Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Висока начална скорост на различите видове оръдия и огнестрелно оръжие

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Dinain написа
    ... фантастични казармени легенди да разправяш?...
    На война всичко се случва, защо не? (само взводът малко ми големее, 57 души вместо тридесетина). :p

Ето срещата на френски куршум с немска цев от ПСВ (долните две снимки). Каква е вероятността, не много голяма, но пак е станало. :aaa:
    Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
    A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

малка заблежка - Т-72, Т-80 и Т-90 първо не са с едно и също оръдиео (най-малкото са с бая отличаващи се модификации), второ - са 125мм, не 130.
      второ МОН-50, 100 - цифрите са според предполагаемия обсег на действия на мината - пределната дистанция, на която се разлитат осколки с поразяващо действие.

Comment

Кало, благодаря за уточненията. Ник - карам го на 10 годишни спомени, но цифрата ми се е набила в главата. Може да са били и 17, това е кй знае колко пъти преразказвана случка, докато стигне до мен.
        Динайн - написал съм, че информацията е ЕЖК/една жена каза/
        Написах и че ИМХО - ми се вижда възможно историята да почива върху истински факти. Мината е доста голяма, може би с диаметър половин метър. Може пък някой да са умрели от уплах!

П.П: Екипажите на ПТУР обикновено не се крият зад камъни и дръве. На тях им трябва пряка видимост към танка/поне на оператора/.
        This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

ИМХО - ми се вижда възможно историята да почива върху истински факти
          Е, тя със сигурност почива върху някакви истински факти - като например 7 убити афганистанци, които след n преразказвания са станали 57 :mhehe:

П.П: Екипажите на ПТУР обикновено не се крият зад камъни и дръве. На тях им трябва пряка видимост към танка/поне на оператора/.
          Те не се крият зад, но могат да заемат позиция сред, а ако от изстрела на танка до детонирането на снаряда минават няколко секунди, имаш добра възможност да се отървеш при бърза реакция.

Обаче това е напълно встрани от темата за пушките, в която не мислех да се меся така или иначе...
          Last edited by Dinain; 27-04-2008, 18:08.
          "No beast so fierce but knows some touch of pity."
          "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Видях че сте коментирали руските мини с насочено действие. Ето ви малко инфо за тях: МОН-50, МОН-90, МОН-100, МОН-200

Разгледайте графиките за вероятността на поразяване при съответна дистанция. Ако мината е атакувала взвода фронтално и бойците са били нагъсто, не е невъзможно да ги ликвидира всичките. Но не съм запознат със случая де...
            Last edited by Гост; 28-04-2008, 13:52. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Никакъв шанс
              Да, в лаборатория сигурно поразява на 116 метра. В реалността става дума за планинска пътека - ако наредиш 57 души в колона по един и спазващи дистанция, ще получиш много повече от това. Остава да намериш права отсечка на планинска пътека с дължина 116 метра, а дори и да не са спазвали дистанция и да са били наредени плътно един зад друг - ще ми се да видя тия шрапнели дето пробиват 57 тела едно след друго
              57 души убити с една мина е просто абсурд.
              "No beast so fierce but knows some touch of pity."
              "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Ако са в колона, не е възможно. Затова предположих, че са били накуп, но нямам представа.

Comment

Working...
                X