AYB написа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ново лично огнестрелно оръжие в БА
Collapse
X
-
Гост
Dinain написа Виж мнениеТова го има още при Щаер АУГ.
Comment
-
Гост
Мисля, че конструкцията като цяло е вдъхновена от G-36 на Хеклер и Кох. Откривам някои общи черти, но в това няма нищо лошо разбира се!
Comment
-
Гост
-
Thorn написа Виж мнениеG-36 ли е "върха на сладоледа" по сегашните схващания?
Comment
-
Гост
uzi71 написа Виж мнениеТелескопичният приклад ми харесва повече.
Между другото тази щурмова карабина (виж клипа) май ще измести М-16 в американската армия. За сега са въоръжили само спецчастите, но сигурно ще превъоръжат цялата войска.
Comment
-
Аха, сигурно. Тоеа се е казвало за един куп оръжия, но след като купят 1000-2000 бройки за някоя специална част, нещата си остават до там.
Смяната на основното стрелково оръжие е достатъчно скъпо начинание, за да трябват сериозни причини за проведеждането му."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Гост
Много интересен клип посветен на G-36: http://youtube.com/watch?v=65TyTZlpPlk&feature=related
Забележете колко опростено устройство има!
Comment
-
Гост
-
Гост
-
1951 написа Виж мнениеТия дни ми казаха, че са купили за 68 бригада Специални сили снайпери H&K MSG-90A1.
Е ако това не е залежала немска продукция источник на комисионни
Оръжието е далеч от качествата на снайпер за спецчастите
Става единствено за поддръжка на батальонно (рота или рота придава на взвод --- не става за системна работа на батальонно и по високо ниво) ниво
Точността му е до 600 м като на Galil Snaiper да добавя че израелците не са доволни от такава точност а те водят военни действия и това говори много (дори не може да покрие 800 м които са психологическа граница при определяне на професионалния снайпер)
Всички конструктивни елементи на добър снайпер но сринати от липсата на точност го пращат при групата на автоматите със снайперска оптика Освен това е тежък като РПГ
Да не говорим че 5.56 произвеждаме ама 7,62 mm x 51 NATO (Win .308)
ще трябва да внасяме
Сериозно за мен това е саботаж (юридически от първи вид) и май ще врътна сигнал до прокуратуратаLast edited by Римско I; 20-09-2008, 23:03.СТРАТЕЗИТЕ МИСЛЯТ СТРАТЕГИЧЕСКИ
Comment
Comment