазочаровах се че не стреля с оръдието в края на краищата. Иска ми се да чуя как звучи 88мм
Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.
завладяващо въпреки предхождащата пропаганда.Last edited by 3F122; 04-08-2006, 19:03.
Comment
-
На всички модификаци на Т-34/76 и Т-34/85 резервоарите за гориво са отстрани или има и в задната част зад двигателя?И как стоят тогава нещата със КВ-1/2 и ИС-1/2 съответно и при немските танкове?
**** понеже въпросът се отклонява вече доста от темата за "Центурион", та беше преместен тук - модератор ****Last edited by модератор; 02-10-2006, 15:48.
Comment
-
Много видел подобных фото, всегда вызывает удивление прекрасное сохранение техники. Создается впечатление, что и через 500 лет в торфяниках техника даже не потеряет краску..."Россия безразлична к жизни человека и к течению времени. Она безмолвна. Она вечна. Она несокрушима..." Томас КАРЛЕЙЛЬ .
Comment
-
кало написастатия на Широкорад по темата за съветските танкове в началото на ВСВ
http://nvo.ng.ru/history/2007-07-27/5_tanki.htmlМодератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Случайно намерена статия за танковете PzKpfw III http://www.chamtec.com/pz3hist.htm"Россия безразлична к жизни человека и к течению времени. Она безмолвна. Она вечна. Она несокрушима..." Томас КАРЛЕЙЛЬ .
Comment
-
messire Woland написаМного симпатична статия и тъкмо навреме И аз я препоръчвам. Имаше и моменти, за които се досещах, но които не бяха подкрепени с такива мнения. Надявам се докъм септември да съм готов с малка статийка по темата за ситуацията през 1941ва. Най-после с новите данни нещата вече изглеждат съвсем на място и без "чудеса". Т.е., вече има логични обяснения за всички по-съществени факти, без да се прибягва до Deux ex machina и разни конспиративни глупости.
За непопълнените с танкове части - такива са имали предостатъчно и немците.
Освен това немската техника, както пише и авторът, идва от няколко различни страни, което пък създава сериозни трудности за поддръжка и намиране на резервни части.
Някои неща звучат и малко дребнаво- ех, имахме 76 мм оръдия на КВ и Т-34, ама бяха по-стар модел и по-къси. По-стари, по-къси, ама ...
Comment
-
Съгласен съм с теб, Ahav, че статията на моменти пресилва нещата. Почти винаги така се случва с който и да е текст по темата, защото авторът поставя на първо място полемиката (т.е., опитва се да защити определена позиция). Ще си позволя към тази бегла и почти безсъдържателна оценка да добавя и коментар по твоите бележки. Всичките ми забележки се отнасят към състоянието на нещата от началото на кампанията.
За непопълнените с танкове части - такива са имали предостатъчно и немците.
А аз силно подозирам, че само тези от лендлиза са повече и по-качествени от немските.
Освен това немската техника, както пише и авторът, идва от няколко различни страни, което пък създава сериозни трудности за поддръжка и намиране на резервни части.
Някои неща звучат и малко дребнаво- ех, имахме 76 мм оръдия на КВ и Т-34, ама бяха по-стар модел и по-къси.
Comment
Comment