If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Висока начална скорост на различите видове оръдия и огнестрелно оръжие
малка заблежка - Т-72, Т-80 и Т-90 първо не са с едно и също оръдиео (най-малкото са с бая отличаващи се модификации), второ - са 125мм, не 130.
второ МОН-50, 100 - цифрите са според предполагаемия обсег на действия на мината - пределната дистанция, на която се разлитат осколки с поразяващо действие.
Кало, благодаря за уточненията. Ник - карам го на 10 годишни спомени, но цифрата ми се е набила в главата. Може да са били и 17, това е кй знае колко пъти преразказвана случка, докато стигне до мен.
Динайн - написал съм, че информацията е ЕЖК/една жена каза/
Написах и че ИМХО - ми се вижда възможно историята да почива върху истински факти. Мината е доста голяма, може би с диаметър половин метър. Може пък някой да са умрели от уплах!
П.П: Екипажите на ПТУР обикновено не се крият зад камъни и дръве. На тях им трябва пряка видимост към танка/поне на оператора/.
This is my signature. There are many like it but this one is mine.
ИМХО - ми се вижда възможно историята да почива върху истински факти
Е, тя със сигурност почива върху някакви истински факти - като например 7 убити афганистанци, които след n преразказвания са станали 57 :mhehe:
П.П: Екипажите на ПТУР обикновено не се крият зад камъни и дръве. На тях им трябва пряка видимост към танка/поне на оператора/.
Те не се крият зад, но могат да заемат позиция сред, а ако от изстрела на танка до детонирането на снаряда минават няколко секунди, имаш добра възможност да се отървеш при бърза реакция.
This journalist has been shot while he was recording a fight between palestinians and israelians (in Palestinians' Territories).While he was waiting helps (h...
Обаче това е напълно встрани от темата за пушките, в която не мислех да се меся така или иначе...
Видях че сте коментирали руските мини с насочено действие. Ето ви малко инфо за тях: МОН-50, МОН-90, МОН-100, МОН-200
Разгледайте графиките за вероятността на поразяване при съответна дистанция. Ако мината е атакувала взвода фронтално и бойците са били нагъсто, не е невъзможно да ги ликвидира всичките. Но не съм запознат със случая де...
Last edited by ; 28-04-2008, 13:52.
Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
Никакъв шанс
Да, в лаборатория сигурно поразява на 116 метра. В реалността става дума за планинска пътека - ако наредиш 57 души в колона по един и спазващи дистанция, ще получиш много повече от това. Остава да намериш права отсечка на планинска пътека с дължина 116 метра, а дори и да не са спазвали дистанция и да са били наредени плътно един зад друг - ще ми се да видя тия шрапнели дето пробиват 57 тела едно след друго
57 души убити с една мина е просто абсурд.
"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment