Предложение: каталог щикове

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Време
  • Show
new posts
  • танкиста от Харков
    ветеран
    • Oct 2004
    • 698

За щиковете

:fire: Ето един стар щик от 17 в., който за доказателство, че е участвал в сражение има дупката от куршум, която се вижда много добре :1087:
    Attached Files
    От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!

Comment

• kapitan
      дзвер
      • Feb 2004
      • 800

Я ако обичате хора погледнете и си кажете мнението - нещо такова ли трябва да бъде? Подходяща ли е концепцията, подходящо ли е оформлението, има ли излишна информация, трябва ли да се даде някаква друга информация... Това е само мнооого ранен проект /и не обръщайте внимание на банерите!/

И - да, знам, че се казва "кратък" :lol:
      На нож!

Comment

• TVV
        Боил
        • Jul 2004
        • 1227

Общо взето да, на мен поне ми харесва в такова оформление, може би малко по-интересен дизайн и ще е супер. Разбира се, ще е добре и да намерим по-добър хостинг.

Comment

• TVV
          Боил
          • Jul 2004
          • 1227

Между другото, вижте този сайт, в него има страшно много байонети и почти може да служи за определител до известна степен (е, друго са си дебелите книги). Ето линк:
          Bayonets for the serious collector, beginner or casual buyer alike. Bayonet sales. Bayonets for sale. Buying bayonets. Buying bayonet. Trading bayonets. Trade bayonet. Swap bayonets. Swap bayonet. Bayonet identification services. Identify bayonet. Get the right bayonet for your rifle.

Comment

• kapitan
            дзвер
            • Feb 2004
            • 800

Да, този го знам и ще послужи за инфо
            На нож!

Comment

• Parabellum
              ветеран
              • Mar 2003
              • 5567

Черновата на Капитана ми хареса.
              Обаче този сайт http://ebayonet.com/ направо си е грешен и непълен.
              Като за начало ви съвтевам да прегледате каталога на Жук-там много добре са описани основните образци хладно оръжие-т.е. щиковете
              То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

• TVV
                Боил
                • Jul 2004
                • 1227

Той сайта е на търговец който продава байонетите, така че е нормално да няма от всички образци за продан. Доколко е точен си нямам идея, защото не съм специалист.

Comment

• танкиста от Харков
                  ветеран
                  • Oct 2004
                  • 698

За стария щик

Не видях на някой да направи впечатление железцето. И опит за датировка. :sm186:

Comment

• kapitan
                    дзвер
                    • Feb 2004
                    • 800

За впечатление - направи ми впечатление... особено слдата от куршум, поне за мен го прави по-специален от другите такива... датировка... нямам идея
                    На нож!

Comment

• TVV
                      Боил
                      • Jul 2004
                      • 1227

Как да не ни е направило впечатление: такива неща са едно на стотици хиляди. Аз го помня това още от предишните форуми. Датировката обаче е трудно нещо - може би 18-и век, началото на 19-и?

Comment

• Parabellum
                        ветеран
                        • Mar 2003
                        • 5567

Честно да ви кажа, аз се съмнявам този щик да е от 17 век.
                        Просто диаметърът на втулката ми изглежда подозрително малък.
                        То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

• танкиста от Харков
                          ветеран
                          • Oct 2004
                          • 698

За стария щик

:sm100: Гледах в една книга подобни австрийски щикове. Те бяха с такова заключване и от пушки били в производство около 18 в. Имаше много подобни от различни системи. Самия щик е с късо острие някъде около 25-30 см, а онези, като че ли бяха по-длъжки. Може и да е скъсен в последствие. Не мога да преценя. А дупката си я бива! :fire:

Comment

• TVV
                            Боил
                            • Jul 2004
                            • 1227

Аз едва ли ще мога да помогна с нещо повече, но колко е диаметърът на втулката? По него можем да гадаем на кои пушки би паснал.

Comment

• Parabellum
                              ветеран
                              • Mar 2003
                              • 5567

ТВВ ме изпревари. Дай ни ТТ-даните на щика .По тях ще можем да се ориентираме откога е

Comment

• танкиста от Харков
                                ветеран
                                • Oct 2004
                                • 698

:wall: Сега трябва да го намеря и да го меря! Ей че работа. :1087:

Comment

Working...